Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Ο Στουρνάρας καταρρίπτει τα ψέματα του Τσίπρα για έξοδο από τα μνημόνια.

Σχόλιο ιστολογίου:
παρόλο που ο Γ. Στουρνάρας συγκαταλέγεται στην λίστα των προδοτών της χώρας (από μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού) με στάση φιλοΓερμανική, μπορεί να πει μια φορά την αλήθεια και να ξεμπροστιάσει τον σημερινό πρωθυπουργό της χώρας κον Τσίπρα, για τις αρλούμπες και ψέματα που διαδίδει σε καθημερινή βάση και που ονειροβατεί, θαυμάζοντας τον εαυτό του και που κατάφερε το "τίποτα" να γίνει πρωθυπουργός.
Για εμάς Μνημόνιο = δανειακή σύμβαση, καθαρή έξοδος σημαίνει ξεχρεώνω ολοκληρωτικά το δάνειο, τα νούμερα άλλα λένε, για αύξηση του χρέους και καμία μείωση του, κάνοντας τον Τσίπρα αναξιόπιστο - δοσίλογο και απατεώνα.

Γ. Στουρνάρας: Χωρίς νομικό ή πραγματικό νόημα η φράση "καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια"

Γ. Στουρνάρας: Χωρίς νομικό ή πραγματικό νόημα η φράση "καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια"
Για την ουτοπία της "καθαρής εξόδου" της Ελλάδας από τα Μνημόνια μιλάει στα "Νέα" ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας.
Ο κ. Στουρνάρας επισημαίνει πως η φράση "καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια" δεν έχει καν νομικό ή πραγματικό νόημα, "αφού γνωρίζετε ότι μέχρι να αποπληρώσουμε το 75% του χρέους, θα βρισκόμαστε υπό επιτήρηση".
Ο κεντρικός τραπεζίτης τονίζει πως η Ελλάδα έχει αναλάβει δεσμεύσεις και, εάν τις αθετήσει, οι συνέπειες θα είναι δραματικές. Από πλευράς αγορών, κατ' αρχάς. "Για παράδειγμα, μέχρι το 2022 έχουμε δεσμευθεί ότι θα έχουμε πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. Για να το μειώσουμε θα χρειαστούμε άλλη διαπραγμάτευση", επισημαίνει.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και θα ήταν καλύτερο εάν το πλεόνασμα έπεφτε στο 2% η Ελλάδα προς το παρόν δεν μπορεί να αξιώσει κάτι τέτοιο. "Πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, να ξεμπερδέψουμε με τα προαπαιτούμενα και, αφού έχουμε πλέον βγει στις αγορές, εάν δούμε ότι δυσκολευόμαστε, να ζητήσουμε μια επαναδιαπραγμάτευση".
Ο διοικητής της ΤτΕ υποστηρίζει ακόμα ότι τα μνημόνια "έσωσαν" την ελληνική οικονομία καθώς "από γιγαντιαία δίδυμα ελλείμματα σήμερα έχουμε ισορροπία στον προϋπολογισμό και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών", ενώ εκφράζει την αγωνία του για τη διολίσθηση των θεσμών.

Η εκτίμηση του Γιάννη Στουρνάρα είναι ότι μέσα σε δέκα χρόνια θα μπορέσει η Ελλάδα να ανακτήσει το 25% του εισοδήματός της που έχασε τα προηγούμενα χρόνια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)