Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Κύριε Σώρρα, γιατί δεν αγοράζετε το ΔΝΤ; Να είναι ελληνικό και να δανείζουμε σε όποιον θέλουμε!


Ιστορικό 
Στις 19 Σεπτεμβρίου 2011ήρθε στην δημοσιότητα το θέμα της δωρεάς μιας μετοχής μαμούθ. Συγκεκριμένα, κατόπιν σχετικής ανάρτησης στην διαδικτυακή εφημερίδα zougla του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου η οποία αναδημοσιεύτηκε αμέσως από πληθώρα ιστολογιών, μάθαμε ότι ο Αρτέμης Σώρρας κατέχει 40 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής», ότι ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ που διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και μικροοικονομικά, έκανε την αποτίμηση των μετοχών και ότι σύμφωνα με το πόρισμά του, κάθε  μια μετοχή αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ  ( δηλαδή η  συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισ..) 
Μάθαμε επίσης ότι ο κ Σώρρας ίδρυσε με κάποιους άλλους την μη κερδοσκοπική εταιρεία «END» στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης και της δώρισε 4 μετοχές δηλωμένης αξίας 2,7 τρις. Για την δωρεά αυτή κατέθεσε δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Στόχος της «END»  και της οικογένειας Σώρρα,  η αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των Ελλήνων πολιτών και η εξασφάλιση ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Δείτε το σχετικό άρθρο εδω 
Στις 14 Οκτ. 2011 η «END» ανακοίνωσε ότι η Γ’ Δ.Ο.Υ. της Πάτρας επί της ουσίας αναγνώρισε την αξία των μετοχών της, καθώς βεβαίωσε τον αντίστοιχο φόρο που αναλογεί στην δωρεά. Έπειτα, στις 06/04/2012, ανακοίνωσε  ότι στα πλαίσια του κύριου σκοπού της ίδρυσής της όπως αυτός προσδιορίζεται στο καταστατικό και το οποίο είναι η αντιμετώπιση και εξόφληση του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους προσκαλεί όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες που έχουν επωμιστεί δάνεια οποιασδήποτε μορφής (στεγαστικά, καταναλωτικά, αγοράς αυτοκινήτου, επαγγελματικά και χρέη πιστωτικών καρτών), να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της, «Αίτηση Δανειολήπτη» ώστε να προχωρήσει η εταιρία στην αποπληρωμή του χρέους του συνόλου των αιτήσεων που θα έχουν υποβληθεί, μόλις οι μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής ρευστοποιηθούν. Ο χρόνος υποβολής της αίτησης ήταν 45 ημέρες, με καταληκτική ημερομηνία την Κυριακή 17 Ιουλιου 2012 αλλά μετά δόθηκε παράταση έως την Δευτέρα 20 Αυγούστου.
Στις 11/04/2012 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διέλυσε την Βουλή, προκήρυξε εκλογές  και κάλεσε τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών την 6η Μαΐου 2012.
Στις  24/4/2012  ο  Ευάγγελος Βενιζέλος, ως πρόεδρος πια του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε ότι την τέταρτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Κινήματος, τοποθετήθηκε ο Καθηγητής  Θεόδωρος Καρυώτης,”Καθηγητής του πανεπιστημιακού συστήματος της πολιτείας του Maryland στις ΗΠΑ, Ειδικός στο Δίκαιο της Θάλασσας, παλαιό στέλεχος του ΠΑΚ, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύμβαση του Montego Bay, που κατέληξε στο ισχύον Δίκαιο της Θάλασσας.”
Στις 19 Μαΐου 2012 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διέλυσε πάλι τη Βουλή, προκήρυξε εκ νέου εκλογές και κάλεσε τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών στις 17 Ιουνίου 2012, ( και τα δυο προεδρικά διατάγματα εδω ) Ο κύριος Καρυώτης παρέμεινε υποψήφιος επικρατείας
Στα τέλη καλοκαιριού ο πρόεδρος της οργάνωσης «END»  Μανώλης Λαμπράκης, μίλησε στο tv creta (δυο φορές)  και ανακοίνωσε ότι  βρίσκονται ήδη κατατεθειμένα σε τράπεζες του Καναδά αμερικανικά ομόλογα αξίας 600 δισ. δολαρίων που προορίζονται για την εξαγορά του συνόλου του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και τους ιδιώτες πιστωτές και ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν με δύο όρους
- να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση την εξαγορά του χρέους που βρίσκεται στα χέρια οργανισμών και κρατών από τρίτους
-  να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας και να προκηρυχθούν νέες εθνικές εκλογές.
Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Λαμπράκη σε ένα δεύτερο λογαριασμό έιχαν συγκεντρωθεί 50 δισ. για το χρέος της Κύπρου. (εδω  και εδω ) 
Τέλος, στις 30/9/2012 η «END» διοργάνωσε συγκέντρωση στην Αθήνα (ξενοδοχείο President)  με στόχο την απόκτηση ευρείας υποστήριξης της πρότασης της «END» από τους Έλληνες και την άσκηση πιέσεων προς την κυβέρνηση για να ελέγξει την πρόταση και να προχωρήσει σε συζητήσεις με την «END»
Η «END» διά στόματος Αρτέμη Σώρρα, Μανώλη Λαμπράκη και σια, ανακοίνωσε ότι “εις ΤΟΡΟΝΤΟ του Καναδά στην Κεντρική Τραπεζα, είναι ήδη κατατεθειμένα 600 δις δολάρια σε λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας” που θα τις δοθούν υπό όρους και με επιτόκιο 0,5%, ότι έχουν ήδη προσφέρει στην Κύπρο 50 δις δολάρια με 0% επιτόκιο για 100 χρόνια (από 50 μέχρι 100), ότι ο ευεργέτης Σώρρας ίδρυσε στην Κύπρο και μια Τράπεζα Γης για να μην χαθούν εκτάσεις στα κατεχόμενα, ότι την προηγούμενη  Κυριακή προσκλήθηκαν στην σύνοδο του ΟΗΕ από  ομάδα αφρικανικών χωρών (south south) όπου παρουσιασαν σε 3 λεπτά το πρόγραμμα τους και ότι κατόπιν τούτου, δέχθηκαν 24 αιτήσεις χρηματοδότησης κρατών με επιτόκιο 0,5%.
Μεγάλο μέρος του χρόνου αφιερώθηκε στην ανάλυση της υπεροχής της φυλής των Ελλήνων και της ελληνικής γλώσσας, την λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου που αξιοποιεί μόνο το 6% των δυνατοτήτων του αλλά και με δηλώσεις περί της νέας τάξης, της κυβέρνησης, των οικονομικών στοιχειών που δεν βγαίνουν κλπ. Τα περισσότερα όμως ήταν ακαταλαβίστικα. Έγινε και η διευκρίνιση ότι η «END» και το νομικό και οικονομικό επιτελείο δεν εκπροσωπούν την ομογένεια αλλά αποκλειστικά τον κ Σώρρα που είναι και ο μεγάλος ευεργέτης που κατέχει όλα αυτά τα χρήματα και τα διαθέτει για καλό σκοπό.
Οι όροι που έθεσε ο κ Σώρρας (προσοχή: όχι Σόρος , Σώρρας) για να αποδεσμευτούν τα λεφτά ήταν αυτή την φορά διαφορετικοί. Αντί της αλλαγής του Συντάγματος της χώρας και την προκήρυξη εθνικών εκλογών απαίτησε:
- Να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από και σε όλους τους φορείς που πήραν μέρος σε συμβάσεις δανεισμού, στις τράπεζες (Τράπεζα της Ελλάδας, Εθνική, Alfa Bank, Marfin, Xios Bank κλπ) στον Υπουργείο Οικονομικών, κλπ
- Να συσταθεί διεθνής επιτροπή για το έλεγχο του χρέους όπως έγινε στον Ισημερινό  όπου το χρέος βρέθηκε ότι ήταν επαχθές
- Να γίνει άρση του (ανύπαρκτουβουλευτικού ασύλου και το άνοιγμα όλων των συμφωνιών χρέους (;)
Περαιτέρω, ο κ Σώρρας, εκτός την πληρωμή του νόμιμου απομένοντας μετα τον έλεγχο χρέους, έταξε και την πληρωμή συντάξεων, των διπλασιασμό των  μισθών του Ελληνικού Στρατού και την χρηματοδότηση πανεπιστήμιων, μέχρι να πάρει μπροστά η χώρα!
Μεταξύ σοβαρού κι αστείου, μετά την συγκέντρωση έγινε από το διαδίκτυο αυτή η πρόταση που νομίζω ότι τα λέει όλα :
…  Επειδή λοιπόν «είναι πολλά τα λεφτά» Αρτέμη  και Μανώλη και φτάνουν και περισσεύουν, προσέξτε τι να κάνετε:
1.Παίρνουμε 10 δισεκατομμύρια δολάρια και αγοράζουμε της New York Times, τη Wall Street Journal και το CΝΝ. Ετσι έχουμε φωνή και δεν θα φοβούμαστε τους σιωνιστές και τους τραπεζίτες.
