Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Το Ισλαμικό Κράτος δίνει παραισθησιογόνα στους τζιχαντιστές (βίντεο)

Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος, τώρα αιχμάλωτοι των Κούρδων κάπου στη βόρεια Συρία, οδηγήθηκαν με τα μάτια κλειστά σε δημοσιογράφο του CNN και του μίλησαν για το πώς είναι η ζωή ενός τζιχαντιστή που πολεμά για το Ισλαμικό Κράτος.
Το Ισλαμικό Κράτος δίνει παραισθησιογόνα στους τζιχαντιστές (βίντεο)Ένας αιχαμάλωτος, ο Σουλεϊμάν, είναι Σύρος και ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος φοβούμενος για την ασφάλεια της οικογένειάς του.
Λέει ότι ποτέ δεν βρέθηκε σε εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος αλλά ομολόγησε ότι ήταν μέλος πυρήνα τζιχαντιστών, οι οποίοι σχεδίασαν και εκτέλεσαν βομβιστική επίθεση, με παγιδευμένο αυτοκίνητο, έξω από κουρδική βάση. Πιστεύει ότι αυτή η επίθεση σκότωσε τον ίδιο τον ανιψιό του ενώ ισχυρίζεται ότι πληρώθηκε 3.600 δολάρια για να εκτελέσει την αποστολή.
«Το Ισλαμικό Κράτος μας είπε ότι πολεμάμε για το Ισλάμ και Δικαιοσύνη», λέει ο Σουλεϊμάν στο CNN, «αλλά μας είπαν ψέμματα. Χρησιμοποίησαν τα μυαλά μας
και τη φτώχεια μας».
Ο επόμενος αιχμάλωτος που συνάντησε ο δημοσιογράφος του CNN είναι μόλις 19 χρονών, τουλάχιστον έτσι λέει ο ίδιος.
Ο Καρίμ είπε στο CNN ότι πληρώθηκε 2.000 δολάρια για να πολεμήσει με το Ισλαμικό Κράτος στην πρώτη γραμμή των μετώπων στη Συρία για ένα χρόνο, και έχει και τραύματα από μάχες που το αποδεικνύουν.
«Τραυματίστηκα στο στομάχι τρεις φορές», λέει. Επίσης έχει άσχημες ουλές στο δεξί του χέρι από άλλο τραύμα από σφαίρα. Ισχυρίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος δίνει ναρκωτικά στους άνδρες του πριν τους στείλει στη μάχη. «Μας έδιναν ναρκωτικά», λέει ο Καρίμ. «Παραισθησιογόνα χάπια που σε κάνουν στη μάχη να μην νοιάζεσαι εάν θα ζήσεις ή θα πεθάνεις».
Ο Καρίμ λέει ότι πολέμησε για ένα ολόκληρο χρόνο με το Ισλαμικό Κράτος. Σε άλλους τζιχαντιστές το Ισλαμικό Κράτος υποσχόταν ότι θα τους δώσει γυναίκες. Οι περισσότεροι ένοπλοι, εκεί που πολεμούσε, ήταν ξένοι, λέει και υπήρχε σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας διότι δεν μιλούν την τοπική συριακή διάλεκτο της αραβικής. Ο Καρίμ μάλιστα αναφέρει ότι γνώρισε και τζιχαντιστή από την Κίνα (προφανώς Ουιγούρο Τούρκο).
Πριν αιχμαλωτιστεί από τους Κούρδους, ο Καρίμ είδε το Ισλαμικό Κράτος να αποκεφαλίζει πολλούς από τους αιχμαλώτους του.
«Όταν το Ισλαμικό Κράτος εισέρχεται σε μια περιοχή, οι άνθρωποι που δεν αποδέχονται τη Σαρία θεωρούνται αποστάτες», λέει. «Όλοι πρέπει να ακολουθήσουν το Ισλαμικό Κράτος. Όποια γυναίκα δεν καλύπτει το πρόσωπό της, χάνει το κεφάλι της».
Ο τελευταίος αιχμάλωτος που συνάντησε το CNN ήταν ο Τζαμπέρ, ένας πρώην δάσκαλος και πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος ομολόγησε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο.
Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Τζαμπέρ τι θα πάθαινε ο ίδιος εάν έπεφτε σε περίπολο του Ισλαμικού Κράτους. «Η μοίρα σου θα ήταν ο θάνατος», λέει ο Τζαμπέρ στον δημοσιογράφο. «Θα σε βασάνιζαν, σίγουρα, ίσως να σε αποκεφάλιζαν ή να σου έκοβαν τα χέρια. Δεν θα τελείωνες απλά με μια σφαίρα στο κεφάλι».
Και οι τρεις αιχμάλωτοι ισχυρίζονται ότι μετάνιωσαν που εντάχθηκαν και πολέμησαν με το Ισλαμικό Κράτος και ζητάνε από τους Κούρδους να τους συγχωρέσουν. Οι Κούρδοι όμως είναι βέβαιοι, ότι εάν τους απελευθερώσουν θα επιστρέψουν τρέχοντας στο Ισλαμικό Κράτος.





tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)