Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Το ΟΧΙ της Θεσσαλονίκης, το ΟΧΙ των Ελλήνων

28η Οκτωβρίου 2011

Ο λαός της Θεσσαλονίκης αποκαθήλωσε σήμερα τη δωσίλογη κυβέρνηση, το διεφθαρμένο κράτος και το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και στη θέση τους ενθρόνισε τους ήρωες και τους αγωνιστές της εθνικής αξιοπρέπειας.

Μόνο ο Μανώλης Γλέζος, μιλώντας το πρωί στον Ant1  έδωσε την αληθινή διάσταση της περήφανης πράξης των Θεσσαλονικέων αλλά και όλων των Ελλήνων στις κατά τόπους παρελάσεις:
«Σήμερα στη Θεσσαλονίκη αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου. ...Το επίσημο κράτος αποσύρθηκε, αυτοκαταλύθηκε και οι φορείς παρελαύνουν μπροστά στον Ελληνικό Λαό. Πριν από 71 χρόνια ο λαός μας είπε ΟΧΙ στην κατάλυση της ελευθερίας του και σήμερα λέει ΟΧΙ στην μετατροπή της χώρας μας σε προτεκτοράτο. ...Τι τιμούμε; Το σημερινό κράτος και τις κυβερνήσεις ή αυτούς που θυσιάστηκαν για είμαστε εμείς ελεύθεροι; Είχε διαστρεβλωθεί το νόημα της Παρέλασης και ο Ελληνικός Λαός το αποκαθιστά σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Συγχαρητήρια στο λαό της Θεσσαλονίκης που υποχρέωσε την κυβέρνηση να αποσυρθεί».


Την συνενοχή ολόκληρου του πολιτικού συστήματος επιβεβαιώνει η αγωνιώδης προσπάθεια όλων των εκπροσώπων του να περάσουν το μήνυμα της δήθεν αμαύρωσης της επετείου και της απαξίωσης των θεσμών από λίγες εκατοντάδες πολιτών, την ώρα που η κοσμοθάλασσα της πόλης, χωρίς να ανοίξει μύτη, έτρεπε επισήμους και παρατρεχάμενους σε φυγή.
Όταν οι θεσμοί εκπροσωπούνται από υποταγμένους εξουσιολάγνους, υπαλλήλους εχθρικών προς την εθνική και λαϊκή βούληση συμφερόντων, ο λαός οφείλει να τους ανατρέπει και να επαναφέρει το νόημα για το οποίο αυτοί γεννήθηκαν και υπάρχουν.
Απάντηση σε όλους αυτούς που έσπευσαν να αποδοκιμάσουν τους Θεσσαλονικείς και τους Έλληνες υπερασπιζόμενοι θεσμούς που με καρεκλοκένταυρη αναλγησία έχουν καταλάβει, δίνει ο αγνοημένος από την πολιτεία τους Ίων Δραγούμης:
 «Αν το κράτος είναι ενάντια στο έθνος, πρέπει αναγκαστικά ή να αλλάξει μορφή ή να χαθεί. Το κράτος, που εμποδίζει τη φυσιολογία του έθνους, είναι περιττό και βλαβερό.»

Ο ελληνικός λαός ακύρωσε σήμερα όλα τα κόμματα που νέμονται τα προνόμια του συστήματος και του κράτους της μεταπολίτευσης. Δεν εξαιρούνται από αυτά οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αριστεράς που προσπαθούν να καρπωθούν τη λαϊκή αγανάκτηση γιατί οι ανθελληνικές τους τοποθετήσεις, η υπονόμευση της ιστορικής αλήθειας και των ελληνικών συμβόλων υπήρξε συνεχής και επίμονη.

Όλο μαζί το πολιτικό κατεστημένο δεν αντέχει στο ζύγι έστω και μίας ρανίδας αίματος εκείνων που θυσιάστηκαν για τούτη την πατρίδα της ανεκτίμητης προσφοράς στον πολιτισμό της Οικουμένης. Ο λαός μας αποκήρυξε όλα τα ιδεολογικά εμβλήματα και περιβλήματα, από την άκρα δεξιά ως την άκρα αριστερά, και ανακήρυξε τον Ελληνισμό, την Ελευθερία, τον Πολιτισμό, την Δικαιοσύνη, ηγέτιδες αξίες στον αγώνα του.

Οι Έλληνες, έχουμε ανάγκη σ’ ετούτη την αιχμηρή συγκυρία, με γνώση, νηφαλιότητα και θάρρος, να γκρεμίσουμε τους σάπιους θεσμούς και να αναδείξουμε από τα σπλάχνα μας αδιάφθορους αγωνιστές και προσωπικότητες που θα μας οδηγήσουν στην ανάκτηση της συλλογικής αξιοπρέπειας και περηφάνιας. Να αντλήσουμε δύναμη από τους φωτισμένους πνευματικούς μας προγόνους, τους εθνικούς μας ποιητές, τους ήρωες και τις συλλογικές μας εγέρσεις.

Η Θεσσαλονίκη σήμερα έστειλε ένα ακόμα μήνυμα προς στους φορείς και τις προσωπικότητες που αγωνίζονται κατά του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ: Παραμερίστε τις διαφορές, ενώστε τις δυνάμεις σας για να υπηρετήσουμε ενωμένοι την λαϊκή εντολή που ηχηρά και αδιαπραγμάτευτα ακούστηκε σήμερα στην πρωτεύουσα του Βορρά. Η πολυδιάσπαση ιστορικά εξυπηρετεί πάντα τις εχθρικές δυνάμεις. Είναι η ώρα της υπέρβασης!

 Ελένη Α. ΠαπαδοπούλουΔημοσιογράφος
 πάνω από κάθε τι άλλο Ελληνίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)