Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΑΤΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Geiger-Muller).

Δίκτυο μετρητών ραδιενέργειας σε όλη την Ελλάδα




Ενα δίκτυο μετρητών παρακολουθεί τη ραδιενέργεια σε όλη την ελληνική επικράτεια και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να σημάνει συναγερμό αν εντοπίσει ραδιενεργό ρύπανση. Οι είκοσι επτά ειδικοί ανιχνευτές ελέγχονται από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και είναι εγκατεστημένοι σε επιλεγμένα σημεία ώστε να ειδοποιήσουν έγκαιρα τις αρχές σε περίπτωση που τα επίπεδα της επικίνδυνης ακτινοβολίας ξεπεράσουν τα φυσιολογικά όρια.
Ο πυρηνικός εφιάλτης που ζει η Ιαπωνία από την ημέρα του τρομερού σεισμού επανέφερε στην επικαιρότητα το ζήτημα της ραδιενέργειας. Αν και οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν αμελητέο το ενδεχόμενο να επηρεαστεί η χώρα μας από την καταστροφή στους αντιδραστήρες της Φουκουσίμα, είναι οπωσδήποτε καθησυχαστικό να γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα διαθέτει από το 2000 ένα πλέγμα ειδικών μετρητών που καταγράφουν τα επίπεδα της ραδιενέργειας σε 24ωρη βάση, βρίσκονται σε online σύνδεση με τις κεντρικές υπηρεσίες και ειδοποιούν αυτόματα αν εντοπίσουν κάτι «ύποπτο». Επιστημονικός υπεύθυνος του «Τηλεμετρικού Δικτύου Ελέγχου Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος», όπως ονομάζεται, είναι ο πυρηνικός φυσικός της ΕΕΑΕ δρ Κωνσταντίνος Ποτηριάδης που περιγράφει στην «Espresso» πώς δουλεύει το συγκεκριμένο σύστημα.
«Υπάρχουν δύο τύποι σταθμών. Ο πρώτος τύπος είναι οι τηλεμετρικοί σταθμοί που μετρούν τον ρυθμό δόσης, η οποία οφείλεται στην ολική-Γ ακτινοβολία στον αέρα. Αυτοί είναι διεσπαρμένοι σε όλη την Ελλάδα, μετρούν τη ραδιενέργεια συνεχώς, ολοκληρώνουν μια μέτρηση ανά δέκα λεπτά και σε περίπτωση που υπάρξει κάποια υπέρβαση των ορίων, τότε ενημερώνουν άμεσα τον κεντρικό σταθμό και μας δίνει αυτό το αλάρμ (σ.σ.: συναγερμός). Κάτω από τις συνήθεις περιπτώσεις, όταν δεν υπάρχει κάποιο αλάρμ, τότε μαζεύει τις μετρήσεις και τις στέλνει μία φορά την ημέρα στον κεντρικό μαας σταθμό».
Οπως εξηγεί ο κ. Ποτηριάδης, η ακτινοβολία Γ είναι ραδιενεργός ακτινοβολία που οφείλεται στα ραδιονουκλίδια που έτσι και αλλιώς υπάρχουν στο έδαφος της Γης και δημιουργούν το υπόβαθρο της φυσικής ραδιενέργειας. Αν σε κάποια περιοχή σημειωθεί ραδιενεργός ρύπανση, οι μετρητές καταγράφουν τιμές που υπερβαίνουν το φυσικό υπόβαθρο και στέλνουν σήμα. Τα επίπεδα της φυσικής ραδιενέργειας διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή και γι’ αυτό δεν υπάρχει κάποιο απόλυτο αριθμητικό όριο συναγερμού. Αυτό που κυρίως ενδιαφέρει τους επιστήμονες είναι η μεταβολή στα επίπεδα της ραδιενέργειας. «Εχουμε κάνει στατιστική πάνω σε αυτές τις διακυμάνσεις από περιοχή σε περιοχή. Οταν η αύξηση σε μια περιοχή είναι πάνω από το στατιστικά αναμενόμενο, τότε σημαίνει συναγερμός» λέει ο Ελληνας επιστήμονας.

