Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Εξωγήινοι: ένα παιχνίδι του διαβόλου...

Υπάρχουν εξωγήινοι; Υπάρχει ζωή στους άλλους πλανήτες; Πόσοι πλανήτες σαν τη γη να υπάρχουν στο σύμπαν;
Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια ολοένα κι αυξανόμενη ενασχόληση των ανθρώπων με αυτό το θέμα, σε σημείο που πλέον, να θεωρείται δεδομένο πως υπάρχει ζωή έξω από τον πλανήτη μας. Υπάρχουν δε, και οι φανατικοί υποστηρικτές του φαινομένου που περιμένουν το μεσσία του πλανήτη μας από το διάστημα.
Υπάρχουν όμως εξωγήινοι;


Αρχικά να κάνουμε μια ανάλυση της λέξης εξωγήινος. Η λέξη αποτελείται από τις λέξεις έξω + γήινος, άρα ως εξωγήινο ορίζεται κάτι που προέρχεται εκτός της γης. Ως γήινος δεν χαρακτηρίζεται μόνο ένας ζωντανός οργανισμός της γης αλλά και ότι άψυχο υπάρχει σε αυτήν. Θα μπορούσαμε να ορίσουμε σαν εξωγήινο και κάτι που βλέπουμε πρώτη φορά όταν αγνοούμε την ύπαρξή του αλλά είναι γήινο. Για παράδειγμα, ένα αεροπλάνο στον 18ο αιώνα θα χαρακτηριζόταν εξωγήινο καθώς οι άνθρωποι εκείνης της εποχής δεν είχαν τα μέσα ούτε τις γνώσεις για να αναγνωρίσουν αυτό που έβλεπαν. Ποιος μπορεί να ξέρει την πρόοδο (που ομολογουμένως είναι ραγδαία) της επιστήμης στην εποχή μας; Μετά το 2ο Παγκόσμιο πόλεμο χρησιμοποιήθηκαν από τον Αμερικάνικο στρατό αντικατασκοπευτικά αεροπλάνα με την μορφή ιπτάμενων δίσκων, όλοι τότε μιλούσαν για εμφάνιση εξωγήινων. Καταλαβαίνουμε λοιπόν, πως κάτι γήινο μπορεί εύκολα να πλασαριστεί σαν εξωγήινο στην κοινή γνώμη, εφόσον αγνοείται η ύπαρξή του από τους περισσότερους ανθρώπους.

Ποια είναι όμως η άποψη της Εκκλησίας μας για αυτό το φαινόμενο;
Δεν υπάρχει απόλυτη τοποθέτηση από την Εκκλησία μας για το αν υπάρχουν ή όχι εξωγήινοι, αλλά το σίγουρο είναι ότι εάν υπάρχουν εξωγήινοι, σίγουρα και αυτοί θα πιστεύουν στον αληθινό Θεό, δηλ. τον Ιησού Χριστό.
Ωστόσο ο Απόστολος Παύλος έχει πει, ότι ο ουρανός ανήκει στα πεπτοκώτα πνεύματα, δηλαδή στους δαίμονες και οι Άγιοι Πατέρες μας, συμπληρώνουν, στα έσχατα χρόνια να έχετε χαμηλά το κεφάλι γιατί πλάνες θα έρθουν από τον ουρανό! Ποιος δημιουργεί τις πλάνες; Ποιός προσπαθεί να μας παρασύρει από το δρόμο του Θεού στο δρόμο της ακολασίας; Ποιός άλλος από τον διάβολο. 
Εξ' άλλου, πολλοί ερευνητές UFO έχουν φτάσει στο συμπέρασμα ότι τα φαινόμενα που έχουν μελετήσει είναι ουσιαστικά ταυτόσημα με φαινόμενα τα οποία συνηθιζόταν να καλούνται “δαιμονικά”, αλλά μόνο ο Χριστιανός – ο Ορθόδοξος Χριστιανός, ο οποίος διαφωτίζεται από την πατερική κατανόηση της Γραφής και τα 2000 χρόνια εμπειρίας των επαφών των Αγίων με αόρατα όντα- είναι ικανός να γνωρίζει το πλήρες νόημα αυτού του συμπεράσματος. 


Σχόλια στο βιβλίο:
"Ορθοδοξία και η θρησκεία του μέλλοντος"

Ιερομόναχος Σεραφείμ Ρόουζ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)