Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Περιουσιολόγιο για όλους από το 2013


Το νέο «όπλο» κατά της φοροδιαφυγής

Σχέδιο για τον ηλεκτρονικό και αποτελεσματικό έλεγχο του «πόθεν έσχες» όλων των φορολογουμένων θέτει σε λειτουργία από το 2013 το υπουργείο Οικονομικών.

Το νέο «όπλο» κατά της φοροδιαφυγής δεν είναι άλλο από το «περιουσιολόγιο», το οποίο θα εφαρμοστεί από την επόμενη χρονιά και θα περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία των φορολογούμενων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Έθνος, το σχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει τα εξής:

Όλοι οι φορολογούμενοι από το 2013 και μετά, μαζί με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος θα υποβάλλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονική δήλωση «πόθεν έσχες». Στη δήλωση αυτή κάθε φορολογούμενος θα υποχρεωθεί να γράψει αναλυτικά στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία που κατέχει σε Ελλάδα και εξωτερικό, τις αποταμιεύσεις του και τη συμμετοχή του σε παντός είδους επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα θα υποχρεωθεί να δηλώσει:

- Καταθέσεις στις τράπεζες σε Ελλάδα και εξωτερικό, τοποθετήσεις σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια.
- Κατοικίες, επαγγελματικά ακίνητα, πισίνες, οικόπεδα, αγροτεμάχια.
- Κινητά περιουσιακά στοιχεία όπως αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη αναψυχής, αεροπλάνα, ελικόπτερα, έργα τέχνης, κοσμήματα, κλπ.
- Δαπάνες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων.
- Συμμετοχές σε επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής. 


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
το νέο "όπλο" της φοροδιαφυγής; Είναι πολύ βαρετό να μας λένε συνέχεια κλέφτες και φοροφυγάδες, κάθε τόσο μιλάνε για φοροδιαφυγή και μέτρα καταπολέμησης της. Διέδωσαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από το 2009 ότι οι Έλληνες είναι κλέφτες σε όλη τον κόσμο, ακόμα και σήμερα το κράτος μας αντιμετωπίζει έτσι.
Αναρωτήθηκε κανείς μας πόσα μας κλέβει το κράτος; (23% ΦΠΑ - άμεσοι και έμμεσοι φόροι -Χαράτσια) ότι έγινε ένας κηφήνας που κάθεται στο σβέρκο μας και μας ρουφά το αίμα, δεν έγινε μονάχα συνέταιρος στις επιχειρήσεις μας αλλά μας απομυζεί το μεγαλύτερο μέρος από τις εργασίες μας και το πιο ωραίο δεν προσφέρει τίποτα. Αυτό δεν ονομάζεται μόνο κλεψιά αλλά και ανηθικότητα και ψευτιά και απατεωνιά να λαμβάνει και να μην δίνει, φορολογούμαστε για ποιο λόγο; Γιατί να τους προσφέρουμε περίπου το 75% των εισοδημάτων μας; και όταν χρειαστούμε την περίθαλψη που την έχουμε πληρώσει δεν παρέχουν ούτε φάρμακα ούτε βασικά προϊόντα νοσηλείας και τα παιδιά μας βγάζουν φωτοτυπίες τα βιβλία τους και οι καθηγητές των ΑΕΙ -ΤΕΙ απλήρωτοι για μήνες. 
Αλλά ο Έλληνας συνεχίζει να είναι κλέφτης έτσι ; και ας υπάρχει ρεκόρ ανεργίας όπου  και αυτός που δεν έχει να φάει θα πληρώσει φόρο με τα "αντικειμενικά" κριτήρια.
Το να μεταθέσουν τις ευθύνες τους στον λαό είναι πολύ εύκολο, το να αναλάβουν τις ευθύνες τους είναι πολύ αδύνατο, μια που πέρα από ανεύθυνοι είναι και λαμόγια. Έλληνα αυτούς ψήφισες τους προδότες και τους κλέφτες, φάε τώρα στην μάπα τους ρουφιάνους και τους απατεώνες, πλήρωσε τους από το στέρημα σου να έχουν αυτοκίνητα -βίλες - εξοχικά - πάμπερς και ζεστό μαύρο χρήμα να το μοιράζονται με τις Ευρωπαίες Εταίρες και Πόρνες και εσύ κακομοίρη και δύστυχε Έλληνα πήδα από το μπαλκόνι για να ζουν αυτοί καλά και εσύ κάτω από το χώμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)