Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΗ ΠΑΙΔΟΦΙΛΩΝ, ΚΤΗΝΟΒΑΤΩΝ ΚΑΙ...ΚΑΝΙΒΑΛΩΝ!

O RICHARD DAWKINS ΠΡOTEINEI NA TΡΩME ANΘΡΩΠINO KΡEAΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ...«ΤΑΜΠΟΥ» ΤΟΥ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ!!!


ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ Ο ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΟΤΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕ:   «ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΙ, ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ, ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ...»

Ο επαγγελματίας αθεϊστής Richard Dawkins (γνωστός από το βιβλίο “Η περί Θεού αυταπάτη”), μας προτείνει ότι η καλλιέργεια και η κατανάλωση ανθρώπινου «κρέατος» θα μπορούσε να βοηθήσει την κοινωνία να ξεπεράσει το «ταμπού» της ενάντια στον κανιβαλισμό.


Σχολιάζοντας ένα άρθρο από της βρετανικής Independent, το οποίο αναδεικνύει
τα οφέλη του “καθαρού κρέατος” που παράγεται στο εργαστήριο, ο Dawkins έγραψε στο tweeter ότι ίσως κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να γίνει με ανθρώπινη σάρκα που θα βοηθούσε τη δυτική κουλτούρα να αποβάλει ένα άλλο "παράλογο κατάλοιπο" από τις αναχρονιστικές χριστιανικές της ρίζες.


Tissue culture “clean meat” already in 2018? I’ve long been looking forward to this.https://ind.pn/2F9xAwS 
What if human meat is grown? Could we overcome our taboo against cannibalism? An interesting test case for consequentialist morality versus “yuck reaction” absolutism.


Ο Dawkins δήλωσε ότι η κατανάλωση ανθρώπινου κρέατος που παράγεται από εργαστήριο θα αποτελέσει μια «ενδιαφέρουσα δοκιμαστική περίπτωση για την ηθική των επακόλουθων παραγόντων σε σχέση με την «αντίδραση μπλιαχ», η οποία εμποδίζει τους ανθρώπους να κάνουν πράγματα μόνο και μόνο επειδή φαίνονται ηθικά αποτροπιαστικά.


Το κρέας που καλλιεργείται σε ένα εργαστήριο θα μπορούσε να βρίσκεται σε μενού εστιατορίων μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με έναν κατασκευαστή. Τα in vitro (πειράματα σε δοκιμαστικό σωλήνα) προϊόντα ζωικής προέλευσης, μερικές φορές αναφέρονται ως “καθαρό κρέας”, παρασκευάζονται από στέλεχος…


Το άρθρο της Independent αναφέρει τον Josh Tetrick (φώτο), διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας κατασκευής καθαρού κρέατος JUST, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το «καθαρό κρέας» – που προέρχεται από βλαστοκύτταρα που συλλέγονται από ζώα και στη συνέχεια καλλιεργείται σε εργαστήριο – θα μπορούσε να είναι στα μενού εστιατορίων μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Richard Dawkins προτείνει να πάει η διαδικασία ένα βήμα παραπέρα και να παραχθεί ανθρώπινο «κρέας», το οποίο πιθανότατα θα προέρχεται επίσης από βλαστοκύτταρα.

Ως απόλυτος υλιστής ο Dawkins αρνείται την ύπαρξη του οτιδήποτε δεν μπορεί να μετρηθεί από την επιστήμη και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν για αυτόν μεταφυσικοί και ηθικοί φραγμοί.

Πάντως, προς το παρόν, καλό είναι οι προσκεκλημένοι σε δείπνο στο σπίτι του, να επιλέξουν μια θέση κοντά στην πόρτα, σε περίπτωση που ο οικοδεσπότης τους αποφασίσει να αλλάξει το μενού.



4 σχόλια:

  1. Βιβλίο: Η ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΤΟΥ DAWKINS - Ο ΑΘΕΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ
    - MCGRATH E. ALISTER
    Ο Άλιστερ ΜακΓκράθ, άθεος κάποτε ο ίδιος και κορυφαίος χριστιανός θεολόγος πλέον σήμερα, αναρωτιέται πώς δυο άνθρωποι που έχουν στοχαστεί επί μακρόν πάνω στον ίδιο ουσιαστικά κόσμο είναι δυνατόν να έχουν φτάσει σε διαφορετικά συμπεράσματα σχετικά με τον Θεό. Ο ΜακΓκράθ υποβάλλει σε αυστηρό έλεγχο την εκ μέρους του Ντόκινς κριτική της πίστεως, απαντώντας σε ερωτήματα όπως: Βρίσκονται η επιστήμη και θρησκεία σε πόλεμο μέχρις εσχάτων; Μπορούν οι απαρχές του Χριστιανισμού να εξηγηθούν επιστημονικά; Το συγκεκριμένο βιβλίο θα γίνει ευμενώς δεκτό από όσους αναζητούν μια έγκυρη εκτίμηση για τα πολλά ζητήματα που εγείρει, συμπεριλαμβανομένης, πάνω απ' όλα, της σημασίας που έχει η πίστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η περί αθεΐας αυταπάτη

