Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.


Φυλακίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη 33 δικηγόροι και ένας δημοσιογράφος

Κωνσταντινούπολη – Ολοκληρώθηκε η ανάκριση των 41 δικηγόρων και δύο άλλων ατόμων που μετά την αποχή των υπερασπιστών, μεταφέρθηκαν χωρίς δικηγόρο στο 11ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης. Εξ αυτών 9 άτομα, οκτώ εκ των οποίων δικηγόροι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο δημοσιογράφος Τζενγκίζ Καπμάζ και 33 δικηγόροι φυλακίστηκαν με την κατηγορία ¨μέλους παράνομης οργάνωσης¨ και ¨σύστασης παράνομης οργάνωσης¨. Έτσι η Τουρκία από τη σκοπιά των φυλακισμένων δικηγόρων είναι η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου.
Μετά από την αποχή πάνω από 100 δικηγόρων από την υπεράσπιση των 41 δικηγόρων που είχαν υπερασπιστεί τον Αμπντουλλάχ Οτζαλάν και είχαν μεταφερθεί στο 11ο Κακουργιοδικείο, το δικαστήριο συνεχίστηκε χωρίς δικηγόρους.
………………..

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Στις 22 Νοεμβρίου με ταυτόχρονη επέμβαση σε 16 νομούς είχαν συλληφθεί πάνω από 100 άτομα, 50 εκ των οποίων ήταν δικηγόροι.
Η κυβέρνηση του ΑΚΠ μετά από τους δημοσιογράφους, τους αιρετούς, δασκάλους, φοιτητές, συνδικαλιστές, παιδιά και τους υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πλέον μετέτρεψε την Τουρκία στην μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου και για δικηγόρους.
ΣΕ 7 ΜΗΝΕΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 4500 ΑΤΟΜΑ
Με βάση την νομική επιτροπή του BDP, από τις 14 Απριλίου του 2011 οπότε άρχισαν οι αστυνομικές επιχειρήσεις KCK, συνελήφθησαν 4547 άτομα και εξ αυτών φυλακίστηκαν 838 άτομα. Και σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται οι δικηγόροι.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Η Τουρκία σήμερα έχει καταστεί πρωταθλήτρια σε κάθε τομέα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση του ΑΚΠ μέσα σε 9 χρόνια ανέβασε τον αριθμό των κρατουμένων στις φυλακές από 40.000 σε 130.000. Η βία σε βάρος των γυναικών έφτασε σε απίστευτα σημεία. Σήμερα στις φυλακές βρίσκονται πάνω από 70 δημοσιογράφοι και συγγραφείς, 500 φοιτητές, 18 δήμαρχοι, 8 που έχουν εκλεγεί βουλευτές, 21 δάσκαλοι, 40 συνδικαλιστές και δεκάδες υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 26-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)