Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ "ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Νομιμοποιείται ετσιθελικά η ανωμαλία και η ανηθικότητα!

Το τελευταίο διάστημα εν μέσω της λεγόμενης τεχνητής κατά πολλούς οικονομικής κρίσης παρατηρείται ένας καταιγισμός νέων νομοσχεδίων από διάφορα υπουργεία, τα οποία λίαν επιεικώς δύνανται να λογισθούν ως απαράδεκτα! Και αυτό διότι όχι μόνο επιβάλλουν νέα δεδομένα στην κοινωνία αλλά επιπλέον αλλοιώνουν την χριστιανική ηθική, η οποία αποτελούσε για αιώνες το θεμέλιο λίθο του ελληνικού κράτους.
Συγκεκριμένα το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί τάχιστα αντισυνταγματικά νομοσχέδια με τα οποία καταρρακώνεται η ελευθερία έκφρασης του ανθρώπου (βλ. Σ.Ο. τευχ. 121 Μάρτιος 2011 σελ 8-10, 15), νομιμοποιείται ετσιθελικά η ανωμαλία και η ανηθικότητα!


Το υπουργείο Εσωτερικών προωθεί νομοσχέδιο για το ηλεκτρονικό καρτοφακέλωμα, αγνοώντας και γράφοντας στα παλιά υποδήματα τις αντιδράσεις εκατομμυρίων Ελλήνων.
 Το υπουργείο Οικονομικών προώθησε - ευτυχώς ανεπιτυχώς -νομοσχέδιο ενίσχυσης και νομιμοποίησης του τζόγου! (βλ. σελ 18).
 Το υπουργείο Υγείας προωθεί νομοσχέδιο με το οποίο καθιστά υποχρεωτικά όλους τους Έλληνες πολίτες δότες οργάνων μεταμοσχεύσεων...
 Το υπουργείο Παιδείας με νομοσχέδιο όχι μόνο κλείνει πολλά σχολεία αλλά υποβαθμίζει και αλλοιώνει το χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών...

Πέραν των ανωτέρω ο εκλεκτός της κυβέρνησης δήμαρχος Αθηναίων με το πρόσχημα μη τυχόν και ενοχληθούν οι μετανάστες μουσουλμάνοι συνιστά στους εκφωνητές και παραγωγούς του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού αντί του "Χριστός Ανέστη" να λέγουν το σύνηθες στις σκοτεινές στοές της μασωνίας "Χρόνια πολλά" και ταυτόχρονα απαγόρευσε τη μετάδοση των ιερών ακολουθιών της Μ. Εβδομάδας. Και επιπροσθέτως ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάϊ καθ' όλη τη Μ. Εβδομάδα πρόβαλε αναίσχυντα βλάσφημα προς τον τριαδικό Θεό και την Ορθοδοξία κατασκευασμένων από σιωνιστικά κέντρα ντοκιμαντέρ! (βλ. σελ 14-15).

Με όλα αυτά μπορεί εύλογα κάποιος να αναρωτηθεί σε ποιά χώρα ζούμε;
Γιατί όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με την Ελλάδα που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε, με την Ελλάδα της Ορθοδοξίας, με την χώρα της Δημοκρατίας και του σεβασμού της ελευθερίας, με την Ελλάδα των καλών αγώνων...


Βέβαια δεν είναι τυχαίο πως όλη αυτή η επιχειρούμενη νομιμοποίηση της σήψης και της διαφθοράς εκδηλώνεται παράλληλα της λεγομένης οικονομικής κρίσης, για την οποία αμιγώς ευθύνεται η κατευθυνόμενη, ως αποδεικνύεται και δια γυμνού οφθαλμού πολιτική εξουσία του τόπου.
Ως εκ τούτου κάθε νοήμων Έλληνας εύκολα κατανοεί ότι όλες αυτές οι βεβιασμένες κινήσεις της κυβέρνησης εντάσσονται σε ένα σχέδιο και μία μεθόδευση που αποβλέπει σε συγκεκριμένους στόχους ξένων άνομων κέντρων.
Είναι πλέον πασιφανές ότι τα κέντρα αυτά έχουν καταστήσει την Ελλάδα μοχλό ενός επίδοξου πειράματος που εντάσσεται στην μετατροπή των λαών σε ελεγχόμενες άμορφες μάζες φθηνών αλλά και αυτοεξυπηρετούμενων δουλικών εργατικών χεριών, που θα δουλεύουν για λογαριασμό πολυεθνικό-σιωνιστικών εταιριών στο πλαίσιο μίας παγκόσμιας κυβέρνησης...

