Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Η μεγάλη απάτη του ΣΥΡΙΖΑ με τον νέο Κ.Ο.Κ.

Η μεγάλη απάτη με τον νέο Κ.Ο.Κ.
Ο μόνος νόμος που θα εξακολουθήσει να ισχύει στους ελληνικούς δρόμους είναι της ζούγκλας
Μάνος Βουλαρίνος
Νομίζω πως πια δεν υπάρχουν πολλοί συμπολίτες που να μην έχουν καταλάβει πως η αγαπημένη λέξη του Αλέκση και της χαρούμενης παρέας του αρχίζει με Α και τελείωνει με –πάτη. Ακόμα και στο πιο ασήμαντο σχέδιο νόμου, ακόμα και στην πιο μικρή διάταξη, οι υπουργοί της Πρώτης Φοράς Αριστεράς με Ολίγη από Εθνικιστική Δεξιά θα αποπειραθούν να εξαπατήσουν. Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση.
Όπως, ίσως, ήδη ξέρετε η κυβέρνηση διαφημίζει πως τα νέα πρόστιμα που προβλέπονται για παραβάσεις (πλην κάποιων πολύ σοβαρών όπως π.χ. περάσμα με κόκκινο ή απουσία κάποιου αυτοκόλλητου που να περιγράφει τα βίτσια του οδηγού) θα είναι μειωμένα κατά 40% και μετά θα αυξάνονται με βάση τη
φορολογική δήλωση (ναι, πάλι οι μισθωτοί θα την πληρώσουν). Αυτό που μάλλον δεν ξέρετε είναι πως η μείωση κατά 40% είναι άλλο ένα κυβερνητικό ψέμα. Άλλη μια κυβερνητική κουτοπόνηρη απάτη.
Και εξηγώ:
Όλο το μυστικό της απάτης βρίσκεται στη λεπτομέρεια της κατάργησης της μείωσης του προστίμου κατά 50% σε περίπτωση που αυτό πληρωθεί μέσα σε 10 εργάσιμες από την βεβαίωση της παράβασης. Το ξέρω πως μια πρόβλεψη βασισμένη στο «κάλλιο 5 και στο χέρι παρά 10 και καρτέρι» είναι εντελώς γελοία για ένα κράτος που θέλει να προσποιηθεί το σοβαρό, ακόμα κι αν αυτό το κράτος είναι η Ελλάδα, αλλά υπήρχε. Και πια δεν υπάρχει. Το αποτέλεσμα είναι το εξής:
Με τον παλιό Κ.Ο.Κ. ένα πρόστιμο 100 ευρώ που πληρώνονταν μέσα σε 10 μέρες έπεφτε στα 50 ευρώ.
Με τον καινούργιο Κ.Ο.Κ. το ίδιο πρόστιμο των 100 ευρώ μειώνεται κατά 40% και πάει στα 60 ευρώ.
Με τον καινούργιο Κ.Ο.Κ. ένα πρόστιμο που πριν μπορούσε να εξοφληθεί με 50 ευρώ τώρα εξοφλείται με 60 ευρώ. Κι αυτό μας κάνει μια ωραιότατη αύξηση της τάξης του 20%.
Δεν είναι ότι έχω αντίρρηση με την αύξηση των προστίμων. Κάθε άλλο (αν και το ύψος τους δεν έχει μεγάλη σημασία). Δεν μπορώ όμως να μην παρατηρήσω – και εν τέλει να θαυμάσω – τη συνέπεια των κυβερνητικών υπουργών στην απατεωνία.
Κατά τα άλλα, σε ό,τι αφορά την οδηγική συμπεριφορά τίποτα από όλα αυτά δεν έχει καμία σημασία. Όπως έχουν εξηγήσει άνθρωποι σοφοί, αιώνες πριν, το μέγεθος και η αυστηρότητα της ποινής αποτρέπουν πολύ λιγότερο από όσο η βεβαιότητα επιβολής της. Ένα πρόστιμο 200 ευρώ για παράνομο παρκάρισμα που θα πέσει μία φορά στα 50 παράνομα παρακαρίσματα δεν είναι τίποτα μπροστά σε ένα πρόστιμο 40 ευρώ που θα πέφτει κάθε φορά που παρκάρεις παράνομα.
Με δεδομένο ότι η τόσο η φυσική όσο και η πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι απρόθυμες να επιβάλουν οποιονδήποτε νόμο, καταλαβαίνετε πως το ύψος οποιουδήποτε προστίμου είναι εντελώς ασήμαντο. Ο μόνος νόμος που θα εξακολουθήσει να ισχύει στους ελληνικούς δρόμους είναι της ζούγκλας, το μόνο πρόστιμο που θα πληρώνεται είναι σε αίμα και η μόνη σημασία που θα έχει ο κάθε Κ.Ο.Κ. θα εξαρτάται από τον βαθμό στον οποίο αποκαλύπτει κάποια κυβερνητική απάτη. Και μπράβο του.
athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)