Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Οργή στην Ευρώπη για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο

Πολυπληθείς διαδηλώσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες

Την αντίθεσή τους προς το ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Σύμφωνο εξέφρασαν σήμερα χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους του Παρισιού.

Η διαδήλωση αυτή οργανώθηκε από το Αριστερό Μέτωπο του Ζαν Λικ Μελανσόν με τη συμμετοχή πολλών συνδικάτων και άλλων οργανώσεων που αντιδρούν στο «Σύμφωνο της Λιτότητας», όπως το αποκαλούν. Πάντως το Δημοσιονομικό Σύμφωνο αναμένεται να περάσει σχετικά εύκολα και από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου, χάρη στις ψήφους της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης.

Επικεφαλής των διαδηλωτών είχε τεθεί ο ίδιος ο Μελανσόν ο οποίος δήλωσε ότι η κινητοποίηση αυτή «συνιστά την ένταξη του κινήματος του γαλλικού λαού στο πλευρό των άλλων λαών που διαμαρτύρονται για τη λιτότητα». Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανώ και φώναζαν συνθήματα όπως «Αντίσταση!», «Φρανσουά Ολάντ, δεν θέλουμε τη συνθήκη σου» και «Στην Ελλάδα και στη Γαλλία, να αγωνιστούμε για τα δημόσια οικονομικά».

Το Αριστερό Μέτωπο εκτιμά ότι στην κινητοποίηση συμμετείχαν 40.000 άνθρωποι. Η αστυνομία απέφυγε να δώσει τη δική της εκτίμηση καθώς αυτή είναι η συνήθης πρακτική της όταν πρόκειται για διαδηλώσεις που οργανώνονται από πολιτικά κόμματα.

Διαδήλωση κατά της λιτότητας οργάνωσαν και στις Βρυξέλλες τα βελγικά συνδικάτα. Οι διαδηλωτές (1.500 κατά την αστυνομία, πολλές χιλιάδες κατά τους οργανωτές) ζήτησαν πιο δίκαιες πολιτικές επιλογές στο Βέλγιο αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
όταν οι Γάλλοι μας κορόιδευαν, φώναζαν δεν σας δίνουμε άλλα λεφτά, τώρα βγήκαν στους δρόμους, επειδή θίγονται τα δικά τους συμφέροντα. Υπήρχε μια καθυστέρηση ενός χρόνου για την Γαλλία, τώρα αναμένουμε την Γερμανία, θα βγουν οι Γερμανοί στους δρόμους; θα είναι στο πλευρό της υπόλοιπης Ευρώπης; 
Αναρωτιόμαστε που θα καταλήξει αυτή η ψεύτικη οικονομική κρίση, θα είναι η αιτία να ζητήσει ο λαός μια Παγκόσμια Κυβέρνηση, όπως ζητούσε και ο Γ. Παπανδρέου και μάλιστα άμεσα. Τελικά μήπως όλες οι κυβερνήσεις εργάζονται για να μας παρασύρουν σε αυτό που χρόνια πρεσβεύουν; Στο ένα Παγκόσμιο κράτος, στην μια Παγκόσμια κυβέρνηση, στον ένα Παγκόσμιο αρχηγό, στη μία Παγκόσμια θρησκεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)