Αντιδράσεις Μεσογαίας Νικολάου
«Είναι άλλο πράγμα το “δίνω κάτι δικό μου” και άλλο το “μου παίρνουν αυτό που μου ανήκει”. Είναι άλλο πράγμα οι μεταμοσχεύσεις να στηρίζονται σε αισθήματα δωρεάς και σεβασμού και άλλο σε μικρονοϊκά νομοθετικά τεχνάσματα αρπακτικής λογικής.

Αυτά, μαζί με τα τελευταία ψήγματα ανθρωπιάς και ιδεολογίας, θα αποτελειώσουν και τις μεταμοσχεύσεις στον τόπο μας. Όπου δοκιμάστηκε η εικαζόμενη συναίνεση δεν μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα των μοσχευμάτων.
Αντίθετα, η αύξηση της καχυποψίας του κόσμου και η δυσφήμηση των μεταμοσχεύσεων προκάλεσαν πολύ μεγαλύτερη ζημιά απ’ όση ωφέλεια φαντάστηκαν οι επινοητές της. Αν οι γιατροί τολμήσουν να εικάσουν τη συναίνεση του νεκρού, τότε θα διαπιστώσουν την έντονη αντίδραση των συγγενών. Καμία εικαζόμενη συναίνεση δεν μπορεί να καταργήσει την υπεύθυνη συγγενική συγκατάθεση». Η ανωτέρω τοποθέτηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου, προέδρου της Επιτροπής Βιοηθικής της Ιεράς Συνόδου και μέλος του Ειδικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων αφορούσε το λίαν απαράδεκτο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας βάσει του οποίου όλοι οι Έλληνες καθίστανται δότες οργάνων για μεταμοσχεύσεις εκτός αυτών που με δικηγόρο θα δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν να καταστούν δότες!
Αναρωτιέται κανείς ποιός η ποιοί θα ήταν εκείνοι που θα αποφάσιζαν ότι ο ασθενής είναι κλινικά νεκρός και θα έδιδαν το πράσινο φως για μεταμόσχευση οργάνων του; Τι επιπτώσεις θα είχε η απόφασή τους στους συγγενείς και πως εκείνοι θα αντιδρούσαν; Μία σειρά τέτοιων ερωτημάτων που ανακύπτουν αποδεικνύουν την επιπολαιότητα με την οποία προσεγγίζει η παρούσα κυβέρνηση λεπτά θέματα που άπτονται της ηθικής.

Φόβοι για αγοραπωλησία οργάνων...
Στο προσχέδιο επιτρέπεται αφενός «η δωρεά οργάνων από “εξ αγχιστείας συγγενείς μέχρι δευτέρου βαθμού” αλλά και από πρόσωπα “συναισθηματικά συνδεόμενα” με τον ασθενή λήπτη» και ότι «θεσπίζει την “εικαζόμενη συναίνεση” αν δεν υπάρχει αντίθετη δήλωση χωρίς όμως, όρους και προϋποθέσεις που να αποτελούν ασφαλιστικές δικλίδες» και αυτές οι περιπτώσεις ευνοούν «αγοροπωλησία οργάνων» και ενισχύουν την ζώσα μεταμόσχευση σε αντίθεση με την πτωματική η οποία είναι η βασική διακηρυγμένη κατεύθυνση την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και της ΕΕ».

Εισάγεται επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μέσα από το ίδιο νομοσχέδιο, η άδεια για αφαίρεση οργάνων σε ιδιωτικές κλινικές, που κρύβει τεράστιους κινδύνους εμπορευματοποίησης της ανθρώπινης ύπαρξης και ανάγκης και αφήνει ανοιχτή την πόρτα για ανάπτυξη του «trafficking» ανθρωπίνων οργάνων. Πέραν της άμεσης αντίδρασης του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου δεν σημειώθηκε κανένα σχόλιο από τον πάντα ουδέτερο και αδιάφορο για τα λεπτά αυτά ζητήματα Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος!