    o richard...dog-ins !
    Η περί αθεΐας αυταπάτη, τιτλοφορείται η νέα ανακοίνωση του Γραφείου Αιρέσεων & Παραθρησκειών της Μητροπόλεως Πειραιώς και αναλυτικά αναφέρει:

    13η Ιουλίου 2015
    ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
    Η ΠΕΡΙ ΑΘΕΪΑΣ ΑΥΤΑΠΑΤΗ
    Πριν λίγο καιρό ήρθε στην Αθήνα ο γνωστός «ευαγγελιστής του αθεϊσμού», άγγλος βιολόγος Ρίτσαρντ Ντόκινς, προφανώς να διαλαλήσει την «πραμάτεια» του, ήτοι: τα αθεϊστικά του βιβλία, τα οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχουν μεγάλη κυκλοφορία παγκοσμίως και τον έκαναν πλούσιο!

    Το πιο γνωστό βιβλίο του, με το οποίο πασχίζει αγωνιωδώς να καταρρίψει την πίστη στο Θεό ως δήθεν αυταπάτη και να προβάλλει την γνωστή και πλέον ξεπερασμένη επιστημονικά θεωρία της εξελίξεως. Το εν λόγω σύγγραμμα έχει προκάλεσε «σάλο» σε όλο τον κόσμο, διότι ο σύγχρονος αθεϊσμός νόμισε ότι βρήκε το «ευαγγέλιό» του. Όμως σοβαροί επιστήμονες αντέκρουσαν με επιχειρήματα τις δοξασίες του καθηγητή Ρ. Ντόκινς και απόδειξαν ότι ο αθεϊστής συγγραφέας δεν πρόσθεσε τίποτε στον αθεϊσμό, αλλά απλά παρέθεσε τα αθεϊστικά επιχειρήματα των τελευταίων τριακοσίων ετών. Παράδειγμα ο ομολογουμένως, ευγενέστατος και σοβαρός επιστήμων Alister McGrath, στο απαντητικό του έργο: «Η Αυταπάτη του Dawkins» (εκδ. Ουρανός, Αθήνα 2008), έγραψε μια καταπληκτική κριτική στα επιχειρήματα του Ρ. Ντόκινς, τον οποίο νομίζουμε ότι τον αποστόμωσε κυριολεκτικά!
    Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο στο εν λόγω σύγγραμμα είναι ο διάχυτος φανατισμός του συγγραφέα, ο οποίος δεν αφήνει περιθώρια για καμιάς μορφής αντίλογο. Αξιοσημείωτη είναι η παρατήρηση του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημητρίου Δημητράκου για τον εν λόγω αθεϊστή συγγραφέα και το συγκεκριμένο έργο του: «Καταγγέλλει σε υψηλούς τόνους τον φανατισμό, την αφέλεια και την άγνοια που συνοδεύουν συχνά τη θρησκευτική πίστη. Από ένα σημείο κι έπειτα, όμως, ο αναγνώστης αναρωτιέται αν και ο ίδιος ο Ντόκινς δεν είναι παρόμοια δογματικός με αυτούς που καταγγέλλει και δεν περιπίπτει σε ανάλογες πλάνες. Η κριτική που του έχει ασκηθεί δεν προέρχεται μόνο από το στρατόπεδο των υπερασπιστών της θρησκείας, αλλά και από τους ανεξίθρησκους. Ορισμένοι, μάλιστα, από τους επικριτές του τον χαρακτηρίζουν ως “αγιατολάχ του αθεϊσμού”. Η αλήθεια είναι ότι το επιθετικό του ύφος δεν αφήνει περιθώρια ανοχής για τους διαφωνούντες. Καταδικάζει ως δειλούς και ανειλικρινείς τους οπαδούς του αγνωστικισμού, παραβλέποντας έτσι το γεγονός ότι και ο Μπέρτραντ Ράσελ, τον οποίο τόσο επαινεί, δήλωνε αγνωστικιστής και όχι άθεος. Κατηγορεί για δειλία και υποκρισία ακόμα και σύγχρονες προσωπικότητες από τον κόσμο της επιστήμης, όπως είναι ο επιστημολόγος Michael Ruse και ο βιολόγος S. J. Gould, οι οποίοι συμμερίζονται τις αθεϊστικές του ιδέες, αλλά αντιμετωπίζουν