Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Άρωμα προβοκάτσιας πίσω από το απόλυτο χάος της Μόριας


Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται ντόμινο εξεγέρσεων και σε άλλους καταυλισμούς μεταναστών! Υπό διερεύνηση και ο ρόλος των ΜΚΟ
Mετά τα τελευταία τραγικά γεγονότα στη Μόρια οι κρατικές Αρχές ζουν με τον φόβο ενός πιθανού ντόμινο εξεγέρσεων σε όλα τα hot spots της χώρας, με απρόβλεπτες συνέπειες και ειδικά στα κέντρα που βρίσκονται εντός του λεκανοπεδίου.
Οι συνθήκες παραμονής στα κέντρα και ο υπέρογκος αριθμός προσφύγων και λαθρομεταναστών, που έχει ξεπεράσει κάθε όριο, είναι ένα εκρηκτικό μείγμα σε όλη τη χώρα που από στιγμή σε στιγμή μπορεί να εκραγεί.
Ο μεγαλύτερος φόβος των αστυνομικών Αρχών και της πολιτικής ηγεσίας είναι ένα τέτοιο ντόμινο να επεκταθεί στα κέντρα στο Σχιστό, στη Μαλακάσα, αλλά και στον Σκαραμαγκά, όπου ο αριθμός των μεταναστών ξεπερνά τους 4.000.
Την ίδια ώρα τα γεγονότα στη Μόρια μπορεί να έχουν κοπάσει, αλλά προβληματίζουν εξίσου τις Αρχές. Πολλά από τα γεγονότα που συνέβησαν δημιουργούν περίεργες ενδείξεις πως κάποιοι ήθελαν να στήσουν ένα σκηνικό πολέμου, μια ένταση που θα ξέφευγε από κάθε έλεγχο, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Ήδη τα δραματικά γεγονότα στη Μόρια προκάλεσαν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, με το υπουργικό συμβούλιο να συνεδριάζει και να αποφασίζει μεταξύ άλλων την άμεση μεταφορά των προσφύγων που κατακλύζουν τα ελληνικά νησιά στην ενδοχώρα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως όλα αυτά τα γεγονότα ήταν μία πρώτης τάξεως αφορμή για να μεταφερθούν πλέον οι μετανάστες στην ενδοχώρα, χωρίς κυριολεκτικά να ανοίξει ρουθούνι από άποψη αντιδράσεων.
Ένα άλλο γεγονός, που επίσης δημιουργεί τεράστια ερωτήματα, είναι η σύγχυση και οι αντικρουόμενες πληροφορίες που υπάρχουν ακόμα και τώρα για τον αριθμό των νεκρών. Δύο 24ωρα μετά και ο αριθμός των νεκρών δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί. Το μόνο σίγουρο είναι ο θάνατος μιας Αφγανής γυναίκας. Αρχικά, μάλιστα, όλοι άφηναν να διαρρεύσει πως η γυναίκα απανθρακώθηκε μαζί με το βρέφος της, κάτι που διαψεύστηκε.
Σαν να μην ήθελαν
Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός πως, σύμφωνα με καταγγελίες των πυροσβεστών, που βρέθηκαν στο σημείο για να σβήσουν τη φωτιά, υπήρξαν προπηλακισμοί εναντίον τους. Σαν να μην ήθελαν οι μετανάστες να σβηστεί η φωτιά και προσπαθούσαν να εμποδίσουν τους πυροσβέστες, τους οποίους μάλιστα έβριζαν και χτυπούσαν.
Μέχρι και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο αντιμετώπισαν τεράστιες δυσκολίες για να παραλάβουν τους τραυματίες, από μετανάστες που εμπόδιζαν την είσοδό τους στον καταυλισμό.
Σε όλες αυτές τις ενδείξεις για προβοκάτσια πρέπει κανείς να εξετάσει και τον περίεργο ρόλο των ΜΚΟ, οι οποίες κατά το παρελθόν έχουν κατηγορηθεί πολλάκις για προβοκάτσια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν υπήρξαν καταγγελίες ακόμα και από τον διοικητή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέσβο, ο οποίος είχε αναφέρει πως συγκεκριμένη ΜΚΟ έβαζε προσφυγόπουλα να περπατούν ξυπόλυτα με σκοπό να τα φωτογραφίζει και να «πουλάνε» το ψέμα περί εξαθλίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)