«Θα ειδοποιηθούμε έγκαιρα σε περίπτωση ρύπανσης»
Οι ανιχνευτές ολικής-Γ ακτινοβολίας στον αέρα αποτελούν τον βασικό κορμό του δικτύου και βρίσκονται εγκατεστημένοι σε είκοσι τέσσερις περιοχές της χώρας, από τις Σέρρες ώς τη Σούδα και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο. Η μέση απόσταση μεταξύ δύο διαδοχικών σταθμών στον άξονα Ανατολή - Δύση είναι περίπου εξήντα χιλιόμετρα.
Ο δεύτερος τύπος ανιχνευτών του δικτύου έχει πιο εξελιγμένες δυνατότητες. Πρόκειται για τους τρεις σταθμούς μέτρησης του αεροζόλ της ατμόσφαιρας (δηλαδή, των αιωρούμενων μικροσωματιδίων) που λειτουργούν σε Σέρρες, Αλεξανδρούπολη και Πτολεμαΐδα. «Οι ανιχνευτές αυτοί είναι πιο εξειδικευμένοι. Οι άλλοι ανιχνευτές μπορούν να μας δώσουν την ολική-Γ ακτινοβολία. Οι συγκεκριμένοι μπορούν να επιμερίσουν τη ραδιενέργεια στα επιμέρους συστατικά της. Δηλαδή, μπορούν να μετρήσουν αν υπάρχουν ραδιονουκλίδια που εκπέμπουν Α ή Β ακτινοβολία, μπορούν να διαπιστώσουν αν υπάρχει στην ατμόσφαιρα ιώδιο 131, το οποίο είναι ένα νουκλίδιο που συνήθως εκλύεται πρώτο αν γίνει κάποιο πυρηνικό ατύχημα, και μπορούν επίσης να μετρήσουν και το καίσιο 137, το οποίο συνήθως συνοδεύει τέτοια ατυχήματα» αναφέρει ο κ. Ποτηριάδης.
Οπως σημειώνει ο ίδιος, με το δίκτυο των συνολικά είκοσι επτά ανιχνευτών-μετρητών η χώρα είναι «υπερκαλυμμένη» από την άποψη της έγκαιρης ειδοποίησης για ραδιενεργό ρύπανση στον αέρα. Σε ό,τι αφορά το νερό, το τμήμα ελέγχου ραδιενέργειας περιβάλλοντος της ΕΕΑΕ διατηρεί τέσσερις σταθμούς δειγματοληψίας στα ισάριθμα μεγάλα ποτάμια που διασχίζουν τα βόρεια σύνορά μας, δηλαδή, σε Εβρο, Νέστο, Αξιό και Στρυμόνα. Οι επιστήμονες του ΕΕΑΕ παίρνουν τακτικά δείγματα από το νερό των ποταμών και σε συνεργασία με τον «Δημόκριτο» ελέγχουν στο εργαστήριο το επίπεδο της ακτινοβολίας και την περιεκτικότητα σε ουράνιο.
Το θετικό είναι ότι μέχρι σήμερα οι υπηρεσίες της ΕΕΑΕ δεν έχει χρειαστεί να τεθούν σε κατάσταση συναγερμού ή επιφυλακής εξαιτίας μετρήσεων από το δίκτυο καθώς αυτά τα χρόνια δεν έχει συμβεί κάποιο ατύχημα στην περιοχή μας. Εκτός από τις μετρήσεις σε αέρα και νερό, τα εργαστήρια του τμήματος ελέγχου ραδιενέργειας περιβάλλοντος πραγματοποιούν εργαστηριακούς ελέγχους σε εισαγόμενα μέταλλα και οικοδομικά υλικά καθώς και σε εξαγόμενα τρόφιμα. Επίσης, βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τα αντίστοιχα εργαστήρια των πανεπιστημίων, ώστε στην (απευκταία) περίπτωση που υπάρξει μεγάλος όγκος δουλειάς, να μπορεί αυτή να επιμεριστεί σε όλα τα εργαστήρια.
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ: http://www.faretra.gr


Ατομικοί μετρητές ραδιενέργειας.




» ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΟΣΙΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ GAMMA, X
   κωδ. A1024105
The advanced PEN direct reading dosimeter is rugged, precision instrument.
It is higher quality and has greater reliability than other dosimeters of this type.
It measurew and directly read, at any time, accumulated dose (quantity of gamma and x-ray exposure).
It is designed to satisfy military specifications IM-264/PD and ANSI N 13.5 and N322 requirements.
A sturdy metal clip attaches the dosimeter to a pocket or any object to monitor total radiation exposure.
It is hermetically sealed and immersion proof.

Specifications:
Exposure Range (gamma and x-rays)
Measuring range: 0 - 200mR in scale increments of 10mR

Energy Dependence: ±10% maximum change in sensitivity for x and gamma ray energies from 16 keV to 8 MeV.
Electrical Leakage: In the absence of radiation, the dosimeter leakage or self discharge is less than 0.5% of full scale in 24 hours at 50° C.   
    At 20° C dosimeter will read background radiation.
    After gross over exposure totaling up to 2000 R the leakage is less than 5% of full scale in 48 hours at 20° C.
    Thereafter, the leakage will decrease to original values.
Charging Voltage: Dosimeter is capable of being charged to zero with 140 to 195 volts.

