Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Συνελήφθη ο Νικολά Σαρκοζί - Κατηγορείται ότι χρηματοδοτήθηκε από τον Καντάφι (τον οποίο μετά γκρέμισε με τους βομβαρδισμούς)


FILE PHOTO: Nicolas Sarkozy © Lionel Bonaventure / AFP


Freepen.gr - Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί έχει τεθεί υπό κράτηση για υποτιθέμενη βοήθεια από τη Λιβύη στη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκλογικής προεκλογικής εκστρατείας το 2007 μεταδίδουν το Reuters και τοπικά ΜΜΕ επικαλούμενα δικαστικές πηγές.

Το 2014, ο δεύτερος μεγαλύτερος δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός της Γαλλίας, France-3, προκάλεσε αίσθησε με ένα ηχητικό απόσπασμα από μια συνέντευξη με τον Muammar Gaddafi. Ο ηγέτης της Λιβύης ισχυριζόταν ότι χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία του Νικολά Σαρκοζί το 2007.

"Εγώ είμαι αυτός που τον έκανα πρόεδρο", ανέφερε ο Καντάφι σε συνέντευξη που καταγράφηκε το 2011. Ο Καντάφι μιλούσε στην Τρίπολη στα μέσα Μαρτίου,
μόλις λίγες μέρες πριν από τις πρώτες δυτικές επιθέσεις που οδήγησαν στην πτώση του και στη δολοφονία από πολιτοφυλακές τον Οκτώβριο του 2011.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Καντάφι είχε καταφέρει να ελέγξει την εξέγερση των ισλαμιστών η οποία όδευε προς το τέλος της πριν σωθεί από τους δυτικούς βοβμαρδισμούς στους οποίους πρωταγωνίστηκε η Γαλλία του Σαρκοζί.

Ισχυρισμοί ότι ο Σαρκοζί φέρεται ότι έλαβε υποστήριξη από το Καντάφι εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 2012, όταν το πρακτορείο ειδήσεων Mediapart τον κατηγόρησε πως δέχθηκε 50 εκατομμύρια ευρώ από τον ηγέτη της Λιβύης για να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία του 2007.

Ο οργανισμός δημοσίευσε δήλωση υπογεγραμμένη από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης Μούσα Κούσα σημειώνοντας πως ο ισχυρισμός ευσταθεί. Ο Σαρκοζί έκανε λόγο για συκοφαντία.

Οι προβαλλόμενοι δεσμοί του πρώην προέδρου με τον Καντάφι ήρθαν στο προσκήνιο και πάλι το Νοέμβριο του 2016, όταν ο Γάλλος-Λιβανέζος επιχειρηματίας Ziad Takieddine δήλωσε στο Mediapart ότι είχε παραδώσει € 50 εκατ. από τον ηγέτη της Λιβύης στο Σαρκοζί.

freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)