Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Φαντάζεστε μια Ευρώπη δίχως τον Αριστοτέλη;


Αποστομωτικές απαντήσεις έδωσε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος στη νεολαία του κόμματος της Μέρκελ, με συνέντευξη του στο περιοδικό που εκδίδουν. Η συνέντευξη δόθηκε την επομένη της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου και οι Γερμανοί θέλησαν να μάθουν τι έφταιξε και οδηγηθήκαμε στην ελληνική κρίση, πως βλέπουν οι νέοι Έλληνες τη Γερμανία σήμερα αλλά κυρίως - ίσως επηρεασμένοι από τα όσα αφήνει να διαρρέουν οι Γερμανοί πολιτικοί - αν μπορούμε εδώ στην Ελλάδα να φανταστούμε τη χώρα μας εκτός Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Παπαμιμίκος δε φάνηκε πάντως να "μασάει" και απάντησε στους Γερμανούς με τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσε να απαντήσει κάποιος Έλληνας. "Ευρώπη χωρίς Ελλάδα δεν είναι η Ευρώπη. Ευρώπη χωρίς τον Παρθενώνα, τη Δημοκρατία, τον Όμηρο, τον Αριστοτέλη, το Μέγα Αλέξανδρο, το Βυζάντιο, τον ελληνικό αγώνα της ανεξαρτησίας κατά των Οθωμανών, την ηγεσία και την επιμονή που έδειξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σχετικά με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, είναι μια Ευρώπη χωρίς ένα μεγάλο και σημαντικό μέρος της ιστορίας της" σημείωσε ο Παπαμιμίκος και μάλλον οι Γερμανοί πήραν το μήνυμα. Πριν λίγες μέρες άλλωστε τους είχε στείλει το ίδιο μήνυμα και ο Ζισκάρ Ντ' Εστέν που σημείωσε με δήλωση του πως "μια Ευρώπη δίχως την Ελλάδα, είναι σαν ένα έφηβο χωρίς πιστοποιητικό γέννησης". Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ πάντως έδειξε να μην κομπλάρει καθόλου απέναντι σε ένα κοινό που μάλλον περιμένει από τους Έλληνες πλέον να δείξουν υποτέλεια στη νέα αυτοκράτειρα της Ευρώπης Άγκελα.


τα χάλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)