Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Τρόμος! Πυρηνική προβοκάτσια στο Χάρκοβο προαναγγέλλει η Μόσχα!

 

Μέσα στον ζόφο του πολέμου και τη μάχη της προπαγάνδας, οι Ρώσοι προσπαθούν να «επικοινωνήσουν» τη δική τους οπτική των γεγονότων, όπως αυτά σκιαγραφούνται από τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, το ουκρανικό νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ ετοιμάζει προβοκάτσια σε βάρος της Ρωσίας, με χτύπημα κατά πυρηνικού αντιδραστήρα στο Χάρκοβο. Σε ανάρτηση με την ένδειξη «Αlert» στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter, το υπουργείο

Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε ότι το Τάγμα Αζόφ έχει στήσει προβοκάτσια κατά της Ρωσίας σε πυρηνικό αντιδραστήρα στο Χάρκοβο. «Μαχητές του Τάγματος Αζόφ έχουν παγιδεύσει πυρηνικό αντιδραστήρα στο Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας του Χάρκοβο, οργανώνοντας προβοκάτσια προκειμένου να κατηγορήσουν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ότι εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στην πειραματική πυρηνική εγκατάσταση» σημειώνεται στην ανάρτηση. Την Κυριακή, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν πυρηνική ερευνητική εγκατάσταση στο Χάρκοβο, είδηση που αναμετέδωσαν στη συνέχεια και δυτικά ΜΜΕ.

«Χρησιμοποίησαν πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων Grad για να βομβαρδίσουν το Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας του Χάρκοβο» ανέφεραν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), στην Περιφέρεια του Χάρκοβο. «Πιθανό πλήγμα στην εγκατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε περιβαλλοντική καταστροφή» σημείωνε η SBU. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ισχυριζόταν πως ανακάλυψε κατεστραμμένα ίχνη «προγράμματος κατασκευής βιολογικών όπλων από το καθεστώς του Κιέβου». Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, ο ρωσικός στρατός ανακάλυψε πως καταστράφηκαν εσπευσμένα ίχνη «προγράμματος κατασκευής βιολογικών όπλων από το καθεστώς του Κιέβου». «Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν παθογόνους οργανισμούς, μεταξύ άλλων μικρόβια της χολέρας και της πανώλης, την πρώτη ημέρα της εισβολής των δυνάμεων της Ρωσίας, την 24η Φεβρουαρίου» πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείτο από τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, ο Αντρέι Κοζίρεφ, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, μιλά για τους λόγους που ο Πούτιν ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Κοζίρεφ, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, σε ανάρτησή του στο twitter εξήγησε γιατί πιστεύει ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον της Δύσης. «Ο κ. Πούτιν είναι ένα λογικό άτομο και η εισβολή στην Ουκρανία -αν και φρικτή- δεν είναι παράλογη» έγραψε. «Εάν η κυβέρνηση της Ουκρανίας δεν μπορεί να διατηρηθεί ανεξάρτητη και κρυφά φιλορωσική, τότε θα την αναγκάσει φανερά να γίνει» κατέληξε.

dimokratia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)