Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

«Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις»

.. Χθες στην πλατεία Κοτζιά έδωσαν οι απόμαχοι της δουλειάς
Με κεντρικό αίτημα την ανατροπή των διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387 του 2016), που από τις αρχές του 2019 σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους θα προκαλέσουν την περαιτέρω αφαίρεση τριών έως και τεσσάρων συντάξεων από τους «απόμαχους της εργασίας», έκαναν χθες το πρωί συγκέντρωση δεκάδες συνταξιούχοι έξω από το υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα. Οι αντιδράσεις των συνταξιούχων συνεχίζονται, με παναττική κινητοποίηση και
νέα συγκέντρωση χθες στις 10 το πρωί, στην πλατεία Κοτζιά, στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την οποία παρέθεσαν χθες, στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους, οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων, μεταξύ άλλων υποστήριξαν ότι ήδη από την αρχή της κρίσης, δηλαδή από το 2010 ως σήμερα, οι κύριες συντάξεις έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 45%. Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα οι επικουρικές έχουν συρρικνωθεί έως 82%. Συνολικά την περίοδο των Μνημονίων οι συνταξιούχοι έχουν χάσει περισσότερα από 50 δισ. ευρώ, λόγω των διαδοχικών μειώσεων, χωρίς σε αυτές τις απώλειες να συνυπολογίζονται περίπου 25 δισ. ευρώ, τα οποία «κουρεύτηκαν» εξαιτίας του PSI το 2012.
Παρακρατήσεις
Επίσης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων τόνισαν την ανάγκη άμεσης επιστροφής, με απόφαση της κυβέρνησης, της παρακράτησης που έγινε τα προηγούμενα χρόνια υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ).
Οπως τόνισαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων, οι αρμόδιοι υπουργοί «κωφεύουν» μπροστά σε αυτό το αίτημα, παρά το γεγονός ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ήδη έχει κρίνει αντισυνταγματική τη συγκεκριμένη παρακράτηση.
Η συνέντευξη Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής δόθηκε με αφορμή τη σημερινή παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Κοτζιά, στην Αθήνα.

Οι συνταξιούχοι φέρεται ότι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους λόγω της συνεχιζόμενης μείωσης των κύριων και επικουρικών συντάξεων, της οριστικής κατάργηση του ΕΚΑΣ και του «σφαγιασμού», όπως ανέφεραν, του συνόλου των κοινωνικών δικαιωμάτων τους, στο πλαίσιο του τρίτου Μνημονίου και της επερχόμενης «εποπτείας».


dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)