Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Στις εφορίες η Ελλάδα αναστενάζει

eforiakousΤελικά το κράτος του μνημονίου δεν εξαντλεί την σκληρότητά του απέναντι στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους ανέργους μόνο με να τους απομυζά συνεχώς, αλλά τους τιμωρεί κι από πάνω. Δεν αρκείται το κράτος του μνημονίου να παίρνει το μισό εισόδημα των Ελλήνων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, αλλά είναι και εκδικητικό, όταν καθυστερείς μια-δυο μέρες μια δόση.

Από αυτή την άποψη είναι χαρακτηριστικό το ακόλουθο περιστατικό που περιήλθε σε γνώση μας. Στις 2 Μαΐου του σωτηρίου έτους 2013, ένας γέροντας που είχε ρυθμίσει το φόρο εισοδήματος του 2012 και έπρεπε να πληρώσει τη δόση του στις 28 Απριλίου (Κυριακή) πήγε στη ΔΟΥ να την πληρώσει την επομένη της Πρωτομαγιάς. Αλλά επειδή είχε γυρίσει ο μήνας, το χριστεπώνυμο ημών κράτος, του αφαίρεσε από τη ρύθμιση την έκπτωση 30% επί των προσαυξήσεων. Ο εφοριακός του έδωσε νέο δοσολόγιο, με αποτέλεσμα ο γέροντας να ξεσπάσει. «Γιατί τέτοια σκληρότητα; Γιατί τέτοια σκληρότητα;» φώναζε…
Εννοείται ότι δεν ήταν μοναδικός. Δεκάδες φορολογούμενοι που είχαν αδυναμία να πληρώσουν στο τέλος του μηνός, περίμεναν στην ουρά για να πληρώσουν τη δόση, χάνοντας όμως την έκπτωση.

Αυτό που πρέπει να ξέρει ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας είναι ότι οι εφοριακοί είναι πια με τον κόσμο και όχι εναντίον του. Συμπαραστάθηκαν λοιπόν στον φορολογούμενο και προειδοποιούσαν τους υπόλοιπους φορολογούμενους, ότι από τον Ιούνιο θα καταργηθούν τα ταμεία και οι πληρωμές στις ΔΟΥ και θα γίνονται μέσω τράπεζας ή ηλεκτρονικά, γι’ αυτό και θα πρέπει να προσέχουν να είναι ακριβείς στις καταβολές τους για να μην καταλήξει η ρύθμιση να είναι χωρίς αποτέλεσμα.
Η αδιέξοδη μνημονιακή πολιτική καταγράφεται σε κάθε επάγγελμα, σε κάθε έκφανση της οικονομικής ζωής. Προ ημερών πληροφορηθήκαμε ότι μόνο το 8% των δικηγόρων καταβάλλει πλέον τις εισφορές του, λόγω αδυναμίας.
Aπo την 1η Αυγούστου καταργείται η Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, στην οποία έχουν συσσωρευτεί εκατοντάδες υποθέσεις φόρων ύψους 2,5 δισ. ευρώ. και η αρμοδιότητα περνά στην υπό σύσταση Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, όπου θα πρέπει ο φορολογούμενος να πληρώσει το 50% για να εξετασθεί η ένστασή του! Η αβάσταχτη σκληρότητα του κράτους αφορά πλέον όλους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)