Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Πως η προπαγάνδα επηρεάζει την κοινή γνώμη οδηγώντας της σε λανθασμένα συμπεράσματα.



Σχόλιο ιστολογίου:
Διαβάζοντας το κείμενο που ακολουθεί αλλά και όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ την περίοδο του καλοκαιριού, ο καθένας μας θα σκεφτόταν ότι  η αύξηση της άφιξης κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια της Ελλάδος θα άνθιζε την οικονομία της χώρας, αφού 5 εκατομ, επισκέπτες θα μας έκαναν πλούσιους.
Η πραγματικότητα είναι αντίθετη με αυτό το αυτονόητο συμπέρασμα, επειδή όλοι αυτοί οι επισκέπτες έχουν τα πάντα μέσα από το πακέτο που τους διαθέτει η κρουαζιέρα τους, ακόμα και το νερό τους το έχουν μέσα από το καράβι.
Η ολιγόωρη στάση στα λιμάνια μας το μόνο που έχει αποτέλεσμα είναι να πλουτίσει η COSCO (για το λιμάνι του Πειραιά) αφού πλέον θα απολαμβάνει τα έσοδα από την πρόσδεση των πλοίων μετά το ξεπούλημα του ΟΛΠ στους Κινέζους.

Περισσότερα κρουαζιερόπλοια στα ελληνικά λιμάνια

krouaziera2
Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν οι αφίξεις κρουαζιεροπλοίων στα ελληνικά λιμάνια, ενώ στην κορυφή των 10 προτιμήσεων της αγοράς κρουαζιέρας,
εξακολουθούν να παραμένουν ο Πειραιάς, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Κέρκυρα, το Κατάκολο, η Ρόδος, το Ηράκλειο, η Κεφαλληνία -Ιθάκη, η Πάτμος και η Σούδα στα Χανιά, βάσει της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ).


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΙΜΕ, το 2015 είχαμε 4.281 αφίξεις κρουαζιεροπλοίων, από 3.826 που ήταν το 2014, κάτι που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξεως του 12%. Επίσης, οι αφίξεις – επισκέψεις των επιβατών κρουαζιέρας το 2015 σταθεροποιήθηκαν περίπου στα ίδια επίπεδα με αυτές του 2014. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΛΙΜΕ, η χώρα μας «έχει σταθεροποιηθεί στο επίπεδο των 5.000.000 επισκέψεων επιβατών, καθιστώντας την Ελλάδα σταθερή τρίτη δύναμη κρουαζιέρας στη Μεσόγειο».

financialbox.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)