Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ερχόμαστε για τον χρυσό!




Διαφημιστικό της ταινίας:

Vienen por el oro, vienen por todo!
(Έρχονται για τον χρυσό, έρχονται για όλα!)

Στο Esquel,Αργεντινή Παταγονία,μια Καναδική εταιρεία εγκαταστάθηκε με το δικαίωμα να εξορύξει χρυσό και ασήμι από ένα ορυχείο το οποίο βρίσκετε 7 χλμ. από την πόλη, χρησιμοποιώντας τεράστιες ποσότητες νερού και κυανίου.

Με το 50% του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας,η μεταλλευτική εταιρεία έρχεται σαν ο μεγάλος σωτήρας.Η ταινία (Έρχονται για τον χρυσό, έρχονται για όλα!) ρίχνει φως στον βαθύ διχασμό μεταξύ των ίδιων των κατοίκων της Esquel,για το αν θα υποστηρίξουν ή όχι το έργο.Είναι μια επική ιστορία, όπου μια μικρή πόλη νικάει τεράστιες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις.

Αρχικό video:
http://www.youtube.com/watch?v=ocyi38...

Βοήθησε και εσύ τον λαό της Χαλκιδικής στον αγώνα του εναντίον της καταστροφής του τόπου του από την μεταλλευτική εταιρεία European Goldfields:
http://www.nomines.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)