Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Στα 27,5 δις οι κεφαλαιακές ανάγκες τεσσάρων τραπεζών

Black-rockΣύμφωνα με έκθεση της BlackRock, που δημοσιοποίησε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος, στο ποσό των 27,5 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα επιταχυνθεί προσεχώς, μετά την εκταμίευση της δόσης, και θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2013. Πάντως, εκτιμάται ότι το συνολικό ποσό που θα απαιτηθεί θα είναι μικρότερο των 48,8 δισ. ευρώ, που προσδιορίστηκε τον περασμένο Μάρτιο με το PSI.

Επίσης στην έκθεση της Τράπεζας, τίθεται στην τελική ευθεία και η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ προσδιορίζονται και  οι κεφαλαιακές ανάγκες του Τ.Τ. στο ποσό των 4 δισ. ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν,  ότι οι διαδικασίες για την πώλησή του θα λάβουν χώρα εντός του πρώτο δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου. Η μέθοδος θα είναι αντίστοιχη εκείνης που εφαρμόστηκε στην περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας, με το διαχωρισμό του Τ.Τ. σε «καλή» και «κακή» τράπεζα και την πώληση της «καλής».



 
Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
μαζί με τα 238 δισ. Ευρώ που έχουν λάβει οι τράπεζες της Ελλάδας από το 2008, το συνολικό ποσό θα φτάσει τα  265.5 δισ. Ευρώ. Ένα τεράστιο ποσό που αποκομίζουν οι ιδιωτικές τράπεζες ρουφώντας τα αίμα του Ελληνικού λαού.

Πληρώνουμε φόρους, μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις, αυξάνουν το όριο ηλικίας σύνταξης, μας βάζουν χαράτσια, μας φακελώνουν, μας στερούν την ελευθερία, την ζωή, την περιουσία, μας στερούν την εργασία, την θέρμανση, την παιδία, την περίθαλψη μα πάνω από όλα την ανθρωπιά που χαρακτηρίζει τον Έλληνα και όλα αυτά γιατί; Για να σωθούν οι τράπεζες και να μας χαρακτηρίζουν κλέφτες και φοροφυγάδες για να περάσουν την προπαγάνδα τους.

Θα επαναλάβουμε, πάρτε τα χρήματα σας σε μετρητά από τις τράπεζες, κλείστε τους λογαριασμούς σας και επιστρέψτε τις πιστωτικές και χρεωστικές σας κάρτες. Αντιδράστε σε ότι μας ετοιμάζουν, η δικιά τους δράση απαιτεί την δικιά μας αντίδραση, πολύ τους ανεχτήκαμε, πόσο ακόμα; Πόσους νεκρούς θα έχει αυτή η οικονομική κρίση; Μάθετε όμως ότι είμαστε όλοι συνένοχοι, έχουμε όλοι την ίδια ευθύνη, γιατί γνωρίζουμε και τους αποδεχόμαστε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)