Operational Characteristics:
A maximum change in sensitivity of ±10% may occur under any probable combination of the following:
A) Temperature range below -20°C (-4°F) or above +50°C (122°F)
B) Greater than 50,000 foot altitude for one month
C) Relative humidity greater than 95%

Highly resistant to shock and vibration.

Accuracy: ±10% of true dose for Cs-137 or Co-60 gamma.
Rate Response: Dosimeter is dose rate independent.
Enclosure Material: Barrel - carbon fiber-filled, high-strength, electrically-conducting plastic with metal clip.
Weight: 19 grams
Size: Length: 11 cm   Diameter: 1.5 cm

» ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΓΙΑ γ(GAMMA) ΚΑΙ β(BETA)
   κωδ. A1019030
Επιστημονικός ψηφιακός μετρητής ραδιενέργειας και δοσίμετρο ακτινοβολίας

Μετρά την ακτινοβολία γ (GAMMA), την ακτινοβολία β (BETA), και την συγκεντρωτική δόση ακτινοβολίας του ραδιο-ισότοπου καίσιο 137 (CESIUM 137) στις ακόλουθες κλίμακες και μονάδες:

Για την ακτινοβολία γ (GAMMA) σε 4 κλίμακες σε μονάδες μSv/h (microSievert/hour)
1.      0,1 ως 0,99 μSv/h    (ακρίβεια ±30%)
2.      1 ως 9,99 μSv/h    (ακρίβεια ±30%)
3.    10 ως 99,9 μSv/h    (ακρίβεια ±25%)
4.  100 ως 999 μSv/h    (ακρίβεια ±20%)
Χρονική διάρκεια μέτρησης 53 δευτερόλεπτα (±1,2 δευτ.)
Διακύμανση ακτινοβολούμενης ενέργειας 0,06 to 1,25 MeV (MEGA-ELECTRONIOVOLT)

Για την ακτινοβολία β (BETA) σε 4 κλίμακες σε μονάδες particles/sec.cm2 (επιφανειακή πυκνότητα εκπεμπόμενων σωματιδίων από ραδιενεργά μολυσμένα υλικά/ανά τετραγωνικό εκατοστό/ανά δευτερόλεπτο) 
1.      0,1 ως 0,99 particles/sec.cm2   (ακρίβεια ±25%)
2.      1 ως 9,99 particles/sec.cm  (ακρίβεια ±25%)
3.    10 ως 99,9 particles/sec.cm2   (ακρίβεια ±25%)
4.  100 ως 999 particles/sec.cm2   (ακρίβεια ±25%)
Χρονική διάρκεια μέτρησης 37 δευτερόλεπτα (±1,0 δευτ.)
Διακύμανση ακτινοβολούμενης ενέργειας 0,5 to 3 MeV

Για την συγκεντρωτική ακτινοβολία του ραδιο-ισοτόπου καίσιο 137 (CESIUM 137) σε 4 κλίμακες σε μονάδες Bq/gr (Bequerel/γραμμάριο)
1.        2 ως 10 Bq/gr    (ακρίβεια ±35%)
2.      10 ως 100 Bq/gr  (ακρίβεια ±35%)
3.    100 ως 1000 Bq/gr  (ακρίβεια ±25%)
4.  1000 ως 9990 Bq/gr (ακρίβεια μη γραμμικώς εξομαλυμμένη)
Χρονική διάρκεια μέτρησης 240 δευτερόλεπτα (±6,0 δευτ.)

Διαστάσεις: 154 x 77 x 39 mm

Λειτουργεί με 1 αλκαλική μπαταρία 9 Volt

Παραδίδεται με προστατευτική θήκη που χρησιμεύει και σαν δοχείο μέτρησης ραδιενέργειας για υγρά

Σημείωση: Για την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της συσκευής αλλά και για την κατανόηση και επεξεργασία των αποτελεσμάτων μέτρησης απαιτούνται στοιχειώδεις γνώσεις πυρηνικής φυσικής

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ραδιενέργεια, τους κινδύνους και τους τρόπους μετρήσεως θα χρειαστείτε το παρακάτω βιβλίο:

http://www.aktinion.gr/index.php?lang=gr&sec=&ctg=&cid=888

» ΟΡΓΑΝΟ ΜΕΤΡΗΣΗΣ Η/Μ ΠΕΔΙΟΥ ΤΡΙΠΛΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ
   κωδ. A1022108
Ένα εύχρηστο φορητό όργανο, υψηλής ακρίβειας, κατασκευασμένο στην Αμερική που μετρά ταυτόχρονα 3 ηλεκτρομαγνητικές παραμέτρους:

