Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Το ελληνικό Δημόσιο κατέχει πλέον μόλις το 10% των μετοχών του ΟΤΕ

Το ελληνικό Δημόσιο κατέχει πλέον μόλις το 10% των μετοχών του οργανισμού.

Κυρίαρχοι οι Γερμανοί στον ΟΤΕ


ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Για όσους δεν το γνωρίζουν ο ΟΤΕ πλέον δεν είναι Ελληνικός και θα έπρεπε να αλλάξει ονομασία σε ΟΤΓ δηλαδή Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Γερμανίας μια που η κρατική Γερμανική εταιρεία Deutche Telekom κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο των μετοχών του πρώην Ελληνικού ΟΤΕ.
Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ υποστηρίζουν μόνο τις Ελληνικές εταιρείες και προϊόντα ενώ ταυτόχρονα μποϋκοτάρουν τα Γερμανικά προϊόντα. 
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ με πλήρη επίγνωση, για ένα καλύτερο μέλλον της χώρας μας. 
 
Γερμανική επιχείρηση είναι από χθες (11 Ιουλίου 2011) ο ΟΤΕ μετά την εξαγορά από την Deutsche Telekom επιπλέον 10% των μετοχών που κατείχε το Δημόσιο στη μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση. Η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στην Ευρώπη, μετά τη Βρετανία και την Ισπανία, με πλήρως ιδιωτικοποιημένο τον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Το ελληνικό Δημόσιο κατέχει πλέον, αμέσως ή εμμέσως, μόλις το 10% των μετοχών του οργανισμού. Την αγορά μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών του 10% των μετοχών εκ μέρους της Deutsche Telekom υλοποίησε η διεθνής εταιρεία Goldman Sachs αγοράζοντας 49.015.038 μετοχές του ΟΤΕ από το ελληνικό Δημόσιο, έναντι συνολικού τιμήματος 391.630.000 ευρώ.
Ηδη, από την περασμένη εβδομάδα η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων είχε εγκρίνει τη μεταβίβαση του πακέτου με τίμημα 7,99 ευρώ ανά μετοχή. Σε σύγκριση με την τιμή στην οποία είχε μεταβιβαστεί το πρώτο πακέτο (26 ευρώ ανά μετοχή), το τωρινό τίμημα είναι 68% χαμηλότερο.

Ετσι, το ελληνικό Δημόσιο παύει να έχει ουσιαστικό λόγο στη διαχείριση του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού οργανισμού της χώρας.
n Τη σύνθεση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. κατέθεσε χθες με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να εκφράσει τη γνώμη της η αρμόδια Επιτροπή όπως προβλέπεται από τον νόμο.
Για τη θέση του προέδρου προτείνεται ο Ιωάννης Κουκιάδης, ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην υπουργός και πρώην ευρωβουλευτής. Για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου προτείνεται ο Kωνσταντίνος Μητρόπουλος, διδάκτωρ του London Business School, στέλεχος επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα. Εντεταλμένος σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος) θα είναι ο Ανδρέας Ταπραντζής, πρώην γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΤΑ. Ως μέλη προτείνονται ο Αντώνιος Βαρθολομαίος, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, και η Αννα Ζωηρού, οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων και επιστημονική σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)