το ζήτημα με μεγαλύτερη νηφαλιότητα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέραν αυτού όμως η επίσκεψη του κ. Ρ. Ντόκινς στη χώρα μας έχει και μια άλλη διάσταση, την οποία πολλές φορές έχουμε επισημάνει στις ανακοινώσεις μας. Οι φανεροί και κρυφοί εχθροί του Χριστού και της Εκκλησίας μας βρίσκονται σε έναν καταπληκτικό σύνδεσμο μεταξύ τους, ώστε να μπορέσουν από κοινού να καταφέρουν το καίριο πλήγμα (όπως αφελώς πιστεύουν) κατά της σώζουσας πίστης μας. Εκτός από τις συγκεκριμένες εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες κάλεσαν τον αθεϊστή συγγραφέα, διοργανωτής εκδηλώσεων «προς τιμήν» του υπήρξε και ο «Πολιτιστικός Οργανισμός “Απόλλωνος Ναός”». Πρώτη φορά πληροφορούμαστε για την ύπαρξη του, αλλά μπορούμε να μαντέψουμε (από τον τίτλο του), ότι πρόκειται προφανώς για μια από τις πάμπολλες «αρχαιολατρικές» ομάδες, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και έχουν σαφέστατο αντιχριστιανικό χαρακτήρα. Κατ’ αρχήν θα θέλαμε να θέσουμε το εξής απλό ερώτημα: Πως είναι δυνατόν ένας «οργανισμός» ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως «Ναός» συγκεκριμένου «θεού» της αρχαιοελληνικής παγανιστικής θρησκείας, να διοργανώνει εκδηλώσεις προς τιμήν ενός σφοδρού πολεμίου κάθε θεότητας και θρησκείας; Επίσης πως είναι δυνατόν ένας «συνεπής» αθεϊστής να αποδέχεται τιμή και εκδηλώσεις από έναν «οργανισμό» με σαφή θρησκευτικό χαρακτήρα; Κατά δεύτερον, πως είναι δυνατόν ο «συνεπής» αθεϊστής κ. Ρ. Ντόκινς να συμμετέχει σε ημερίδα για την άτυχη φιλόσοφο Υπατία, η οποία αποδεδειγμένα ήταν βαθύτατα θρησκευόμενη, αφού η ίδια ήταν στην αρχή νεοπλατωνική και αργότερα κατηχούμενη στον Χριστιανισμό; Αυτή είναι τελικά η συνέπεια του αθεϊσμού;
    Η απάντηση είναι από μέρους μας απλή. Αν κρίνει κάποιος από την ασυνήθιστη προβολή του από τα ελληνικά Μ.Μ.Ε. μπορεί να καταλάβει ότι η παρουσία του στην Ελλάδα, εκτός από την προώθηση των βιβλίων του, είχε ως σκοπό να ενισχύσει τον αντιχριστιανικό αγώνα. Για του λόγου το αληθές, ας ρίξει ο καθένας μια ματιά στα διάφορα αντιχριστιανικά ιστολόγια και θα καταλάβει αβίαστα τον κύριο σκοπό της επίσκεψής του στη χώρα μας. Η Ιστοσελίδα της «Ένωσης Αθέων Ελλάδας» έγραψε: «Η Ένωση Αθέων καλωσορίζει τον Ρίτσαρντ Ντόκινς στην Ελλάδα»! Αν δούμε και τους ομιλητές στην εκδήλωση, θα βεβαιωθούμε ακόμα καλλίτερα!
    Έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές με το φαινόμενο της αθεΐας και αποδείξαμε επαρκώς ότι δεν πρόκειται για πρόσωπα που αρνούνται την ύπαρξη του Θεού. Αυτό το φαινόμενο είναι διαχρονικό, αλλά πρόκειται για μια «μεταφυσική» πίστη, η οποία δεν μπορεί, εδώ και τριακόσια χρόνια να αποδείξει την αλήθειά της! Και επειδή δεν μπορεί να αποδείξει τη δική της πίστη, ήτοι: την δήθεν ανυπαρξία του Θεού, προσπαθεί να καταρρίψει την πίστη όσων έχουν διαφορετική πίστη από