1) Μαγνητικό πεδίο (Gauss meter) σε εύρος συχνοτήτων 50Hz - 500Hz σε 2 κλίμακες:
     0.2 - 3 milligauss
     3 - 100 milligauss

2) Ηλεκτρικό πεδίο (Electric field meter) σε εύρος συχνοτήτων 40Hz - 100KHz σε κλίμακα 10V/m - 100KV/m

3) Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (RF field strength meter) σε εύρος συχνοτήτων 100KHz - 2.5GHz σε κλίμακα 10 - 1000 V/m

Ιδανικό για καταμέτρηση ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, κεραίες πομπών, πυλώνες ΔΕΗ, καθώς και για έλεγχο ανεπιθύμητων διαρροών από ηλεκτρικές συσκευές όπως φούρνοι μικροκυμάτων, οθόνες, κ.λ.π.

Πανεύκολο στη χρήση με ευδιάκριτη οθόνη που απεικονίζει παράλληλα και τα μέγιστα συνιστώμενα όρια έκθεσης στην ακτινοβολία

Λειτουργεί με μια αλκαλική μπαταρία 9 VOLT που διαρκεί περίπου 30 ώρες

Διαστάσεις  15 x 9 x 3cm

http://www.aktinion.gr/index.php?sec=115&ctg=284


Μετρητής ραδιενέργειας ψηφιακός
( Spy Equipment )

Τιμή Μονάδος (τεμ.): €397,94 (Με ΦΠΑ 23 %)


GAMMA-SCOUT ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΡΑΔΙΟΕΝΕΡΓΕΣ ΕΚΤΙΝΕΣ.

Τις ραδιενεργές ακτίνες δυστυχώς δεν τις βλέπουμε,δεν τις μυρίζουμε,και δεν προκαλούν πόνο.Για αυτό ακριβώς τον λόγο ειναι σημαντικό σε περιοχές και σε διάφορα πεδία που ενδεχομένος να υπάρχουνε να μπορούμε στιγμιαία και μακροχρόνια να τις μετράμε.

Για αυτό λοιπόν το λόγο σας προσφέρουμε το GS008 το οποίο όχι μονο μετράει αλλά και αρχειοθετεί για αρκετό χρόνο τις ενδείξεις που θα πάρει κατά την διαδικασία της μέτρησης.

Ο Χρόνος που αρχειοθετεί μετρήσεις είναι δέκα χρόνια.

Διαβαθμίζει αύτοματα την μέτρηση ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξετε.

Μετράει ακτίνες α-β-και γ.Δουλεύει κατά το πρότυπο Geiger-Muller.Διαθέτει σύνδεση με οποιονδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Βάρος μόλις 156γραμμάρια.

http://spyequipment.gr


Πληροφορίες Επικοινωνίας

Spy Equipment
Λ.Κλεισθένους 191 - 193
ΓΕΡΑΚΑΣ
15344 ΑΘΗΝΑ


Μετρητής Ραδιενέργειας Ψηφιακός

Η συσκευή μετρά την Gamma ακτινοβολία σε κλίμακα 0 ως 5 μSv/h (500μR/h) σε αντικείμενα και στο περιβάλλον.

Κωδικός SKU: AKT-A1015447
Τιμή: €190.00



Λεπτομέρειες
Διαθεσιμότητα
Κριτικές
Παρόμοια Προιόντα


Μετρητής Ραδιενέργειας Ψηφιακός




Η συσκευή μετρά την Gamma ακτινοβολία σε κλίμακα 0 ως 5 μSv/h (500μR/h) σε αντικείμενα και στο περιβάλλον.


Βάρος: 180 γραμμάρια.
Διαστάσεις: 125x60x25mm
Λειτουργεί με 1 αλκαλική μπαταρία 9 Volt που διαρκεί 100 ώρες.
Περιλαμβάνονται ελληνικές οδηγίες χρήσης.



