Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Τι μας εκνευρίζει πιο πολύ με τους ξένους…..

thunderstormΤο ότι η χώρα μας έχει καταντήσει το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης και του πλανήτη το ξέρουμε όλοι. Το ότι μας “κράζουν” οι γερμανοί, οι γάλλοι, οι ολλανδοί ακόμη και οι Φιλανδοί αξιωματούχοι, ας πούμε ότι το καταπίνουμε. Σίγουρα οι χώρες αυτές είναι πιο σοβαρές και έχουν κάποιο δίκαιο να τα βάζουν με την Ελλάδα, όταν για παράδειγμα ζητάνε από το ελληνικό κράτος, δύο χρόνια τώρα, να κλείσουν συγκεκριμένοι οργανισμοί του δημοσίου και εμείς τους κοροϊδεύουμε.
Ένα πράγμα όμως δε μπορούμε να αντέξουμε. Χώρες που «απλά δεν υπάρχουν» (όπως θα έλεγε κάποιος πιτσιρικάς) να ασχολούνται μαζί μας και να μας σχολιάζουν έναν τελείως ταπεινωτικό τρόπο.  Για παράδειγμα δε μπορούμε να δεχθούμε το βούλγαρο πρωθυπουργό να μας δίνει συμβουλές. Δε μπορούμε να κατανοήσουμε πως ο πρωθυπουργός μιας χώρας με ποσοστά φτώχιας 45%, που η παρακμή και το μαύρο χρήμα κάνει τη χώρα μας να φαίνεται Ελβετία, μας δίνει συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε. Δεν ανεχόμαστε επίσης το Μεξικανό πρωθυπουργό, το έχει κάνει τουλάχιστον 3 φορές τους τελευταίους 6 μήνες, να μιλάει υποτιμητικά για τη χώρα μας.

Δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός μιας χώρας που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν σκοτωθεί πάνω από 50.000 άνθρωποι από τα καρτέλ ναρκωτικών (που τουρίστες βρίσκουν πεταμένα κεφάλια έξω από τα ξενοδοχεία τους – σε ένα μήνυμα των εμπόρων ναρκωτικών στην μεξικανική κυβέρνηση, ενώ δημοσιογράφοι σκοτώνονται συνεχώς) να δίνει συμβουλές στη χώρα μας και κυρίως να μιλάει υποτιμητικά. Για τέλος αφήσαμε το καλύτερο. Δεν ανεχόμαστε να βλέπουμε τον Ζ.Κ. Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Eurogroup συχνά πυκνά να μας δίνει συμβουλές και να μιλάει με αυτό το ύφος για τη χώρα μας.
Ξέρεται για ποιο λόγο δεν το ανεχόμαστε αυτό, κάτι που δείχνει και την τρέλα που επικρατεί στην Ευρώπη. Γιατί πολύ απλά ο κ. Γιούνκερ, επί χρόνια πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, ξεχνάει ότι η χώρα του είναι ένα από τα πλέον γνωστά κέντρα φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος παγκοσμίως. Ναι ξέρουμε ότι αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο. Αλλά για παράδειγμα δε μπορούμε να δεχθούμε τη χώρα μας να είναι το μαύρο πρόβατο, γιατί δεν απολύει για παράδειγμα 15.000 δημοσίους υπαλλήλους, την ώρα που το Λουξεμβούργο που είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα παγκοσμίως για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θεωρείται μια χώρα πρότυπο, ενώ ο κ. Γιούνκερ συχνά – πυκνά μιλάει υποτιμητικά για τη χώρα μας. 


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
τι μας εκνευρίζει με τους Έλληνες; το ότι αποδέχονται τις ύβρεις, τόσο από τους πολιτικούς μας όσο και από τους ξένους. Το ότι άφησαν μερικούς χονδροειδέστατους υπουργούς να μας ξεφωνίζουν τεμπέληδες,  αντιπαραγωγικούς, κλεφτές και μαλάκες και όλα αυτά να ακούγονται στα αυτιά των ξένων. Μας εκνευρίζει που οι Έλληνες συμφωνούν με αυτούς τους άθλιους, αγράμματους και ανθέλληνες πολιτικούς μας. Μας εκνευρίζει να βλέπουμε τον Παπαδήμου για πρωθυπουργό ενώ δίπλα του και αριστερά του να κάθεται ο ΓΑΠ, ο πρωθυπουργός που πήρε την κυβέρνηση με τα ψέματα, ενώ απέναντι του βρίσκεται ο φίλος του από την Αμερική κύριος Σαμαράς, και πιο δίπλα ο κύριος Καρατζαφέρης και αυτή η τετράδα να αποφασίζει για το μέλλον ολόκληρου του έθνους. Μα το χειρότερο είναι ότι αυτοί προστατεύονται από την Βουλευτική ασυλία και έτσι είναι ανεύθυνοι για την όποια απόφαση. Μας εκνευρίζει που το ΛΑΟΣ και η ΝΔ σε σχέση με το πρώτο μνημόνιο κράτησαν ακριβώς αντίθετη θέση στο δεύτερο και είναι όπου φυσάει ο άνεμος ή μήπως είναι τα πολιτικά τους παιχνίδια . Μας εκνευρίζει που την Κυριακή δεν άφησαν τον λαό να εκφράσει με την παρουσία του την αντίδραση στην ψήφιση του μνημονίου και οι εγκάθετοι προβοκάτορες δημιούργησαν επεισόδια καίγοντας την Αθήνα. Το σύστημα κατάφερε να πνίξει κάθε αντίδραση με αυτό τον τρόπο. Μας εκνευρίζει που δεν υπάρχει ίχνος δικαιοσύνης και το κράτος δημιουργεί νόμους αντισυνταγματικούς και το χειρότερο απαιτούν από τον πολίτη να είναι νόμιμος. Μας εκνευρίζει που το κράτος ενώ δεν προσφέρει τίποτα στον λαό τον ξεζουμίζει οικονομικά τον αρμέγει και ο λαός δεν αντιστέκεται, πληρώνει χαράτσια, πληρώνει φόρους, πληρώνει ΦΠΑ, πληρώνει βενζίνη και πετρέλαιο με τεράστιο φόρο και γνωρίζει ότι όλα αυτά τα χρήματα πάνε στους δανειστές. Μας εκνευρίζει που οι πουλημένοι δημοσιογράφοι αναφέροντο ότι θα είναι η καταστροφή μας η επιστροφή στην δραχμή και η χρεοκοπία και ο κόσμος τους πιστεύει. Μας εκνευρίζει που οι εθνοσωτήρες μας υπόσχονται ότι θα βγούμε από την κρίση με το νέο μνημόνιο και τον δανεισμό μας, μα πως μπορούμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο όταν με τους  άμεσους και έμμεσους φόρους δεν πέτυχαν τους στόχους τους και δεν στρέφονται καθόλου στην ανάπτυξη. Μας εκνευρίζουν κι άλλα πολλά, αλλά για αρχή νομίζουμε ότι είναι αρκετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)