Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης

το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Μαουτχάουζεντο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Μαουτχάουζενφωτο αρχείου

Τσουχτερά πρόστιμα, ποινές φυλάκισης αλλά και στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, θα αντιμετωπίζουν πλέον όσοι προτρέπουν σε ρατσιστική βία. Στο νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού, που θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Δικαιoσύνης, λαμβάνεται ειδική μέριμνα για πολιτικά πρόσωπα που προβαίνουν σε ρατσιστική ρητορική.
Αίρεται αυτομάτως η βουλευτική ασυλία, όσων προτρέπουν σε βιαιοπραγίες εναντίον προσώπων με ρατσιστικό κίνητρο, μιλούν εγκωμιαστικά για τους ναζί, ή χαιρετούν φασιστικά. Αν κριθούν ένοχοι και από το δικαστήριο, θα στερηθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα από δύο έως τρία χρόνια. Αν πρόκειται για αρχηγό κόμματος, τότε κόβεται και η κρατική επιχορήγηση. Το 2012, καταγράφτηκαν 154 ρατσιστικές επιθέσεις. Οι τρεις ήταν δολοφονικές, ενώ 66 προκάλεσαν βαριές σωματικές βλάβες
Να εισαχθεί το ταχύτερο για συζήτηση η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας ή αντίστοιχο νομοσχέδιο με τις αναγκαίες ρυθμίσεις στο πλαίσιο της κοινής ευρωπαϊκής πρακτικής στα θέματα αυτά και με βάση τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητά το ΠΑΣΟΚ.
Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι: «εξίσου αναγκαίο είναι να συμπληρωθεί και κυρίως να εφαρμοστεί με συνέπεια και σταθερότητα ο κανονισμός της Βουλής ώστε να προστατεύεται το Κοινοβούλιο από αυτούς που εκμεταλλεύονται με προκλητικό τρόπο την ανεκτικότητα της Δημοκρατίας με στόχο τον ευτελισμό των δημοκρατικών θεσμών. Η τελευταία αλυσίδα επεισοδίων με κορυφαία την επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων, επισπεύδει διαδικασίες που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί προ πολλού. Το πιο κρίσιμο από όλα όμως είναι να γίνει ευρύτερα αντιληπτό, ότι η οικονομική κρίση δεν νομιμοποιεί τη βία και την απόπειρα κατάλυσης της έννομης τάξης στο όνομα του θράσους των οπαδών του ναζισμού. Μπροστά σε τέτοια φαινόμενα η δημοκρατική αλληλεγγύη πρέπει να υπερισχύει κάθε πολιτικής διαφοράς».
 Πηγή:ΝΕΤ, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:


το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στην ρατσιστική βία με σχέδιο νόμου, το μεγαλύτερο φασιστικό κόμμα στην χώρα προασπίζεται τους μετανάστες, θέλοντας να δείξει την ευαισθησία του σε αυτούς. Μόνο που όλα αυτά είναι μια προπαγάνδα από τους φιλελευθέρους ΠΑ-Σόκους αφού μόνο οι μετανάστες υποστηρίζουν το κόμμα που διάλυσε την χώρα μας, φαίνεται ότι ο κύριος Βενιζέλος δεν έχει καμία ευθύνη σε όσα συμβαίνουν, καμία ευθύνη στους νόμους που προετοίμασε ο ίδιος και που χαρακτηρίζονται άκρως προσβλητικοί για την ανθρώπινη προσωπικότητα αλλά και Αντισυνταγματικοί. 

Ας μην ξεχνάμε όμως όσα αποθανατίζονται στις κάμερες πριν ένα χρόνο μόνο οι βολεμένοι Πασ-οκοι και οι Πακιστανοί υποστήριξαν το πιο γλοιώδη πολιτικό στη χώρα μας:


Published on May 4, 2012
Σύνταγμα 4.5.2012, ώρα 20:00 - Προεκλογική ομιλία Βενιζέλου
(Σ.Σ.: Το βίντεο δεν αναφέρεται στους Πακιστανούς πολίτες αλλά στο ΠΑΣΟΚ που τους χρησιμοποιεί αθέμιτα - Σε καμία περίπτωση δεν περνά ρατσιστικό μήνυμα)
Ο Βενιζέλος μιλάει και δίπλα από την εξέδρα ο χώρος είναι άδειος.
Τότε έρχονται σε σειρά Πακιστανοί πολίτες με σημαίες του ΠΑΣΟΚ για να γεμίσουν τον χώρο!!!
Στο τέλος του βίντεο μπορείτε να δείτε κάποιον που τους λέει να κουνήσουν τις σημαίες!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)