2. Ξοδεύουμε $50 δισεκατομμύρια για να εκλέξουμε Ελληνα πρόεδρο στην Αμερική κι άλλα 50 για να στείλουμε 250 ομογενείς στη Βουλή και 51 στη Γερουσία! Τότε λοιπόν γιατρέ, καθιερώνουμε επίσημη γλώσσα στις ΗΠΑ τα ελληνικά (νομίζω τα αρχαία θα είναι καλύτερα), στέλνουμε και τον 6ο στόλο να καθαρίσει τους Τούρκους στην Κύπρο και την αεροπορία μας να ισοπεδώσει τα Σκόπια και βέβαια διασφαλίζουμε και την ΑΟΖ του Καστελόριζου και έχουμε εγγυημένα τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Μην ξεχνάς ότι ο στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη είναι ο Ελληνοαμερικανός Τζέιμς Σταυρίδης και θα εργαστεί με «ενθουσιασμό»!!!!
3. Με τόσο στρατό, νομίζεις γιατρέ μου ότι η Μέρκελ, οι Ρότσιλδ, οι Μασώνοι κι οι Σιωνιστές θα τολμήσουν και να μιλούν ακόμη για ελληνικό και κυπριακό χρέος;
Όσο για τα υπόλοιπα 540 δισεκατομμύρια που θα περισσέψουν, νομίζω ότι θα πρέπει να διατεθούν για μία παγκόσμια εκστρατεία ισάξια του … Μεγάλου Αλεξάνδρου. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!
Μερικά σχόλια και διευκρινίσεις :  
- Βασικά, η είδηση για την μετοχή μαμούθ, πρωτοβγήκε στον αέρα στις 11 09 2011 σε ραδιοφωνική εκπομπή του κ Τριανταφυλλόπουλου, βάση της οποίας συντάχτηκε μετά το κείμενο που έκανε το γύρο του διαδικτύου. Στην συγκεκριμένη εκπομπή, καλεσμένοι ήταν ο Νίκος Λυγερός και ο εκπρόσωπος της ΕΝD κ. Γιώργος Γιαβής. Από το εξωτερικό κλήθηκαν μέσω τηλεφώνου να παρεμβούν και οι κύριοι Λαμπράκη και Καρυώτη.
- Ο κ. Καρυώτης και ο Ν. Λυγερός  είναι εκείνοι που έχουν πλημμυρίσει τον τελευταίο καιρό το διαδίκτυο με άρθρα για τη θέσπιση της ΑΟΖ εδώ και τώρα, όσο δηλαδή η χώρα δεν έχει την εθνική κυριαρχία και όλα τα περιουσιακά στοιχεία τις μπορούν να κατασχεθούν από τους δανειστές καθώς η Ελλάδα παραιτήθηκε από την ασυλία την δική της και της περιουσίας της ( βλπ πρώτη δανειακή σύμβαση )
 Στην προσπάθεια αυτή, όπως φαίνεται και στο ακόλουθο βίντεο, συμμετέχει μάλλον  ενεργά και ο πρόεδρος της END ο γιατρός κ. Λαμπράκης. Το βίντεο τραβήχτηκε με την ευκαιρία μιας διαμαρτυρίας Ελλήνων της Αμερικής έξω από το Γενικό Προξενιό της Ελλάδος  στην Νέα Υόρκη στις 17 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2011. Ομιλητής είναι ο κ Καρυώτης ο οποίος κάνει αναφορά και στον κ Λαμπρακη που εμφανίζεται δίπλα του στο βίντεο.
