Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ;


FACEBOOK 11-9-2020 
Θέματα τρέχουσας επικαιρότητας
----------------------------------------------------------------------------------
ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ;
Αυτή την «ανθρωπιστική» εκδοχή της δήθεν πολιτισμένης ευρωπαϊκής κοινωνίας των «Ανοιχτών (και αφάνταστα κερδοσκοπικών!) Συνόρων» του Τζ. Σόρος, έρχεται να αποκαλύψει το βιβλίο του παλαίμαχου γάλλου πολιτικού Ζαν Πιέρ Σεβενεμάν «ΌΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ (ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ) ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΘΑ ΤΗ ΣΩΣΕΙ». Είναι μια φράση από τα κείμενα του Απόστολου και Ευαγγελιστή Αγίου Ματθαίου.
Πριν προβούμε σε κάποια σχόλια παραθέτουμε τον τίτλο στα γαλλικά και σε ελεύθερη μετάφρασή του στα ελληνικά, όπως δημοσιεύτηκε στο γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Le Point»:
------------------------------------------------
JEAN-PIERRE CHEVÈNEMENT : «Contre la violence, l'angélisme ne protège pas»
EXCLUSIF: Le « Che» publie ses Mémoires, «Qui veut risquer sa vie la sauvera» (Robert Laffont). Il nous en offre des extraits et se confie au «Point».
Propos recueillis par Jérôme Cordelier
Modifié le 09/09/2020 à 18:20 - Publié le 09/09/2020 à 17:30 | Le
Point
---------------------
JEAN-PIERRE CHEVENEMENT: «Ενάντια στη βία, ο ΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣδεν προστατεύει»
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο «Che» (ο Ζαν-Πιέρ Σεβενεμάν) δημοσιεύει τα απομνημονεύματά του. «Όποιος θέλει να διακινδυνεύσει τη ζωή του θα τη σώσει» (Εκδόσεις Robert Laffont). Μας προσφέρει αποσπάσματα και εμπιστεύεται το "Point".
Επιλεγέντα/συλλεγέντα σχόλια από τον Jérôme Cordelier
Τροποποιήθηκε στις 09/09/2020 στις 18:20-Δημοσιεύτηκε στις 09/09/2020 στις 17:30 / Le Point
--------------------------------------------------
Το βιβλίο συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο τις διαπιστώσεις του άρθρου μου «Η διερεύνηση της ιδεολογίας του ελληνικού φαλμεραϊερισμού» (Σύνδεσμος/Link:
http://www.arxeion-politismou.gr/2020/09/falmeraierismos.html)  που αναρτήθηκε στο Facebook στις 8-9-2020
Σε κάποιο σημείο του άρθρου γίνεται αναφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στην ψευδαίσθηση των ελληνικών κυβερνήσεων πως, με την πολιτική του κατευνασμού, των υποχωρήσεων και μιας ελληνοτουρκικής (λυκο)φιλίας, θα κατόρθωναν να αποτρέψουν την τουρκική πολεμοχαρή επιθετικότητα. Η ίδια δουλικότητα υπήρξε και στο μεταναστευτικό. Η προστασία των χιλιάδων λαθροεισβολέων που παραβίασαν τα ελληνικά σύνορα (οι νόμιμοι πρόσφυγες είναι ελάχιστοι), τέθηκε πάνω από την προστασία και την ασφάλεια των Ελλήνων κατοίκων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Προσπαθούμε να σώσουμε τους «εταίρους» μας από τη μεταναστευτική πλημμυρίδα και αυτοί σφυρίζουν αμέριμνα και από πάνω κάποιοι μας κατακρίνουν για βαρβαρότητες, τη στιγμή που οι κάτοικοι των νησιών μας ζουν φοβερούς κινδύνους ζωής, περιουσίας, μετάδοσης ασθενειών λόγω Covid-19 κλπ και το ελληνικό κράτος αντιμετωπίζει προβλήματα εθνικής ασφάλειας. Οι Έλληνες πολιτικοί και πνευματικοί ηγέτες έπασχαν για δεκαετίες (όλοι τώρα ξύπνησαν ξαφνικά!) από την ψευδαίσθηση μιας φαντασίωσης άπραξίας και λήθαργου, την οποία ο Σεβενεμάν χαρακτηρίζει ως «Αγγελισμό» (angélisme).
Ο «Αγγελισμός» (l'angélisme), ως έννοια είναι ένα είδος ιδεολογίας με φανατισμό θρησκευτικής αίρεσης, ο οποίος απέναντι στον πατριωτισμό ερμηνεύεται ως δειλία και παραίτηση για αγώνα και αντίσταση. Είναι μια κατάσταση παιδαριώδους ψευδαίσθησης ότι, με υποχωρήσεις και απεμπόληση δικαιωμάτων οδηγείσαι σε έναν κόσμο «αγγελικά πλασμένο». Πιστεύεις ότι υποχωρώντας συνεχώς θα κατορθώσεις να αποφύγεις τη βία του αντιπάλου. Στην πραγματικότητα ισχύει η ρεαλιστική ρήση του Τσώρτσιλ για τον αφελή απελπισμένο που πάσχει από το φοβικό σύνδρομο του κατευνασμού και ταΐζει έναν κροκόδειλο με την ελπίδα να φαγωθεί τελευταίος.
Επειδή όμως σ’ αυτή τη χώρα, όποιος ενδιαφέρεται για την πατρίδα του και τον ανώνυμο λαό και ξεγυμνώνει την απανθρωπιά της, τόσο κερδοφόρας στις ΜΚΟ κλπ, «φιλανθρωπίας» χαρακτηρίζεται από την ακραία φανατική διεθνιστική διανόηση ως φασίστας, ρατσιστής, βάρβαρος κλπ., ας δούμε ποιος είναι ο Ζ. Π. Σεβενεμάν.

