Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΝ ΟΛΠ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ (COSCO) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ


---000_olp_limani
ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Ο ΨΕΥΤΟ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΤΗΣ COSCO
ΑΚΥΡΗ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΜΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ
Μετά τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια φιλέτα και το στολίδι της Ανατ. Μεσογείου που είναι ο Αστέρας της Βουλιαγμένης, η κυβέρνηση προχωρά ταχύτατα και σχεδόν κυνικά και σε ένα άλλο, ακόμη μεγαλύτερο σκάνδαλο, την πώληση του λιμανιού του Πειραιά με μία μόνο προσφορά και χωρίς να υπάρχει νόμιμη Σύμβαση Παραχώρησης.  
Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι κατατέθηκε μία και μόνο δεσμευτική
προσφορά για το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα από την CosCo. Αντί, λοιπόν, το ΤΑΙΠΕΔ να κηρύξει άγονο το διαγωνισμό της μίας προσφοράς, αποσφράγισε το σχετικό φάκελο και “νομιμοποιώντας” τη σκανδαλώδη διαδικασία ζήτησε να υπάρξει “βελτιωμένη προσφορά”.
Για άλλη μια φορά το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζεται να πουλήσει σκανδαλωδώς και παρανόμως, όπως προωθεί να κάνει ή έκανε με τον ΟΠΑΠ, την ΔΕΣΦΑ και το Ελληνικό, όπου και εδώ κατατέθηκε μία και μόνο προσφορά!  
Το σκάνδαλο όμως κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ δεν σταματάει εδώ, αφού σύμφωνα με καταγγελίες, τις οποίες υιοθέτησε ομόφωνα και το ΔΣ του ΟΛΠ (!), δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ Δημοσίου και ΟΛΠ.  
Γνώστες των διεργασιών έλεγαν στην Iskra ότι τα σκάνδαλα όσον αφορά τις απαράδεκτες διαδικασίες και τις σκοτεινές μεθοδεύσεις για τη φωτογραφική πώληση του ΟΛΠ στην CosCo είναι ευάριθμα και σκαστά.  
Υπογράμμιζαν, επίσης, ότι η πώληση του ΟΛΠ, η οποία και αυτή δεν είναι τίποτε άλλο από επανακρατικοποίηση στο κινέζικο κράτος, μιας και η CosCo είναι κινεζική κρατική εταιρεία, αυτή καθεαυτή απαράδεκτη, με τον φωτογραφικό τρόπο που προωθείται και το ευτελές τίμημά της, θα επισύρει βαρύτατες ποινικές ευθύνες.  
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι αυτού του είδους οι σκοτεινές διαδικασίες επιβεβαιώνουν ότι η πώληση του ΟΛΠ στην CosCo έχει στην ουσία προσυμφωνηθεί, μαζί με το τίμημα, κάτω από το τραπέζι ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις κινεζικές αρχές εδώ και καιρό και σε ανώτατο επίπεδο.  
Να σημειώσουμε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος εμφανίζεται, τάχα, ως σκληρή αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση Τσίπρα, υποστηρίζει πλήρως και φανατικά, όχι μόνο την εγκληματική πώληση του ΟΛΠ, αλλά και την συγκεκριμένη φωτογραφική εκχώρησή του στην CosCo.  
Τσίπρας-Μητσοτάκης δεν είναι απέναντι, αλλά μαζί και συνένοχοι!  
Αυτή είναι η δήθεν “αντιπολίτευση”, που διαλαλούν τα “παπαγαλάκια” των συστημικών μέσων ενημέρωσης.  
Δυστυχώς, στο κυρίαρχο πολιτικό σκηνικό υπάρχουν κόμματα και πολιτικοί παράγοντες μαριονέτες, πιόνια και μέτριοι υπαλληλίσκοι, διεκπεραιωτές εντολών, τις οποίες, παρά το κακόγουστο θέατρο που παίζεται, διαγκωνίζονται ποιοι να τις πρωτοεφαρμόσουν, συχνά “γκρινιάζοντας” και δήθεν διαπραγματευόμενοι” για τα μάτια του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)