Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΚΥΠΡΟΣ: Υπόκοσμος και λαθρέμποροι χρηματοδοτούν κόμματα

Περί τα τέλη Αυγούστου με το άρθρο μου ‘’ Ο Κατσιαρίστρας και οι Καστιαρίζοντες’’ αναφέρθηκα στην δίκη του πρώην υπουργού Ντίνου Μιχαηλίδη (άλλως Κατσιαρίστρα) στην υπόθεση με τις μίζες του Τζοχανζόπουλου, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα και στον εικονιζόμενο πιο κάτω πρώην βουλευτή και πρώην κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κυβερνόντος κόμματος του Δημοκρατικού Συναγερμού Χρίστο Πουργουρίδη. Στο άρθρο μου αυτό που αναδημοσιεύθηκε και στον κυπριακό τύπο εξήρα το θάρρος και την τόλμη του Χρίστου Πουργουρίδη ο οποίος τον τελευταίο καιρό ασκεί δρυμεία κριτική στα πολιτικά κόμματα και στους θεσμούς της Κύπρου. Ταυτόχρονα όμως του έκανα και κριτική ότι, ενόσω ήταν βουλευτής δεν ήταν τόσο σκληρός στην κριτική του όπως είναι σήμερα και ότι έχασε την ευκαιρία να γράψει ιστορία με το να καταγγείλει όσα καταγγέλλει σήμερα και να παραιτηθεί. Στο ίδιο άρθρο μου κάλεσα τον κύριο Πουργουρίδη να ενώσει την φωνή του μαζί μου και να βγάλει στην φόρα όσα γνωρίζει για το βρώμικο κομματικό κατεστημένο.

Προχθές ο κύριος Πουργουρίδης σε συνέντευξη του σε τοπικό ραδιοσταθμό της Λεμεσού ανάφερε ότι σας αναφέρω και εγώ για χρόνια σε σχέση με την σαπίλα και την διαφθορά που επικρατεί στα κυπριακά κόμματα. Όπως θα διαβάσετε στο απόσπασμα της συνέντευξης του πιο κάτω αναφέρει μεταξύ άλλων την σχέση που έχουν τα πολιτικά κόμματα με τον υπόκοσμο, τους λαθρέμπορους και την χρηματοδότηση τους από
αυτούς όσο και από εταιρείες και οργανισμούς του εξωτερικού. Αυτό που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν η ομολογία του ότι για την σχέση των κομμάτων και την χρηματοδότηση τους από τους παράνομους έχει στοιχεία να το αποδείξει.

Σε μια ευνομούμενη χώρα και όχι στην κυπριακή μπανανία, μια τέτοια δήλωση και βαριές κατηγορίες κοινητοποιεί άμεσα την Γενική Εισαγγελία η οποία επεμβαίνει αυτεπάγγελτα και καλεί αυτόν που κάνει τις αποκαλύψεις να καταθέσει τα σχετικά στοιχεία που λέει ότι κατέχει για να τα διερευνήσει. Στην δική μας περίπτωση οι Γενικοί μας Εισαγγελείς δεν ίδρωσε το αυτί τους για αυτά που άκουσαν. Απεδείχθη για ακόμη μια φορά ότι τόσο η Γενική Εισαγγελία όσο και η Δικαστική  Εξουσία είναι πιόνια και υποχείρια της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας που τους διόρισε και συγκαλύπτουν με το αζημίωτο βέβαια όλες τις βρωμιές της εκάστοτε κυβέρνησης και των κομμάτων. Η αδιαφορία του Γενικού Εισαγγελέα στην υπόθεση της δωροδοκίας κομμάτων από την εταιρεία Focus Maritime του στενού συνεργάτη του Ανδρέα Βγενόπουλου επιβεβαιώνει τα πιο πάνω και με δικαιώνει για την σκληρή κριτική που ασκώ γα τόσα χρόνια.

Η Δικαιοσύνη είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας και όταν αυτή όπως επίσης και οι άλλοι θεσμοί καταρρακόνονται τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για ευνομούμενο και δημοκρατικό κράτος.

Διαβάστε πιο κάτω απόσπασμα των συγκλονιστικών αποκαλύψεων του Χρίστου Πουργουρίδη:

Όμηρος Αλεξάνδρου

«Υπόκοσμος και λαθρέμποροι χρηματοδοτούν κόμματα»
     
«Υπόκοσμος και λαθρέμποροι χρηματοδοτούν κόμματα»
http://www.philenews.com/Templates/images/home/zoom.png
<< Μετά από αρκετό καιρό ο Χρήστος Πουργουρίδης έκανε την επανεμφάνισή του προβαίνοντας σε βαριές κατηγορίες ως προς τις πηγές χρηματοδότησης των πολιτικών δυνάμεων και ιδιαίτερα των δύο μεγάλων κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Σύμφωνα με τον πρώην κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ, άνθρωποι του υποκόσμου και της νύχτας, άτομα αναμεμειγμένα στο λαθρεμπόριο χρηματοδοτούν τα πολιτικά κόμματα.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 6» της Λεμεσού, ο κ. Πουργουρίδης υποστήριξε ότι τα κόμματα στην Κύπρο -και ιδιαίτερα ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ- παίρνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως βοήθεια από «νεφελώδεις» -όπως τις χαρακτήρισε- καταστάσεις για τις κομματικές και προεκλογικές τους εκστρατείες. Κληθείς από τον Γιώργο Παυλίδη να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις, ο Χρήστος Πουργουρίδης ανέφερε ότι έχει στη διάθεσή του στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα κόμματα παίρνουν χρήματα από τον υπόκοσμο, από ανθρώπους της νύχτας, όπως και από το μεγάλο κεφάλαιο. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Τα κόμματα στην Κύπρο έπαιρναν εκτεταμένες χρηματοδοτήσεις από ξένους αλλά και από Κύπριους που μεταξύ άλλων είναι αναμεμειγμένοι σε λαθρεμπόριο τσιγάρων». Οι πάντες, συνέχισε, ήξεραν ότι τα άτομα αυτά έκαναν παράνομες εξαγωγές τσιγάρων σε Ρουμανία, Βουλγαρία και άλλες ανατολικές χώρες και την ίδια στιγμή «προσέφεραν χοντρές εισφορές στα κόμματα».

Στη συνέχεια διερωτήθηκε εάν είναι πιο επιλήψιμο «να παίρνει ένα κόμμα χρήματα από τον υπόκοσμο ή από ένα άτομο που κατακλέβει το τραπεζικό σύστημα και που στη συνέχεια κάνει εισφορές στα κόμματα μέσω αχυρανθρώπων του. Επίσης διερωτήθηκε εάν «μας ενοχλεί περισσότερο όταν ένας Άραβας που διαμένει στην Κύπρο και ασχολείται με λαθρεμπόριο δίνει χρήματα στα κόμματα μέσα σε μαύρες σακούλες και δεν μας ενοχλεί το γεγονός ότι άνθρωποι που καταλήστεψαν τις τράπεζες έδιναν στα κόμματα εκατομμύρια».

Τέλος ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ χαρακτήρισε ως γελοία τη δήλωση της ηγεσίας του κόμματός του ότι αν αποδειχθεί πως πήρε χρήματα από τη «Focus», τότε θα βρει τρόπους να τα επιστρέψουν στους πολίτες.
>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)