Αντιδράσεις Ιεραρχών για ηλεκτρονικό φακέλωμα
Ημέρα με την ημέρα αυξάνονται εξάλλου οι Μητροπολίτες που εναντιώνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών Γ. Ραγκούση για το ηλεκτρονικό φακέλωμα. Ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος είχε για το θέμα αυτό επαφές με τους βουλευτές του νομού ενώ ευθαρσώς δήλωσε σε ιερατική Σύναξη της τοπικής Εκκλησίας ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι ιερείς δεν θα λάβουν την Κάρτα του Πολίτη.

Την ίδια στιγμή η Ιερά Σύνοδος δικαιολογούσε τη νωχελική μέχρι σήμερα στάση της σε απαντητική επιστολή που έστειλε στο Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο. Τον ενημέρωνε αναλυτικά για την Επιτροπή εξ Ιεραρχών και εμπειρογνωμόνων που έχει συστήσει, για την επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Γ. Ραγκούση με την οποία ζητείτο να λάβει περισσότερες πληροφορίες και για τα ανακοινωθέντα που εξέδωσε.

Σχολιάζοντας την επιστολή της Ιεράς Συνόδου ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων επεσήμανε πως "από καιρό πριν η Ιερά Σύνοδος όφειλε να έχει ξεκαθαρίσει τη θέση Της, ώστε οι πιστοί να έχουν πλήρη ενημέρωση επί του θέματος... Ο κόμπος έφθασε στο χτένι! Δεν υπάρχουν πια περιθώρια! Η Κυβέρνηση με γοργό ρυθμό προωθεί τα σχέδια της. Και η Εκκλησία .....συσκέπτεται! Πότε επί τέλους θα ακούσωμε την βαρύνουσα Γνώμη της;

Η σιωπή της Ιεράς Συνόδου μας ανησυχεί! Με κανένα τρόπο δεν μπορούμε να την ερμηνεύσουμε! Η ακροτελεύτια περίοδος του συνοδικού εγγράφου δεν μας πείθει!...

Θα ευρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων! Πολλοί θα σκεφθούν, και γιατί όχι δίκαια, ότι η μεθόδευση της Ιεράς Συνόδου να παραπέμπει το ζήτημα σε Επιτροπές, ήταν ένας τρόπος για να παραχωρηθεί ο αναγκαίος χρόνος στους Κυβερνώντες να προχωρήσουν τα άνομα σχέδιά τους"! Διαπιστώνοντας την εκ του πονηρού αδράνεια της ΔΙΣ και ο Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ έστειλε επιστολή στον υπουργό Γ. Ραγκούση με την οποία εκφράζει ευθέως τις επιφυλάξεις του!

Ηθικές επιπτώσεις
Σε Συνέδριο άλλωστε που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις ηθικές επιπτώσεις από τη χρήση των βιομετρικών δεδομένων τα οποία θα περιλαμβάνονται στην περιβόητη Κάρτα του Πολίτη παρουσιάστηκαν οι κίνδυνοι που δικαιολογούν απολύτως την ανησυχία των πολιτών στο όλο εγχείρημα.

Το Συνέδριο ήταν στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος RISE και τελούσε υπό την αιγίδα του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Ιωάννη Τσουκαλά, ειδικού στις τεχνολογίες αιχμής. Στην ομιλία του στο Συνέδριο ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε, μεταξύ των άλλων, ότι οι δυνατότητες που παρέχει σήμερα η τεχνολογία "προκαλούν δικαιολογημένη ανησυχία στους πολίτες για το ενδεχόμενο δημιουργίας πανοπτικών κοινωνιών επιτήρησης, τύπου Big Brother". Και πρόσθεσε:
"Οι υπολογιστές αφενός καθιστούν εφικτή τη δημιουργία τεράστιων βάσεων δεδομένων βιομετρικών στοιχείων, με δυνατότητες ταχύτατης επεξεργασίας και εντοπισμού και αφετέρου επιτρέπουν την πολλαπλή συσχέτιση των δεδομένων αυτών, εξάγοντας πληροφορίες για τις πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, ακόμη και συναισθηματικές δράσεις των πολιτών".