Profitstore: Geta's Eshop, www.profitstore.gr, Email: profitstore@geta.gr Τηλ: 210 8222140, 8227277
SIRAD MR-106 (Ν)
Eίναι ένας από τους πρώτους αντιπροσώπους των δεικτών του ραδονίου στον αέρα των οικιακών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων στη Ρωσία. Ραδιενεργά αδρανές αέριο ραδόνιο είναι το κύριο συστατικό του λεγόμενου φυσική ακτινοβολία υποβάθρου, η έκθεση του ανθρώπου. Εμφανίζεται στη διαδικασία ραδιενεργό διάσπαση των βαρέων πυρήνων των ραδιενεργών στοιχείων ουράνιο και τεχνητίου, και με μεγάλη αδράνεια, διαπερνά εύκολα το νερό εδάφους και του αέρα. Σε ανοιχτο χωρο δεν βλάπτουν τον άνθρωπο, αλλά συσσωρεύσει σε μια κατοικημένη περιοχή μπορεί να προκαλέσει σοβαρή και ανεπανόρθωτη ζημία στην υγεία. Το γεγονός ότι το ραδόνιο στο 7,5 φορές βαρύτερο από τον αέρα και ως εκ τούτου συσσωρεύεται σε σχεδόν κάθε σπίτι στο υπόγειο σαν σκόνης και μπορεί να πάει στους πνεύμονες, προκαλώντας καρκίνο.
Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του κόσμο στον τομέα της ιατρικής, ραδόνιο είναι ο δεύτερος παράγοντας μετά το κάπνισμα του πλανήτη, που προκαλεί καρκίνο. Ιδιαίτερα επικίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα είναι το συνδυασμένο αποτέλεσμα του καπνίσματος και η εισπνοή των ισοτόπων του ραδονίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σε όλες τις πολιτισμένες χώρες είναι πολύ σοβαρά την αξιολόγηση της ασφάλειας του ραδονίου, καθώς και στις ΗΠΑ χωρής το κατάλληλο πιστοποιητικό δεν μπορεί να διενεργεί συναλλαγές επί ακινήτων. Μέσα στο κτίριο το ραδόνιο έρχεται με διάφορους τρόπους, ρέουν μέσω του εδάφους, των οικοδομικών υλικών (κόκκινο τούβλο, γρανίτη και άλλες..), με το νερό και το φυσικό αέριο, από υπόγειες πηγές. Φτάνοντας στους πνεύμονες-πυρήνες του ραδονίου διάσπασονται στο πνευμονικό ιστό, προκαλώντας εγκάυματα, και προϊόντα διάσπασης του για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι στο σώμα μας.
Το περίεργο πράγμα είναι, η πρόσφατη ανακάλυψη των επιστημόνων, έχει λάβει πολλές επιβεβαιώσεις ότι πριν από τον σεισμό είναι η απελευθέρωση του ραδονίου από το έδαφος πόρους, γεγονός που εξηγεί πιθανώς ενεργά στην ανταλλαγή αερίων του σχετικά με την παραμονή της καταστροφής. Έτσι, χρησιμοποιώντας ένα φορητό ανιχνευτή δείκτη του ραδονίου μπορεί να πραγματοποιήθει έρευνα για την ασφάλεια ακτινοβολία των οικιστικών και βιομηχανικών χώρων, αλλά και διεξαγωγή της έρευνας στον τομέα της σεισμολογίας.
USER MANUAL στα ΑΓΓΚΛΙΚΑ και καλώδιο κα CD ΜΕ DRIVER+SOFT για σύνδεση με υπολογιστή.
Κατοπιν παραγγελιας υπαρχει διαθεσιμοτητα!
TIMH : 380 E + Φ.Π.Α.!!!



RADEX RD-1706
Radex RD 1706 (Radex 1706) availability upon request
Δοσίμετρο έχει σχεδιαστεί για το προσωπικό που εργάζεται με ραδιενεργές ουσίες, καθώς και για τους χρήστες που έχουν γνώση της δοσιμετρίας σε επίπεδο νοικοκυριού, αλλά επιθυμούν (ή αναγκάζονται) να χρησιμοποιούν δοσίμετρα στις συνθήκες διαβίωσης (τρόφιμα, μια έρευνα των χώρων, του εδάφους κ.λπ.) ή στην εργασία (χρήματα, κέρματα, κλπ.). Radex RD 1706 χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της ακτινοβολίας των ακτίνων γάμμα και βήτα.Σε δοσίμετρο χρησιμοποιείται χρησιμοποιείται σε επαγγελματικό δοσιμετρική εξοπλισμού χαμηλής τάσης Geiger – Muller σκληρά γάμμα και βήτα SBM20 ακτινοβολία τύπου-1.Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το προσωπικό που εργάζεται με πηγές ιονίζουσας ακτινοβολίας.Δοσίμετρο υπολογίζει το ποσό της γάμμα και βήτα σωματίδια εντός 26 sec. (!)Και δείχνει αναγνώσεις στο mSv / h ή mR / ώρα στην οθόνη LCD.Radex 1706 έχει ένα μέγιστο εύρος των λειτουργιών των υπηρεσιών σε σύγκριση με άλλα μοντέλα σε αυτή τη σειρά: Λεπτομέρειες για το γάμμα, βήτα και ακτινογραφίες, εύρος κλίμακας παραταθεί έως και 100 φορές, δύο φορές την βελτίωση της αναπαραγωγής, μείωσε το χρόνο της παρατήρησης, η χρονική διάρκεια παρατήρησης μειώνεται σε 1 δευτερόλεπτο, με αύξηση της ισχύος δόση? άνεση κατά τη διάρκεια της αίθουσας των εξετάσεων, η παρουσία των κραδασμών, βαθμονόμησης εγκατάσταση συντελεστής, Διαστάσεις κ.λπ., το βάρος – 105h60h26mm, 0,09 κιλά.

