Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Θα «βρέξει» αποκρατικοποιήσεις για 5 μήνες

pic-0-norm.jpg
Και μετά τον ΟΠΑΠ τί; Τα 650 εκατ ευρώ, τα οποία μπαίνουν ωσονούπω στα κρατικά ταμεία από την πώληση του 33% του Οργανισμού, ανοίγουν την όρεξη της κυβέρνησης. Η οποία, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, θα επιχειρήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα, να «τρέξει» όσο τον δυνατόν περισσότερα projects από το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων. Για το σκοπό αυτό θα αξιοποιήσει στο έπακρο το «όπλο» του fast track. Τουλάχιστον στο μέτρο που το επιτρέπουν οι συνθήκες.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει συνταχθεί, αμέσως μετά τον ΟΠΑΠ, σειρά παίρνουν τα μεγάλα λιμάνια της χώρας, με αυτό της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά να είναι πρώτα στη σειρά. Θα ακολουθήσουν, αμέσως μετά, και τα μικρότερα με εκείνο της Αλεξανδρούπολης να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Δεύτερο στο σχετικό κατάλογο είναι το project που αφορά στην πώληση των αεροδρομίων της χώρας. Εν προκειμένω, η μάχη αναμένεται να δοθεί στο …πεδίο των Σπάτων, αφού το «Ελ.Βενιζέλος» θεωρείται και είναι το μήλο της έριδος.
Τέλος, μέσα στο φθινόπωρο πρόκειται να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την πώληση της ΔΕΠΑ, ενώ θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση και πάλι, της Eurobank. Και έπονται στη σειρά μια σειρά από άλλα projects της ίδιας κατηγορίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)