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, "τα βιομετρικά δεδομένα έχουν απομακρυνθεί κατά πολύ από τα γνωστά μας δακτυλικά αποτυπώματα, η τα στοιχεία που αποθηκεύονται στα μικροτσίπ των σύγχρονων διαβατηρίων.
Πλέον μιλάμε για συσκευές που μπορούν να ανιχνεύσουν με μεγάλη ακρίβεια την ψυχοσωματική μας κατάσταση και τα συναισθήματά μας, συσχετίζοντας τις εκφράσεις του προσώπου, τις διακυμάνσεις της φωνής, τη θερμοκρασία του σώματος και τις απεικονίσεις της δραστηριότητας του ανθρώπινου εγκεφάλου". Με την κάρτα του πολίτη, υποστήριξε σε ομιλία του ο Ινδός οικονομολόγος Ζαν Μπρεζ δημιουργείται η υποδομή για ένα κράτος - τέρας, που με την παγκοσμιοποίηση μπορεί να φτάσει να καταστεί πλανητικό, ο "Αντίχριστος" θα 'λεγαν κάποιοι χριστιανοί.

Η κάρτα του πολίτη θα είναι πολύτιμο εργαλείο για τις υπηρεσίες πληροφοριών, τους διευθυντές των Τραπεζών, τις μεγάλες εταιρείες και την εξουσία, που θα έχει την ευθύνη της διαχείρισής της και συμφορά για τον απλό πολίτη.

Επιστολή διαμαρτυρίας για τα θρησκευτικά
Επιστολή διαμαρτυρίας στην υπουργό Παιδείας απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, διαμαρτυρόμενη κατ ἀρχήν διότι, όπως υποστηρίζουν τα μέλη της, «το μάθημα των θρησκευτικών, εντελώς αυθαίρετα και αντιδεοντολογικά μετονομάζεται: «Θρησκείες και Κόσμος». Μήπως η μετονομασία σημαίνει και αλλαγή του Ορθόδοξου χριστιανικού περιεχομένου σε αποκλειστικά θρησκειολογικό;».

Το δεύτερο σημείο της διαμαρτυρίας της Ένωσης Θεολόγων εστιάζεται στις μειωμένες ώρες διδασκαλίας του μαθήματος.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς σε κήρυγμα του απευθυνόμενος στους πιστούς παρότρυνε τους γονείς να μεταδίδουν στα παιδιά τους τα χριστιανικά ιδανικά. «Είναι ανάγκη να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας μέσα στις αξίες και τα ιδανικά που προσφέρει ο Χριστός και η Εκκλησία του», είπε.

Χαλαρή αντίδραση Ιερωνύμου
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ακόμη θέλοντας να δείξει την ενόχλησή του προς τον Δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, που σύστησε όχι μόνο στους παραγωγούς του «Αθήνα 9,84», αλλά και στη διεύθυνση του σταθμού, να μην εύχονται «Χριστός Ανέστη» αλλά μόνο «Χρόνια πολλά», για να μην προσβληθούν οι μουσουλμάνοι που διαβιούν στη χώρα, δεν παρέστη μαζί του ως συνήθιζε στα συσσίτια την ημέρα του Πάσχα! Με την απουσία του εκδήλωσε τη δυσαρέσκειά του!!!...

«Ποιός είπε ότι ενοχλήθηκαν οι μουσουλμάνοι; Αντιθέτως, από την απόφαση που παίρνει η διοίκηση του σταθμού είναι βέβαιο ότι προκαλούνται όλοι οι κάτοικοι της Αττικής. Είναι μία πρωτοφανής απόφαση, που δείχνει ότι ο δρόμος που ακολουθεί η διοίκηση του σταθμού είναι ολισθηρός», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μιχελάκης. Η Αρχιεπισκοπή ωστόσο, πέραν της απουσίας του Αρχιεπισκόπου δεν προέβη σε καμιά διαμαρτυρία ούτε διέκοψε τη συνεργασία της με το Δήμο!!!


ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ: http://ksipnistere.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)