- Ο κ. Καρυώτης δεν είναι Καθηγητής αλλά Λέκτορας στο Towson University  (που βρίσκεται στην πολιτεία Maryland ) και όχι στο University of Maryland
Department of Economics
Stephens Hall – 316Q
 (410) 704-3265
tkariotis@towson.edu
- Εξαρχής ο κ Σώρρας ίδρυσε δυο εταιρίες «END». Μια με έδρα στην Ελλαδα (Τρίπολη) και επωνυμία “Ellas Never Die” αλλιώς “Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει” (Hellas never dies …) και η άλλη με επωνυμία “End National Debt” με έδρα στην Αμερική. Η πρώτη είναι εκείνη που έχει τις 4 μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής και λέει ότι θέλει να εξοφλήσει με αυτές το συνολικό χρέος δημοσίου και ιδιωτών ενώ η δεύτερη είναι εκείνη που λέει ότι θέλει να δώσει χρήματα στην ελληνική  κυβέρνηση να εξαγοράσει το Ελληνικό δημόσιο χρέος,  να αγοράσει εκτάσεις στα κατεχόμενα μέσω της Τράπεζας Γης του κ Σώρρα και να δανείσει χρήματα σε όλες τις καταπιεσμένες χώρες (24 για την ώρα)
- Σύμφωνα με την «END», βάση της σύμβασης συγχωνεύσεως της Τράπεζας της Ανατολής με την Εθνική, 4 μέρη από το παθητικό εξαιρέθηκαν από την εκκαθάριση και μπήκαν ατόφια (1.1.1933) σε λογαριασμό και συγκεκριμένα  298 χρυσά γαλλικά φράγκα ανα μετοχή.  Αυτά τα μερίδια του παθητικού κατατέθηκαν σε λογαριασμό  επειδή η εκκαθάριση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αλλά ο λογαριασμός φαίνεται ότι δεν υπάρχει.  Συνεπώς, η ορθή αξία της εκάστοτε μετοχής πρέπει να είναι περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ όπως την υπολόγισε ο Γιώργος Νικολαίδης Καθηγητής ΤΕΙ Πειραιά
- Η ΔΟΥ δεν βεβαίωσε ποτέ τίποτα, οι μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής δεν ρευστοποιήθηκαν και ούτε ξέρουμε αν θα ρευστοποιηθούν ποτέ, φόρος δωρεάς δεν καταβλήθηκε και έτσι δεν υπάρχει καμία χρηματική δωρεά προς την πρώτη «END» και ούτε κεφάλαια για την αγορά των ομολόγων του Αμερικάνικου Δημοσίου αξίας τουλάχιστον 650 δις δολαρίων (αφήνουμε στην άκρη την δήλωση ότι ο Σώρρας έχει τρισεκατομμύρια σε αμερικάνικα ομόλογα και μετρητά τα οποία διατεθεί  για την σωτηρία του ελληνισμού και καταπιεσμένων χωρών). Συνεπώς, αυτά τα ομόλογα είτε δεν υπάρχουν είτε δεν αγοράστηκαν από τον κ Σώρρα που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης τους αλλά δεν εμφανίζεται στο περιοδικό forbes ως από μακριά ο πλουσιότερος άνθρωπος στο πλανήτη.  Ο πρώτος στην συγκεκριμένη λίστα είναι ένας φουκαράς από το Μεξικό με περιουσία μόλις 69 δις .
Rank
Name
Net Worth
Age
Source
Country of Citizenship
1Carlos Slim Helu & family
Carlos Slim Helu & family
$69 B72telecomMexico
- Βάσει των  δανειακών συμβάσεων, δεν χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας για την εξαγορά του χρέους της από οποιονδήποτε αλλά η σύμφωνη γνώμη των δανειστών που έχουν δικαίωμα να το κάνουν ότι θέλουν. Η Ελλάδα, λένε οι συμβάσεις, δεν μπορεί να δανειστεί από αλλού αλλά αυτό δεν σε εμποδίζει να αγοράζεις εσύ το χρέος (αν βρεις τους δανειστές και θέλουν να σου πουλήσουν) ή να της χαρίζεις χρήματα υπό μορφή δωρεάς, επενδύσεων κλπ
- Ο λογιστικός έλεγχος από κάποια επιτροπή στα πρότυπα του Ισημερινού δεν έχει καμία αξία γιατί η Ελλάδα παραιτήθηκε από την προστασία του διεθνούς δικαίου και όπως είπαμε από την ασυλία της περιουσίας της. Μόνο εάν δικαστούν οι σχετικές μηνύσεις που καιρό εκκρεμούν στην δικαιοσύνη και βάση των οποίων μέρος του χρέους είναι προϊόν εγκληματικής πράξεως βγαίνει άκρη. Ενδεικτικά
- Και το 2011 όταν πρωτοεμφανίστηκε η υπόθεση Σώρρας και το 2012 όταν επανεμφανίστηκε στη δημοσιότητα, η κυβέρνηση ετοιμαζόταν για την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας ύψους 6 δισ ευρώ το2011 και 11,5 δις ευρώ τώρα, το 2012.
- Οι τωρινοί βουλευτές δεν είναι εκλεγμένοι αλλά διορισμένοι και έτσι παράνομοι και αυτοί και η κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν ενοχλεί καθόλου  τους σωτήρες της «END», οι οποίοι δηλώσαν κιόλας ότι ξέρουν ποιος, πότε και πως έφερε την Ελλάδα εδώ άλλα δεν πρόκειται να αποδώσουν ευθύνες .
Συμπέρασμα ;;;  Για την ώρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ Σώρρας φακελώσε τους  Έλληνες δανειολήπτες. Από εκεί και πέρα, κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα ή χωρίς καθόλου κόλλυβα. 
Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση εδω
JFG 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)