Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Κατά της υπερφορολόγησης της ακίνητης ιδιοκτησίας στην Ελλάδα οι ευρωπαϊκές οργανώσεις.

Κατά της υπερφορολόγησης της ακίνητης ιδιοκτησίας στη χώρα μας τάσσονται οι ευρωπαϊκές οργανώσεις ιδιοκτητών ακινήτων, επισημαίνοντας σε διακήρυξη που εγκρίθηκε προχθες στην Αθήνα ότι αυτή συνιστά «σοβαρή παραβίαση του διεθνώς αναγνωρισμένου Ανθρωπίνου Δικαιώματος της Ιδιοκτησίας».

Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων ιδιοκτητών ακινήτων από
τη Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Μ. Βρετανία, Ισπανία, Πορτογαλία,  Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ελβετία και Κύπρο που βρίσκονται στην Αθήνα για τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (UIPI), το 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ιδιοκτητών Ακινήτων και τον Εορτασμό της “Διεθνούς Ημέρας Ιδιοκτησίας” της UIPI, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, καλούν επιπλέον την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση των ιδιοκτητών αλλά και να απορρίψει τις προτάσεις περικοπής των συντάξεων όσων αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα.

Η διακήρυξη που εγκρίθηκε ομόφωνα προχθες αναφέρει συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ότι:

"Οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη επιβάλλει εξαιρετικά υψηλή ετήσια φορολογία (EΝΦΙΑ) στην αστική και μόνον, ιδιωτική ακίνητη περιουσία. Στο τραπέζι βρίσκονται σχέδια για ακόμη μεγαλύτερη ετήσια φορολογία για όσους πληρώνουν ήδη τα περισσότερα και για υψηλότερη φορολόγηση γονικών παροχών, κληρονομιών και μεταβιβάσεων, καθώς και για υψηλότερες φορολογικές κλίμακες σε ό,τι έχει απομείνει από εισοδήματα μισθωμάτων. Επιπλέον, σύμφωνα με το σχεδιαζόμενο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης οι ιδιοκτήτες θα λαμβάνουν χαμηλότερες συντάξεις λόγω γενικών εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ θα αναγκαστούν να καταβάλλουν υψηλότερες κοινωνικές εισφορές. Η UIPI διακηρύσσει απερίφραστα ότι αυτή η προτεινόμενη νομοθεσία αποτελεί σαφή παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Θα καταστρέψει την ατομική ιδιοκτησία, την αγορά ακινήτων, την οικονομία, αλλά και τις ζωές των ανθρώπων…"

Πηγή:  enikonomia.gr

hassapis-peter.blogspot 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)