Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Το βουλγαρικό κοινοβούλιο ενέκρινε την αποστολή 11.000 στρατιωτών στα σύνορα με την Τουρκία - "Δεν θα περάσει ούτε ένας μετανάστης στη Βουλγαρία"

Το βουλγαρικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα την ανάπτυξη του στρατού στα σύνορα της χώρας για τη διαχείριση της μεταναστευτικής ροής προς τη Βουλγαρία, χώρα με χερσαία σύνορα μήκους 260 χιλιομέτρων με την Τουρκία. Ο βουλγαρικός στρατός, ο οποίος μέχρι σήμερα περιορίζεται σε έναν επιμελητειακό ρόλο στα βουλγαρικά σύνορα, θα μπορεί να περιπολεί στο πλευρό της αστυνομίας, σύμφωνα με νέο νόμο που υιοθετήθηκε με πλειοψηφία 156 επί 240 ψήφων. Η Βουλγαρία έχει αναπτύξει δύναμη 1.000 αστυνομικών στα σύνορά της με την Τουρκία, όπου υπάρχει φράκτης μήκους 30 χιλιομέτρων. Οπως στη
Σλοβενία και την Αυστρία, ο στρατός θα μπορεί στο εξής να συνδράμει τους αστυνομικούς, σύμφωνα με το κείμενο που θα αποτελέσει αντικείμενο δεύτερης ανάγνωσης. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν τον περασμένο χρόνο μέσω της Βουλγαρίας προς την δυτική Ευρώπη, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Η Σόφια φοβάται ότι τμήμα του κυρίως κύματος που περνά σήμερα μέσω της Ελλάδας, θα μετακινηθεί προς το έδαφός της (μέσω χερσαίων δρόμων από την Τουρκία) εξαιτίας της αύξησης των ελέγχων στο Αιγαίο. 

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)