Παλιό στέλεχος του ανθρωπιστικού σοσιαλισμού και επί χρόνια στέλεχος του κόμματος του Φρανσουά Μιτεράν, διαφώνησε μαζί του όταν ο τελευταίος, ως πρόεδρος της Γαλλίας, συναίνεσε σε μια οικονομική «φιλελεύθερη παρένθεση»( parenthèse libérale) το 1983, στην έναρξη αποσυναρμολόγησης των δομών του δημοκρατικού κράτους (démantèlement de l'État républicain) στον πόλεμο του κόλπου του 1991 και σε μια Ευρώπη αποκομμένη από τους λαούς της (à une Europe coupée des peuples). Το αγαπημένο του απόφθεγμα ως δοκιμασμένου πολιτικού ήταν ότι, ο κάθε υπουργός μιας κυβέρνησης οφείλει να έχει το στόμα του κλειστό. Αν αποφασίσει (όπως ο ίδιος το έπραξε) και θελήσει να το ανοίξει, τότε παραιτείται (Un ministre, ça ferme sa gueule. Si ça veut l'ouvrir, ça démissionne).

Στην Ελλάδα, οι «Αγγελισμοταρτούφοι» παρίσταναν επί δεκαετίες τους ειδικούς διεθνολόγους και κυβερνητικούς συμβούλους του φοβικού συνδρόμου του κατευνασμού μιας Τουρκίας η οποία, επί μισόν αιώνα, εξοπλίζεται με ολοφάνερο στόχο να επεκτείνει την κυριαρχία της και σε ελληνικά εδάφη. Κάποιοι όμως πολεμοχαρείς και φασίστες(!), σαν τον Ζ. Π. Σεβενεμάν, δεν συμφωνούν μαζί τους και μας λένε «ΟΤΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ, ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ, ΜΟΝΟΝ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ» μπροστά στα επικίνδυνα σχέδια παρανοϊκών ηγετών.



LEPOINT.FR



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)