Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Νόμος του λύκου στην στρατιωτική φυλακή



Ο Σερντάρ Ντελιτζέ ο οποίος φυλακίστηκε όταν δήλωσε αντιρρησίας συνείδησης, ξυλοκοπήθηκε στις φυλακές από κρατουμένους ενώ κλάπηκαν τα χρήματα και τα πράματα που του είχε πάει η γυναίκα του.

Ανακοινώθηκε πως ο Μουχάμεντ Σερντάρ Ντελιτζέ ο οποίος συνελήφθη πριν από 20 μέρες ως ¨λιποτάκτης¨ και συνεχίζει να κρατείται στις στρατιωτικές φυλακές του Κασίμπασά, υπέστη βία στις φυλακές ενώ του κλάπηκαν και χρήματα.

Σχετικά με το θέμα αυτό δόθηκε χτες συνέντευξη τύπου μπροστά στις στρατιωτικές φυλακές Κασίμπασα. Ο Ντελιτζέ δάρθηκε από άλλους κρατούμενους, τα πράγματα του κλάπηκαν, ενώ λέγεται πως όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια του προσωπικού των φυλακών.

Συστηματική βία και αρπαγή

Η Ντιλέκ Ντελιτζέ-σύζυγος του Σερντάρ Ντελιτζέ στην δήλωση της προς την εφημερίδα Ταράφ ανέφερε πως ο άντρας της υπέστη βία από τους άλλους φυλακισμένους, ενώ ο Νταβούτ Ερκάν-δικηγόρος του Ντελιτζέ δήλωσε πως ο πελάτης του υπόκειται ¨συστηματικά σε βία και αρπαγή¨.

Ο δικηγόρος Ερκάν δήλωσε πως ¨Την περασμένη εβδομάδα προσφύγαμε στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής ζητώντας να ερευνηθεί το περιστατικό. Εντός της εβδομάδας θα υποβάλλουμε μηνύσεις¨.

Ο Ντελιτζέ ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως θρήσκος και εθνικιστής στην δήλωση που έκανε ανέφερε πως είναι τα εξής : ¨ Το διάστημα των πέντε μηνών του στρατιωτικού, συνετέλεσε στο να δω το τι είναι το καθένα. Δεν θα γίνω μέλος ενός στρατού που δεν είναι μουσουλμανικός. Η σιωπή απέναντι στην απανθρωπιά είναι απανθρωπιά. Δημιουργήσαμε πλασματικούς εχθρούς. Στοχοποιήσαμε τους Κούρδους αδελφούς μας. Για χρόνια κοροϊδεύουμε την νεολαία μας με ένα μάτσο ψέματα¨.

Εφ. Ταράφ 18-12-2011


Τουρκικά νέα

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο σας που τα λέτε έτσι έξω από τα δόντια! Τον ίδιο εξωστρακισμό βιώνουν και οι ελεύθεροι άνθρωποι στην Ελλάδα , που δίχως να φταίνε σε τίποτα και δίχως να ζητάνε τίποτα παρά μόνο την ελευθερία τους , σέρνονται ως λιποτάκτες και ανυπότεκτη σε φυλακές και στρατοδικεία! Μπράβο και περιμένουμε νέα αποκαλυπτικά αντιμιλιταριστικά ρεπορτάζ!

    Θα σας προωθήσω άμεσα γιατί είστε τολμηροί και αντικειμενικοί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)