Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Πρόταση Βαρουφάκη [βίντεο]


Δεν πρέπει να ψηφιστούν τα μέτρα, διότι θα εξασφαλίσουν μεν λίγο χρόνο στην Ελλάδα, αλλά θα αποβούν μοιραία και δεύτερον ότι “δεν τη θέλουμε τη δόση, είναι η δόση του ηρωινομανούς”.
Το πρωτογενές έλλειμμα είναι αυτή τη στιγμή 1,5% δηλαδή υπολείπονται ουσιαστικά περίπου 2,5 δισ. ευρώ ώστε αυτό να εξαλειφθεί. Η πρόταση του κ. Βαρουφάκη είναι λοιπόν να μην εφαρμόσουμε τα μέτρα που προτείνει η τρόικα για τα 11,5 δισ. τα οποία θα επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ύφεση αλλά να επικεντρωθούμε στο να εξοικονομήσουμε τα 2,5 δισ. μειώνοντας τις δαπάνες του δημοσίου. Πρότεινε έτσι να γίνει μία κατάταξη με τους μισθούς του δημοσίου από τον υψηλότερο μέχρι τον χαμηλότερο και να γίνει το εξής. Ο υψηλότερος μισθός να μειωθεί ώστε να ισούται με τον δεύτερο στην κατάταξη, ο δεύτερος με τον τρίτο κοκ. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε τα μέτρα των 11,5 δισ. κι έτσι το εισόδημα θα συμπιεστεί πολύ λιγότερο και το σημαντικότερο, θα εξαλειφθεί το έλλειμμα μέσα σε 3 εβδομάδες.
Χωρίς έλλειμμα το κράτος θα είναι σε θέση να πληρώνει μισθούς και συντάξεις κι έτσι δεν έχει ανάγκη τη δόση. Επομένως σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη τότε πρέπει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις σε νέο πλαίσιο δηλαδή να διαπραγματευτούμε μόνο ως προς τις αποπληρωμές μας στους πιστωτές, χωρίς να εφαρμόσουμε αυτά τα επώδυνα μέτρα που οδηγούν αναμφισβήτητα σε ύφεση.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ : Γιατί να πληρώσουμε εμείς αυτά τα 2,5 δις και όχι αυτοί που προκαλέσαν το έλλειμμα ;;; Τόση περιουσία για δήμευση έχουν. Εμείς τους πληρώνουμε να κάνουν σωστή διαχείριση των χρημάτων μας, εμείς να πληρώνουμε τα ” λάθη” τους;;;;  Και τελικά για ποιο έλλειμμα μιλάμε ;;; Για το πραγματικό ή για το μαγειρεμένο ;; Και για ποιο ΑΕΠ ;; 
Δείτε σχετικά και τα ακόλουθα:
eikona apo kakarismata.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)