Κύρια πλεονεκτήματα:
Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα αυτής της συσκευής είναι η παρουσία σε αυτό των δύο Geiger-Muller counters, καθιστώντας την εργασία πιο γρήγορα και πιο ακριβείς μετρήσεις.
Χαμηλής τάσης Geiger – Mueller σκληρά β-και γ-ακτινοβολία-SBM20 τύπου-1
USER MANUAL ΣΤΑ ΑΓΓΚΛΙΚΑ !!!!
TIMH 250 E + ΦΠΑ!!!
-20% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ Επιχείρησης…

SOEX
Οι ερευνητές στη Ρωσία, ΗΠΑ, Γερμανία, διαπιστώσαν ότι τα νιτρικά και τα νιτρώδη προκαλέσει σε ανθρώπους μεθαιμοσφαιριναιμία, καρκίνο του στομάχου, επηρεάζουν αρνητικά το νευρικό και καρδιαγγειακό σύστημα, καθώς και να επηρεάσει δυσμενώς την ανάπτυξη του εμβρύου.
Μεθαιμοσφαιριναιμία – είναι λιμοκτονία οξυγόνου (υποξία) που προκαλούνται από τη μετάβαση της αιμοσφαιρίνης σε methemoglobin, δεν είναι σε θέση να μεταφέρει οξυγόνο. Methemoglobin σχηματίζεται κατά την λήψη νιτρωδών στο αίμα. Όταν το περιεχόμενο της methemoglobin στο αίμα είναι της τάξης του 15% – προκαλει λήθαργο, υπνηλία, εάν η περιεκτικότητα είναι άνω του 50% προκαλει θάνατο από ασφυξία. Η νόσος χαρακτηρίζεται από δύσπνοια, ταχυκαρδία, κυάνωση σε σοβαρές περιπτώσεις – απώλεια συνείδησης, σπασμούς και θάνατο.

Για τους ενήλικες θανατηφόρα δόση των νιτρικών είναι από 8 έως 14 g, οξείες δηλητηρίασεις συμβαίνουν αν ληφθει 1 με 4 g νιτρικού.
Νιτρικό tester SOEX, σχεδιασμένο για ταχεία ανάλυση της ποσότητας νιτρικών αλάτων στα λαχανικά και τα φρούτα (30 ειδη), καθώς επίσης και νωπό κρέας. Πιθανα προϊόντα μέτρησης που χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των παιδιών και των προϊόντων που δεν έχουν καθιερώσει πρότυπα MPC.
Η ανάλυση προϊόντων γινεται με την επαφη(δια τρυπώντας)παράγεται από του αισθητήρα μέτρησης, που βρίσκεται στην προστασία από την τυχαία επαφή καπάκι.
Μετά μέτρησης παρέχει συμβουλές εμπειρογνωμόνων σχετικά με την καταλληλότητα προς χρήση, γκράφιτι πράσινο, κίτρινο ή κόκκινο.

