Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΒΑΣΑΝΙΣΜΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.

Βασανισμών ηλικιωμένων για την σύνταξη
Στήνουν κομπίνες για να καρπωθούν περιουσίες ηλικιωμένων, διαπράττουν στυγερά εγκλήματα με θύματα αθώες γριούλες και ανήμπορους γέροντες προκειμένου να κλέψουν το κομπόδεμά τους, και «σκηνοθετούν» ολόκληρες επιχειρήσεις για να αρπάξουν λίρες ή χρυσαφικά. 

Οικιακές βοηθοί και αδίστακτοι συγγενείς που γνωρίζουν τα… κατατόπια από πρώτο χέρι, γυναίκες-αράχνες οι οποίες δεν διστάζουν να σκοτώσουν εν ψυχρώ για λίγα χρήματα και ληστές που βρίσκουν ως εύκολη λεία τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, είναι συνήθως οι δράστες περιστατικών απίστευτης αγριότητας.

Στα Χανιά, ένας 72χρονος έμεινε δεμένος και φιμωμένος επί είκοσι τέσσερις ώρες από ομάδα κακοποιών, της οποίας αρχηγός ήταν συγγενής του. Στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης μια καθαρίστρια έκλεψε τον μικρό «θησαυρό» που η 93χρονη εργοδότριά της φυλούσε σε μια… ζαρντινιέρα. Στη Μεσσηνία μια 38χρονη λησταρχίνα φόρεσε χειροπέδες για τις άγριες δολοφονίες δύο ηλικιωμένων, ενώ στην Ανδρο μια γυναίκα έστησε ολόκληρη κομπίνα με σκοπό να συμπεριληφθεί στη μεγάλη διαθήκη ενός εύπορου γέροντα. Υποθέσεις που θυμίζουν ταινίες θρίλερ με τραγικούς «πρωταγωνιστές» ανήμπορους παππούδες και απροστάτευτες γριούλες ταράζουν τους τελευταίους μήνες τα μέχρι πρότινος ήρεμα νερά της ελληνικής επαρχίας και καταγράφονται στα αστυνομικά χρονικά ως παραδείγματα της ανθρώπινης βίας.

Βασανιστήρια για τη σύνταξη... 
Στα Χανιά, ένας 35χρονος δεν δίστασε να βασανίσει και να ληστέψει τον ηλικιωμένο θείο του για να του πάρει τη σύνταξή του. Ο άτυχος 72χρονος έζησε εφιαλτικές ώρες μένοντας δεμένος και φιμωμένος επί δεκαέξι ώρες, ύστερα από επίθεση ομάδας κακοποιών, της οποίας αρχηγός ήταν ο ίδιος ο ανιψιός του. Οι δράστες φίμωσαν με μονωτική ταινία τον άτυχο ηλικιωμένο και έκαναν άνω-κάτω το σπίτι, για να βροουν τελικά 480 ευρώ, δηλαδή τα χρήματα της σύνταξής του.

Οι άγριες δολοφονίες με σκοπό τη ληστεία δύο ηλικιωμένων σε Μεσσηνία και Λακωνία που είχαν σοκάρει το πανελλήνιο, ήταν τελικά δουλειά μιας γυναίκας-αράχνης. Η 38χρονη Βουλγάρα πιάστηκε στη «φάκα» μετά τις έρευνες της Αστυνομίας και τη διασταύρωση σημαντικών στοιχείων. Η Βουλγάρα κατηγορείται ότι τον περασμένο Ιανουάριο είχε σκοτώσει μαζί με τον 40χρονο ομοεθνή φίλο της έναν 83χρονο στη Μεσσηνία. Παράλληλα, φέρεται να εμπλέκεται και στη στυγερή δολοφονία μιας 93χρονης από τη Λακωνία το καλοκαίρι του 2009.

Στην Αρτα, και συγκεκριμένα στους Κωστακιούς, πριν από λίγες ημέρες μια 31χρονη οικιακή βοηθός με τη βοήθεια ενός άνδρα έδεσε χειροπόδαρα με τραπεζομάντιλο την 73χρονη πρώην εργοδότριά της, τη φίμωσε, τη χτύπησε και στη συνέχεια της άρπαξε 7.000 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας 3.000 ευρώ. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ανέφερε ότι δράστες ήταν η πρώην οικιακή βοηθός της και ένας άνδρας.

Στη Θεσσαλονίκη μια 52χρονη καθαρίστρια, η οποία εργαζόταν στο σπίτι μιας 93χρονης στην Καλαμαριά, μαζί με την 32χρονη κόρη της αφαίρεσε από το σπίτι της υπερήλικης ένα μεταλλικό κουτί με 164 χρυσές λίρες Αγγλίας και 87 δολάρια, τα οποία η γριούλα έκρυβε σε μια ζαρντινιέρα στο μπαλκόνι της. Η 52χρονη είπε στην κόρη της να περιμένει στον δρόμο κάτω από το μπαλκόνι για να της πετάξει το μεταλλικό κουτί. Η ηλικιωμένη διαπίστωσε την κλοπή και οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν.

Στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης, μια 27χρονη Αλβανή οικιακή βοηθός, ο 30χρονος σύζυγός της και ακόμη ένας άνδρας διέπραξαν ληστεία σε βάρος 90χρονης. Το ζευγάρι μπήκε στο διαμέρισμα, ακινητοποίησε και στη συνέχεια λήστεψε την ηλικιωμένη. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το ανδρόγυνο που είχε στην κατοχή του 600 ευρώ, ενώ ο 44χρονος συνεργός τους αναζητείται.

Ακόμη μία ανήμπορη γριούλα έπεσε θύμα οικιακής βοηθού στα Χανιά. Η 46χρονη Βουλγάρα που είχε προσλάβει η 84χρονη από τα Χανιά αποδείχτηκε «μπουμπούκι», αφού την ξυλοκόπησε και κατόπιν της έκλεψε 90 ευρώ από το πορτοφόλι της. Οταν το θύμα συνήλθε, ειδοποίησε την Αστυνομία και η αλλοδαπή συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη της.


Μαύρη Τρίτη...
Νύχτα... Παθών πέρασε τη Μεγάλη Τρίτη μια γιαγιά στον Βόλο. Οι δύο δράστες της άγριας επίθεσης εναντίον της κατάφεραν να παραβιάσουν την πόρτα της χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και κατευθύνθηκαν στο υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν η ανυποψίαστη 83χρονη. Στη συνέχεια, με πρωτοφανή αγριότητα και με την απειλή μαχαιριού, έδεσαν την ηλικιωμένη και άρχισαν να τη ρωτούν πού είχε κρύψει τα χρήματά της. Τα βασανιστήρια της 83χρονης συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα και σταμάτησαν όταν οι δράστες βρήκαν 7.000 ευρώ σε ένα ντουλάπι.

Ενα απίστευτο θρίλερ με στόχο την κληρονομιά ενός Κροίσου από το νησί της Ανδρου αποκαλύφθηκε στα δικαστήρια, με «πρωταγωνιστές» την οικιακή βοηθό και τα ανίψια του πάμπλουτου μακαρίτη. Η οικιακή βοηθός από τη Μολδαβία επιχείρησε με χίλιους δυο τρόπους να αρπάξει την τεράστια περιουσία, ενώ έσυρε στα δικαστήρια τους νόμιμους κληρονόμους για να προσβάλει τη διαθήκη. Ομως το δικαστήριο της Σύρου δικαίωσε τα τέσσερα ανίψια και η οικιακή βοηθός όχι μόνο δεν πήρε ούτε ένα ευρώ, αλλά υποχρεώθηκε να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ: http://www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)