αυτούς, όσων πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεού! Αυτή είναι η αλήθεια! Η περίεργη αυτή «μεταφυσική» πίστη των αθέων, φτάνει συχνά σε απίστευτους παραλογισμούς, φτάνει να αναφέρουμε μια μόνη φράση του κ. Ρ. Ντόκινς, μετά την ομιλία του στην Αθήνα: Κάποιος τον ρώτησε αν φοβάται το θάνατο και εκείνος απάντησε: «Δεν τον φοβάμαι. Υπήρξα πεθαμένος επί δισεκατομμύρια χρόνια προτού γεννηθώ και δεν μου ήταν διόλου δυσάρεστος»! Αυτή ήταν η «πειστική» απάντηση πραγματικού επιστήμονα για το συγκλονιστικό γεγονός του θανάτου! Το τραγελαφικό επίσης γεγονός, της ίδρυσης «εκκλησίας αθεϊσμού» στην Αγγλία και αλλού, για την οποία έχουμε κάνει σχετική ανακοίνωση, φανερώνει περίτρανα τον αθεϊστικό παραλογισμό, ο οποίος φτάνει σε ακραίες εκδηλώσεις!
    Τέλος ο κ. Ρ. Ντόκινς έκαμε λόγο στην εισήγησή του «για τη δημιουργία ηθικής του αθεϊσμού»! Αν ερμηνεύουμε σωστά τα λεγόμενά του: εδώ και αιώνες ο αθεϊσμός δεν έχει «δημιουργήσει ηθική» και χρειάζεται να δημιουργήσει! Σωστά σημείωσε, διότι η ως τώρα πορεία του αθεϊσμού κάθε άλλο παρά «ηθική» δημιούργησε και δημιουργεί! Φτάνει να σκεφτούμε τα τρία εκατομμύρια νεκρών – καρατομημένων από τους αθεϊστές της Γαλλικής Επανάστασης. Τα εκατό και πλέον εκατομμύρια νεκρών του σοβιετικού αθεϊσμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα εκατομμύρια νεκρών του αθεϊστή Μάο στην Κίνα. Τους νεκρούς του ήμισυ του πληθυσμού της Καμπότζης από τον παράφρονα αθεϊστή Πολ Ποτ. Τα εκατομμύρια νεκρών του αθεϊστή Τσαουσέσκου και των άλλων «λαοπρόβλητων» αθεϊστών ηγετών των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης. Τα σύγχρονα ανείπωτα εγκλήματα του επίσης «λαοπρόβλητου» αθεϊστή δικτάτορα της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος κόβει κεφάλια αθώων, σαν να ήταν «ραπανάκια»! Αυτή είναι δυστυχώς η «ηθική» και ο «ανθρωπισμός» τους αθεϊσμού! Και δε γνωρίζουμε σε ποιες βάσεις μπορεί να «δημιουργήσει ηθική» στο μέλλον!
    Περαίνοντας το σχόλιό μας στην επίσκεψη του αθεϊστή καθηγητή και συγγραφέα Ρ. Ντόκις στη χώρα μας, διαπιστώνουμε ότι ο αθεϊσμός αντιμετωπίζει σοβαρότατο υπαρξιακό πρόβλημα και γι’ αυτό επιστρατεύει «ευαγγελιστές» σαν τον κ. Ρ. Ντόκινς για να «ευαγγελίσει» τα έθνη, τα οποία έχουν καθηλώσει την αθεΐα στα επίπεδα του 18ου αιώνα! Είναι ανυπόφορο για τους αθεϊστές το γεγονός ότι ο λαός δεν «στρατεύεται» στις τάξεις τους και γι’ αυτό κάνουν αυτούς τους τιτάνιους αγώνες! Τους πληροφορούμε ότι η πολεμική τους κατά της Εκκλησίας μας είναι η λιγότερο επικίνδυνη, σε σχέση με τις άλλες κακοδοξίες και πλάνες και γι’ αυτό συμμαχούν μαζί τους, έχοντας την ψευδαίσθηση της κατάργησής Της! Αλλά ματαιοπονούν, διότι την Εκκλησία μας «Πύλαι Άδου ου κατισχύσουσιν αυτής» (Ματθ.16,18)! Το έχει αποδείξει περίτρανα η δισχιλιόχρονη ιστορική Της πορεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)