Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Στο 34% θα φτάσει η ανεργία, ενώ η κυβέρνηση μιλά ακόμα για ανάπτυξη....

Levy Economics Institute & ΙΝΑ- ΓΣΕΕ:Το «real story» είναι 34% ανεργία σε τρία χρόνια!

 Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Μπορεί ο Σαμαράς να αναφέρεται με δηλώσεις του στην επερχόμενη ανάπτυξη, αλλά δεν την εστιάζει χρονικά, ας μιλήσει ο απατεώνας στους ανέργους για ανάπτυξη, σε όσους χάνουν καθημερινά την εργασία τους και όλα αυτά για να σωθεί το Ευρώ και οι τραπεζίτες. Αλλά τι περιμένει κανείς από "πρωθυπουργό" του κώλου που τον Φθινόπωρο του 2012 έλεγε στην τηλεόραση για πτώχευση της Ελλάδας μέχρι τα μέσα του Νοεμβρίου και τελικά το δάνειο το πάρθηκε μετά από τρεις μήνες, τι περιμένει κανείς από προδότη πρωθυπουργό που αποχώρησε κακήν κακώς από τη ΝΔ το 1993, ρίχνοντας πρώτα την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Levy Economics Institute & ΙΝΑ-ΓΣΕΕ  υποστηρίζουν ότι η ανεργία  θα αυξηθεί στο  34% ανεργία σε τρία χρόνια
Ανατριχιαστικό είναι το «real story» της ελληνικής οικονομίας που προβλέπει αύξηση της ανεργίας έως και ... 34% έως το τέλος του 2016 και συνέχιση της μείωσης του ΑΕΠ και κατά τον επόμενο χρόνο, σε μια χώρα, που ήδη καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας των τελευταίων 30 ετών σε οποιαδήποτε βιομηχανοποιημένη χώρα του δυτικού κόσμου! Την Ελλάδα... Τα συμπεράσματα παρουσιάζει η ανάλυση των προβλέψεων του μακροοικονομικού υποδείγματος που αναπτύχθηκε από το Levy Economics Institute σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας voria.gr.

Όπως αναφέρει, το «Real story» για την οικονομία της Ελλάδας,  στηρίζεται στο μακροοικονομικό μοντέλο του Levy Institute για την ελληνική οικονομία, ένα μοντέλο αποθεμάτων-ροών παρόμοιο με το μακροοικονομικό μοντέλο που χρησιμοποιεί το Ινστιτούτο για τις τάσεις στην αμερικανική οικονομία.
Σύμφωνα με την έκθεση του προέδρου του Levy Institute Δημήτρη Β. Παπαδημητρίου και των ερευνητών Μιχάλης Νικηφόρου και Gennaro Zezza, η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται φθάνοντας το 34% μέχρι το τέλος του 2016.
Προσθέτουν ότι το πραγματικό ΑΕΠ θα συνεχίσει να συρρικνώνεται μέχρι και το 2015, λόγω των πολιτικών λιτότητας με πιθανή αναστροφή της αρνητικής τάσης το 2016.

Χαρακτηρίζουν τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπερβολικά αισιόδοξες και προτείνουν ένα σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης τύπου Marshall που στοχεύει στη δημόσια κατανάλωση και τις επενδύσεις.

Απορρίπτουν την νεοφιλελεύθερη οικονομική  πολιτική  της κυβέρνησης και της τρόικα για την «επεκτατική λιτότητα», σε συνδυασμό με την ακραία απορρύθμιση της αγοράς εργασίας

Αντιπροτείνουν ως εφικτή αντιστροφή των αρνητικών εξελίξεων να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό μια συνεκτική και σταθερή διαδικασία δυναμικής αύξησης στις συνιστώσες της συνολικής ζήτησης με στόχο την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και της απασχόλησης και το κυριότερο,  αλλαγή μοντέλου οικονομικής πολιτικής, το οποίο πρέπει να επικεντρωθεί στη δημιουργία απασχόλησης ως εργαλείο δημοσιονομικής τόνωσης της οικονομίας», όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

(Πηγή: voria.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)