1.Νιτρικά άλατα – νιτρικά όπως NaNO3, KNO3, NH4 NO3, Mg (NO3)
2. Ανταποκρίνονται σε διαφορετικές δόσεις σε ανθρώπους.
Ωστόσο, όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες νιτρικών αλάτων στο πεπτικό σύστημα του εν μέρει μειωθεί σε νιτρώδη (οι περισσότερες τοξικές ενώσεις), και η τελευταία κατά την είσοδό τους στο αίμα μπορεί να προκαλέσει μεθαιμοσφαιριναιμία. Επιπλέον, τα νιτρώδη με την παρουσία των αμινών μπορεί να σχηματίσει Ν-νιτροζαμίνες, καρκινογόνο δράση (προώθηση της διαμόρφωσης των καρκινικών όγκων). Όταν χορηγήθηκαν υψηλές δόσεις των νιτρικών αλάτων από το πόσιμο νερό ή τρόφιμα μετά από 4-6 ώρες ναυτία, δυσκολία στην αναπνοή, μπλε δέρμα και τους βλεννογόνους, διάρροια. Συνοδεύεται από μια γενική αδυναμία, ζάλη, πόνος στην περιοχή της άρθρωσης, αίσθημα παλμών. Επιτρεπόμενη ημερήσια δόση του νιτρικού για έναν ενήλικο είναι 325 mg (ή 0.324 γραμμάρια) ανά ημέρα.
Tester όπως ένα κινητό τηλέφωνο εύκολα και χωρούν άνετα στο χέρι σας, ζυγίζει μόνο 105 γραμμάρια και έχει μια διαισθητική ελέγχου.
Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με έγχρωμη οθόνη OLED. Στην πίσω πλευρά είναι η θήκη μπαταριών.ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΝΙΤΡΙΚΩΝ ΑΛΑΤΩΝ ΣΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Όλοι μας , υποψιαζόμαστε ότι τα λαχανικά που καταναλώνουμε περιέχουν χημικές ουσίες που βλάπτουν την υγεία μας.
Το κίνημα οικολόγων προχώρησε σε έρευνα για να διαπιστωθεί αν οι υποψίες αυτές μπορούν να τεκμηριωθούν.
Ταυτότητα της έρευνας:
· Στην διαδικασία της έρευνας είχαμε σύμβουλο γεωπόνο, ειδικευμένο στις βιολογικές καλλιέργειες.
· Η έρευνα έγινε από ανεξάρτητο εργαστήριο διαπιστευμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
· Το αντικείμενο της έρευνας αφορά την συγκέντρωση των νιτρικών αλάτων στα λαχανικά.
· Έγιναν 3 δειγματοληψίες στο χρονικό διάστημα από 4/5/2006 μέχρι 8/5/2006.
· Οι 2 δειγματοληψίες έγιναν από φρουταρίες της Λευκωσίας και Λεμεσού και αφορούν δείγματα από 6 λαχανικά.
· Η τρίτη δειγματοληψία έγινε από βιοκαλλιέργεια στην Λεμεσό και αφορά δείγματα από 4 λαχανικά.
· Με βάση τον κανονισμό 466/2001 παράρτημα 1 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθορίζονται μέγιστες τιμές ανοχής των νιτρικών αλάτων για το μαρούλι, σπανάκι και κατ’ επέκταση για τα φυλλώδη λαχανικά, στα 2500 mg/kg.
Τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνονται στην γραφική παράσταση που επισυνάπτεται:
· Με κόκκινο φαίνονται οι συγκεντρώσεις νιτρικών αλάτων στα λαχανικά από τις φρουταρίες.
· Με πράσινο φαίνονται οι συγκεντρώσεις νιτρικών αλάτων στα βιολογικά λαχανικά.
· Η κίτρινη γραμμή δείχνει την μέγιστη τιμή ανοχής στα νιτρικά άλατα, βάσει κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συμπεράσματα:
1. Το μαρούλι και η γλυστιρίδα από τις φρουταρίες, βρέθηκαν να έχουν νιτρικά άλατα πέραν των επιτρεπομένων.
2. Το σέλινο , το λάχανο και ο μαϊντανός από τις φρουταρίες, βρίσκονται πολύ κοντά στη μέγιστη τιμή ανοχής των νιτρικών αλάτων.
3. Τα νιτρικά άλατα στις βιολογικές καλλιέργειες είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με τα επιτρεπόμενα όρια ανοχής.
4. Τα νιτρικά άλατα στα λαχανικά από βιολογικές καλλιέργειες είναι πολύ χαμηλότερα από τα αντίστοιχα νιτρικά άλατα στις συμβατικές καλλιέργειες.
ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟ 4/5- 8/5/2006
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
1. Συστηματικός και συχνός έλεγχος στους χώρους λιανικής πωλήσεως από τις υγειονομικές υπηρεσίες, για ανίχνευση βλαβερών χημικών ουσιών και απόδοση ευθυνών, εφ’ όσον στις συσκευασίες των λαχανικών, επιβάλλεται να αναγράφεται το όνομα του παραγωγού.
2. Απεγκλωβισμός των γεωργών από την απαράδεκτη πρακτική όπου οι σύμβουλοι γεωπόνοι είναι , κατά κανόνα και οι προμηθευτές των φυτοφαρμάκων και των λιπασμάτων.
3. Στα πλαίσια του νέου σχεδίου αγροτικής ανάπτυξης, υπάρχει πρόνοια για παροχή τεχνογνωσίας στους αγρότες. Αυτή πρέπει να παρέχεται από ειδικά καταρτισμένους γεωπόνους οι οποίοι να μην έχουν σχέση με εταιρείες φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων. Η εκπαίδευση αυτή πρέπει να δίνει ιδιαίτερη σημασία στα πιο κάτω:
· Να τηρούνται οι χρόνοι κοπής των προϊόντων μετά το τελευταίο ψεκασμό.
· Όπου είναι δυνατόν να εισαχθούν μέθοδοι λίπανσης και φυτοπροστασίας από την εμπειρία των βιολογικών καλλιεργειών.
· Να αποφεύγονται οι ψεκασμοί με διασυστηματικά φυτοφάρμακα τα οποία μπαίνουν μέσα στα λαχανικά και έχουν μεγάλους χρόνους υπολειμματικής δράσης.
4. Να καθοριστούν αυστηροί κανονισμοί στα καταστήματα πώλησης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, ώστε τα φυτοφάρμακα και λιπάσματα να πωλούνται με συνταγή γεωπόνου, ο οποίος θα φέρει και την ευθύνη της οδηγίας του.
5. Να ενισχυθούν τα κίνητρα ώστε οι επαγγελματίες γεωργοί να προσανατολιστούν στις βιολογικές καλλιέργειες.
6. Σαν θετική πρόταση προς την κοινωνία το οικολογικό κίνημα αρχίζει εκστρατεία για προώθηση των βιολογικών καλλιεργειών σε μικρή κλίμακα, από τους πολίτες στον κήπο τους.
Σαν πρώτο βήμα έχουμε εκδώσει εγχειρίδιο με πρακτικές οδηγίες για βιολογικές καλλιέργειες, το οποίο θα δοθεί σ’ όλη την Κύπρο από τα προεκλογικά περίπτερα μας, το ερχόμενο Σάββατο. Μαζί με το εγχειρίδιο θα δίνουμε συμβολικά και ένα φυτό για άμεση εφαρμογή των οδηγιών.
Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών
ΤΩΡΑ ΕΚΠΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ !!!! -20% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ Επιχείρησης…
MENU KAI USER MANUAL ΣΤΑ ΑΓΓΚΛΙΚΑ !!!!
TIMH 350 E + Φ.Π.Α. !!!



