Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Κόλλησες; Κάνε ...ένα βήμα πίσω!



Κάποιες φορές νιώθεις πως έχεις μπλέξει τόσο πολύ μέσα σε μια κατάσταση ή ένα πρόβλημα που ενώ το σκέφτεσαι συνέχεια και στύβεις το μυαλό σου να βρεις μια λύση τελικά, το μόνο που καταφέρνεις είναι να κάνεις κύκλους γύρω-γύρω που δεν οδηγούν πουθενά. Σαν να έχεις χαθεί μέσα σ’ έναν λαβύρινθο και δεν μπορείς να βρεις την έξοδο. 

Τότε ακριβώς είναι που χρειάζεται να κάνεις ένα βήμα πίσω, να πετάξεις για λίγο από πάνω σου αυτά που σε απασχολούν και να συνδεθείς ξανά με τον εσωτερικό σου εαυτό. Θα δώσεις έτσι στο μυαλό σου, το σώμα και το πνεύμα σου τον χρόνο που χρειάζονται για να θεραπευτούν και να ενεργοποιηθούν ξανά. 
«Μα, ποιος έχει χρόνο για διαλείμματα», θα μου πεις, «με το διάλειμμα θα καθυστερήσω!». 
Ωστόσο, την επόμενη φορά που θα νιώσεις πως έχεις μπλοκάρει με κάποιο πρόβλημα και ενώ το γυρίζεις από εδώ το φέρνεις από εκεί δεν καταφέρνεις να βρεις μια ικανοποιητική λύση, δοκίμασε το εξής: αφιέρωσε μερικά λεπτά για να περπατήσεις έξω, να κάνεις μερικές ασκήσεις ή απλώς να κλείσεις τα μάτια σου και να συγκεντρωθείς στην αναπνοή σου. Όσο απλοϊκό και αν σου ακούγεται, αυτό θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις τις ανησυχίες σου και να βγεις για λίγο από το πρόβλημα που σε απασχολεί. Κάνοντας ένα βήμα πίσω, μπορείς να δεις την ευρύτερη εικόνα. Και τότε, καθώς θα έχεις μια συνολικότερη οπτική της ζωής σου και των πραγμάτων που είναι στ’ αλήθεια σημαντικά, το πρόβλημα που σου φαινόταν σοβαρό και κρίσιμο θα επιστρέψει στις κανονικές του διαστάσεις. 
Άλλωστε, είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις την έξοδο από τον λαβύρινθο αν καταφέρεις για λίγο να βγεις έξω από αυτόν και τον κοιτάξεις από ψηλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)