Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΤΟ I PHONE ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΗΣ

Ένα μυστικό αρχείο που περιέχει όλα τα μέρη που έχει πάει ο χρήστης, υπάρχει μέσα στο iPhone και μπορεί να το βρει κάποιος πολύ εύκολα!








Αμερικάνοι ερευνητές ανακάλυψαν οτι κάθε iPad και iPhone 3G με λειτουργικό iOS 4, καταγράφει και αποθηκεύει σε ένα αρχείο όλες τις θέσεις αλλά και την ώρα που βρισκόταν εκεί η συσκευή.


Μετά από αυτή την ανακάλυψη φυσικά άρχισαν να δημιουργούνται πολλά ερωτήματα σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων του χρήστη.

Το αρχείο στο οποίο η συσκευή καταγράφει το χρόνο, το γεωγραφικό μήκος καθώς και το γεωγραφικό πλάτος που βρισκόταν η συσκευή, είναι ελεύθερο, χωρίς καμία προστασία ή κρυπτογράφηση και απ’ οτι φαίνεται, τα δεδομένα που έχει καταγράψει μπορεί να είναι ακόμα και από τον Ιούνιο του 2010 δηλαδή από την κυκλοφορία του iOS 4.


Επίσης το αρχείο αυτό περνάει από συσκευή σε συσκευή απλά με τον συγχρονισμό των δεδομένων της συσκευής και αποκαθίσταται μετά από ένα backup της συσκευής


Μπορεί πάντως, τα κινητά γενικότερα να καταγράφουν παρόμοια δεδομένα για να μπορούν να επικοινωνούν με το πλησιέστερο σταθμό όμως οι ειδικοί πιστεύουν οτι αυτή η καταγραφή των δεδομένων γίνεται από πρόθεση.

Σύμφωνα πάντως με τους ερευνητές που ανακάλυψαν αυτό το αρχείο, οι συντεταγμένες δεν είναι πάντα ακριβείς ενώ διέθεσαν δωρεάν στο κοινό, ένα πρόγραμμα με το οποίο μπορεί να δει αυτά τα δεδομένα


Τέλος η μόνη λύση που μπορεί να προστατεύσει τους χρήστες είναι όταν κάνουν backup μέσω iTunes να έχουν ενεργοποιήσει την επιλογή για να το κρυπτογραφούν.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ: http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)