Λεπτομέρειες Προιόντος

Κωδικός Προϊόντος : 035-599909530 
Προϊον : ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΦΟΡΗΤΟΣ UW9530 

Περιγραφή : ALPHA iX radioactivitymeterBase device ALPHAiX is an extremely light and handy instrument for contamination measurement-conceived as well for mobile as stationary purposes.ALPHAiX allows measurements of ALPHA / BETA and GAMMA rays at a real reasonable price level.ALPHA iX is equipped with a microprocessor controlled analyzing ? system, which can be implemented with different probes ( counter ? tubes ) for many purposes. The compatibility to all of the counter ? tubes makes the ALPHAiX device a mobile allrounder on every field of professional radiation measurement. It is sturdy and have a clearly arranged design moreover it guarantuees maximum functionality. The ALPHA iX is equipped with 3 measurement programs, which can be seleceted:- Impulses per measurement sequence- Impulses per minute ( arithmetic average )- μ,Sv / h ( Microsievert per second )TECHNICAL DATAMemory the device saves the last 40 measuring results automatically Alert Alert barrier is adjustable at willDisplay digital / 8 spots Interface digital output for PCPower supply 9V block battery Dimensions 120 x 60 x 30mm

 
Προμηθευτής : SUPERCO HANDELS GMBH
Δείτε όλα τα προϊόντα SUPERCO HANDELS GMBH
Website : 




Τον τελευταίο καιρό, με όσα ακούμε για το πολώνιο και τα ραδιενεργά υλικά που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, έχουμε αρχίσει να ανησυχούμε. Γ ια τους πιο φοβισμένους η εταιρεία GammaW atch διαθέτει στην αγορά ένα ρολόι χειρός, το οποίο εκτός από το ότι δείχνει την ώρα μπορεί να μετράει και τη ραδιενέργεια που υπάρχει τριγύρω. Το μοντέλο GammaW atch Βasic, που πρόκειται πολύ σύντομα να κυκλοφορήσει, κοστίζει περίπου 250 δολάρια και υπολογίζει τη στιγμιαία έκθεση σε ραδιενέργεια, αλλά και τη συνολική σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ έχει και τη δυνατότητα ειδοποίησης όταν τα αποδεκτά από τον κάτοχο του ρολογιού επίπεδα ξεπερνιούνται. Τουλάχιστον με ένα τέτοιο ρολόι θα ξέρουμε αν μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)