Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα έσπασε το φράγμα των 600€/MWh, για να έχει ρεύμα η Γερμανία!

 


Όπως βλέπουμε στο διάγραμμα του Χρηματιστηρίου Ενέργειας για τις 8/3/2022, για πρώτη φορά στα χρονικά η τιμή του ρεύματος έχει σπάσει το φράγμα και των 600€/MWh. Παρόλο που η συμμετοχή των λιγνιτών έχει αυξηθεί στα 1365MW, συνεχίζουμε να καίμε φυσικό αέριο σαν να μην υπάρχει αύριο, στο 48,80% του μείγματος. Η αιτία; δεν είναι άλλη απ' αυτή που είπαμε στην προηγούμενη ανάρτηση, το Σάββατο της Αποκριάς, η εξαφάνιση του Αιόλου στη Γερμανία!

Για όποιον δεν κατάλαβε, θα πληρώσουμε στην Ελλάδα 600€/MWh, κι ακόμα περισσότερα, προκειμένου να κουκουλωθεί το σκάνδαλο της έλλειψης ρεύματος στη Γερμανία των χρυσοπληρωμένων 132GW "Α"ΠΕ. Έτσι συμβαίνει πάντοτε στις αποικίες και στα προτεκτοράτα, θυσιάζονται για χάρη της μητρόπολης! Αναλώσιμοι οι κατακτημένοι λαοί, π.χ. αυτοί που το 2010 παρέδωσαν την κυριαρχία της χώρας τους στους δανειστές!

Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια τα έχουν πια εντελώς χαμένα και προσπαθούν να αμολήσουν μελάνι, σαν σουπιές, για να αποσείσουν τις ιστορικές ευθύνες τους. Διαρκώς μιλούν για "ενεργειακή κρίση λόγω Ουκρανίας" να θολώσουν την πραγματικότητα, αφού η τιμή του αερίου ξεκίνησε ν' ανεβαίνει το καλοκαίρι κι η κυβέρνηση μοιράζει "επιδοτήσεις" απ' τον Οκτώβριο. Η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία απλά έδωσε την αφορμή στις ΗΠΑ να επιβάλουν στην ΕΕ ν' αγοράζει το δικό της φυσικό αέριο, είτε αυτό έρχεται απ' τις ΗΠΑ είτε απ' το Κατάρ. Είναι αυτή η διαδικασία της αντικατάστασης προμηθευτή που φέρνει αναταραχή στις αγορές, καθώς βραχυπρόθεσμα θα υπάρχει σαφής στενότητα στην αγορά αερίου.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWeΑπό 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr"ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού.

Όσο για τις "Α"ΠΕ; την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, (14:15 μεσημέρι ώρα Ελλάδας στις 8/3), σύμφωνα με τα στοιχεία του Transparency Platform του Entso-e, η Γερμανία παίρνει 6,5GW από χερσαία αιολικά, 1,1GW από θαλάσσια (τη νύχτα μόλις 0,3), και, κρατηθείτε, 32,2GW από φωτοβολταϊκά! Τα οποία όμως σε λίγο θα εξαφανιστούν προγραμματισμένα και θα πρέπει να υποκατασταθούν. Με τι θα υποκατασταθούν, τις βραδινές ώρες, που η κοινωνία θα ζητά ρεύμα; 121,5GW χρυσοπληρωμένες δήθεν "Α"ΠΕ θα δίνουν γύρω στα 7GW, απόδοση 5,76%. Με βεβαιότητα 94,24% η Γερμανία θα βασίζεται σε λιγνίτη, λιθάνθρακα, πυρηνικά, φυσικό αέριο και εισαγωγές απ' τα πυρηνικά των γειτόνων, για να έχει ρεύμα και να κουκουλώσει την αποτυχία της Energiewende. Γι' αυτό άλλωστε βλέπουμε στα κανάλια έντρομους το Γερμανό Σολτς, το Βρετανό Τζόνσον και τον Ολλανδό Ρούτε να λένε κάθιδροι πως δεν μπορούν τώρα να επιβάλουν κυρώσεις στην ενέργεια που εισάγουν απ' τη Ρωσία. Και η υποκρισία στην "υποστήριξη" της Ουκρανίας έχει όρια!

Το ιστολόγιο πάνω από 8 χρόνια τα γράφει, η πρώτη ανάρτηση το μακρινό 2013 είναι πάντα επίκαιρη! Δεν χρειάζονται μαγικά ούτε προφητικές ικανότητες, για να δει κανείς τι επρόκειτο να συμβεί. Δυστυχώς οι πολιτικοί προσπαθούν να υποτάξουν την τεχνική πραγματικότητα στις δικές τους σκοπιμότητες, δηλαδή, αν η τεχνική πραγματικότητα δεν αρέσει στους πολιτικούς, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα! Αν δεν απαλλαγούμε απ' την πολιτική σαπίλα, που μας οδήγησε εδώ, δεν υπάρχει σωτηρία!

greeklignite.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)