Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

«Τα μέτρα εγκρίθηκαν εν μέσω βίαιων διαδηλώσεων»

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα στο επίκεντρο των αμερικανικών ΜΜΕ

Στην υπερψήφιση των νέων μέτρων και τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα στρέφουν το ενδιαφέρον τους τα μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ.

Οι «New York Times», σε ανταπόκριση από την Αθήνα, αναφέρουν ότι το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τα μέτρα, εν μέσω των βιαιότερων διαδηλώσεων στην Ελλάδα κατά τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, με τόσο μικρή πλειοψηφία ούτως ώστε να διακυβεύεται η σταθερότητα της κυβέρνησης συνασπισμού, όπως επισημαίνεται.


Μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο τρίτος στη σειρά Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος υπόσχεται τερματισμό των περικοπών, από το 2010 όταν η Ελλάδα ζήτησε δάνειο από ξένους πιστωτές. Καταγράφονται, επίσης, και οι δηλώσεις του Αλέξη Παπαχελά, διευθυντή της εφημερίδας «Καθημερινή», ο οποίος υποστήριξε ότι «δεν μπορείς να αναδιαρθρώσεις θεσμούς όταν μειώνεις τους μισθούς των ανθρώπων που εργάζονται σ’ αυτούς. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν η κυβέρνηση και η χώρα».


Σε δημοσίευμα της «Wall Street Journal» αναφέρεται ότι τα ψηφισθέντα μέτρα απειλούν να βυθίσουν τη χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση και να αποσταθεροποιήσουν την εύθραυστη πολιτική σκηνή. Φιλοξενούνται, επίσης δηλώσεις του ιστορικού του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Μαρκ Μαζάουερ, ο οποίος σημείωσε ότι είναι κρίσιμη εποχή στην Ελλάδα, καθώς η λαϊκή ανοχή φτάνει στα όριά της, προσθέτοντας ότι το μείζον θέμα είναι η «απονομιμοποίηση της πολιτικής τάξης».


Στους «Los Angeles Times» σημειώνεται ότι τα ψηφισθέντα μέτρα είναι τα τέταρτα κατά σειρά μέτρα λιτότητας, από την έκρηξη της οικονομικής κρίσης στα τέλη του 2009. Και ενώ οι περισσότεροι Έλληνες έδειχναν αρχικά πρόθυμοι να επωμιστούν οδυνηρές περικοπές, ολοένα και περισσότεροι πολίτες δηλώνουν ότι οι χρεοκοπημένες επιχειρήσεις και η καλπάζουσα ανεργία αφήνει τον κόσμο πλέον χωρίς ελπίδα, όπως αναφέρεται στην ανταπόκριση.

http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)