Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Μεταναστευτικό: η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ

Image result for μεταναστευτικο
Ναπολέων Λιναρδάτος

Στη Λέσβο το πρωί της Τρίτης μέσα σε δέκα λεπτά είχαν εισβάλει περίπου 300 λαθρομετανάστες. Το Σεπτέμβριο η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ υπολόγισε τις «αφίξεις» σε πάνω από 10.000. Την ίδια ημέρα σε πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, οι εναπομείναντες  Έλληνες στην επικράτεια, είχαν την ευκαιρία να μάθουν πως η κυβέρνηση ετοιμάζει να στεγάσει 56.000 λαθρομετανάστες σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία. 
Ο Έλληνας πολίτης φαίνεται ότι έχει δύο επιλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ανοιχτά, ξεκάθαρα και χωρίς υπεκφυγές υποστηρίζει και εφάρμοσε μια πολιτική ανοιχτών συνόρων. Εν αντιθέσει, η Νέα Δημοκρατία δεν υποστηρίζει δημόσια μια πολιτική ανοιχτών συνόρων. Εμμέσως όμως έχει αποδεχτεί τις βασικές αρχές της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει τίποτε το ουσιαστικό για την αποτροπή των «μεταναστευτικών» ροών. Επίσης δεν προτίθεται να κάνει τίποτε το ουσιαστικό για την προστασία των συνόρων.
Αυτά που βασικά έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση μέχρι τώρα είναι μια καλύτερη και πιο οργανωμένη εισροή λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Δηλαδή, ό,τι θα ήθελαν να είχαν καταφέρει οι Συριζαίοι αλλά δεν μπόρεσαν λόγω της γνωστής τους ανικανότητας. Το να μοιράσει η κυβέρνηση τους λαθρομετανάστες που
βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου στην υπόλοιπη Ελλάδα, αυτό θα ήθελε να το είχε πετύχει και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν μπόρεσε – και διαισθανόμενοι το πολιτικό κόστος ίσως και να μην ήθελαν.
Οι 10.000 απελάσεις που υποσχέθηκε ότι κάποτε θα πετύχει η κυβέρνηση όλοι καταλαβαίνουν είναι μια καθαρά επικοινωνιακή εξαγγελία. Όταν και αν υλοποιηθεί, θα ήταν να επαναπατρισμός των λαθρομεταναστών που εισέβαλαν στην Ελλάδα μέσα σε ένα μήνα. Ότι έχει εξαγγείλει μέχρι τώρα η κυβέρνηση διαχωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Εξαγγελίες επικοινωνιακές που θα έχουν ελάχιστα αποτελέσματα, και όλες οι υπόλοιπες εξαγγελίες που θα έχουν ως αποτέλεσμα την συνέχιση των μεταναστευτικών ροών.
Όταν εξαγγέλλεις ότι προγραμματίζεις να στεγάσεις 56.000 λαθρομετανάστες σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία, στέλνεις ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε κάθε Σύριο, Πακιστανό, Αφγανό και άλλους που βρίσκονται στην Τουρκία να έρθουν στην Ελλάδα. Όταν κάνεις τα στραβά μάτια και αποδέχεσαι αυτούς που εισέρχονται από την Τουρκία παράνομα ως δικαίως αιτούντες ασύλου, τότε δίνεις ένα επιπλέον και σημαντικό μήνυμα «ανοίξαμε και σας περιμένουμε.»
Το πρώτο βήμα μιας πολιτικής που θα είχε στόχο την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης θα ήταν ότι η παράνομη είσοδος αυτομάτως σημαίνει απόρριψη κάθε αίτησης ασύλου. Άτομα που εισβάλουν κατά αυτό τον τρόπο στην Ελλάδα θα πρέπει να μπαίνουν σε καθεστώς απέλασης. Το δεύτερο βήμα για την αποτροπή του φαινομένου θα ήταν ότι η πρώτη προϋπόθεση για παροχή ασύλου θα ήταν η απόδειξη του αιτούντος πως υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή του στην περιοχή που βρίσκεται τώρα. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτοί που εισβάλουν καθημερινά στην Ελλάδα δεν έρχονται για να προστατεύσουν τις ζωές τους, απλά και ξεκάθαρα μεταναστεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)