Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ελληνικός μαραθώνιος με THY χορηγό!

Ελληνικός μαραθώνιος με THY χορηγό!
Τεράστιο, ηθικό, επιχειρηματικό και συνάμα πολιτικό θέμα προκύπτει με την… φτηνή και τουλάχιστον σκανδαλώδη χορηγία της Turkish Airlines στον ΣΕΓΑΣ για τον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο που πραγματοποιείται την Κυριακή.
Η τουρκική αεροπορική εταιρία "κατάφερε" να κερδίσει περίοπτη θέση στη λίστα των επίσημων υποστηρικτών - χορηγών του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας δίνοντας προσφορά 4 αεροπορικά εισιτήρια για τις ημέρες των αγώνων και συνολικά 10 για μια χρονιά.
Ήδη στο παρασκήνιο αυτή η απόφαση του ΣΕΓΑΣ δημιουργεί αντιδράσεις και πρόκειται και συνέχεια με την αποκάλυψή της από άλλες εταιρίες που έσπευσαν να στηρίξουν τον αγώνα και τον ΣΕΓΑΣ και χρειάστηκε να καταβάλλουν πολλά περισσότερα. Εταιρίες κατά κύριο λόγο όπως ο ΟΠΑΠ, η Wind, η Adidas, η Powerade, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και άλλες εταιρίες, όπως η DHL Express Ελλάς, η ασφαλιστική ERGO, η Trade Now, κ.ά.
Η Turkish Airlines που στέκεται "παρών" στα αθλητικά δρώμενα -είναι επίσημος χορηγός της Ευρωλίγκας του μπάσκετ- από τη μία προσφέρει πολύ περισσότερα ποσά για να φέρει πχ. τον Κόμπι Μπράιαν, στην Αθήνα από την άλλη, εκμεταλλευόμενη προφανώς την ελληνική ανέχεια και την ανυπαρξία σωστής πολιτικής από τον ΣΕΓΑΣ, κλείνει τη συμφωνία διαφήμισή της για λίγα αεροπορικά εισιτήρια.
Δυστυχώς, η Ελλάδα αδυνατεί ακόμα και στις περιόδους της κρίσης να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα οφέλη που μπορούσαν να προκύψουν από τη διοργάνωση του Κλασικού Μαραθωνίου. Όχι μόνο σε θέμα χορηγών, αλλά σε θέματα προβολής της χώρας στο εξωτερικό και προσέλκυσης τουριστών.
Είναι ενδεικτικό δε ότι τις τελευταίες ώρες ο Γ. Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Νίκος Καραχάλιος έσπευσε να διαπιστώσει ότι απαιτούνται πρόσθετες ενέργειες προβολής της χώρας μέσω του Μαραθωνίου και ενέκρινε ένα συμπληρωματικό ποσό των 40.000 ευρώ.
Σαφώς και τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη συνεργασία ΣΕΓΑΣ - Turkish Airlines είναι πολλά και δεν έχουν να κάνουν ούτε με την πολιτική, ούτε καθαρά με την εθνική πλευρά της υπόθεσης. Τι πραγματικά συνέβη στο παρασκήνιο, ποιος ήταν εκείνος που πραγματοποίησε τις διαπραγματεύσεις και τη συμφωνία με τους Τούρκους και την εδώ διευθύντρια της Turkish Airlines και κατά πόσο είναι γνώστες του θέματος κατ’ αρχήν ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος (δύσκολο να το αγνοεί) και ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης. Το θέμα ΣΕΓΑΣ - Turkish Airlines θεωρείται δεδομένο ότι θα πάει στη Βουλή.

Πηγή: Deal News


Από: http://www.basketblog.gr/

(Εστάλη από τον κύριο Νικόλαο Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)