Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ:Η Μόσχα για πρώτη φορά ζητεί από την Αθήνα να ξεκαθαρίσει «αν είναι εναντίον της Ρωσίας ή όχι»…

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ:Η Μόσχα για πρώτη φορά ζητεί από την Αθήνα να ξεκαθαρίσει «αν είναι εναντίον της Ρωσίας ή όχι»...
Η Μόσχα για πρώτη φορά δια μέσου της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, ρωτάει ευθέως την ελληνική κυβέρνηση αν είναι υπέρ η εναντίον της Ρωσίας.
Το θέμα ανέκυψε μετά από δηλώσεις του Τζέφρι Πάιατ στην Real News στις οποίες δήλωσε πως «η Ελλάδα αποτελεί έναν σύμμαχο-κλειδί, “ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ανάσχεση της ρωσικής… επιρροής”».
Συγκεκριμένα η ρωσική πρεσβεία έγραψε στο twitter:  «Είναι απορίας άξιο το σχόλιο του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα στην εφημερίδα Real News ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα σύμμαχο-κλειδί, “ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ανάσχεση της ρωσικής … επιρροής”. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε εάν συμφωνεί η ίδια η Ελλάδα με την ως άνω ψευδή “ανάλυση” του χαρακτήρα των ρωσοελληνικών σχέσεων».
Το ανησυχητικό είναι πως το ερώτημα τίθεται από τη Μόσχα σε μία στιγμή που
«βράζει» η τουρκική απειλή. Η Ρωσία μέχρι στιγμής έχει κρατήσει , όπως είναι λογικό, ουδέτερη στάση στην ελληνοτουρκική σύγκρουση, όμως αν η θέση της μετατοπιστεί προς την Τουρκία, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η Ρωσία κρατάει στα χέρια της τα «κλειδιά» της Λιβύης καθώς είναι εκείνη που αποσόβησε την επέλαση των Τούρκων με την προμήθεια στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης του Χαλίφα Χαφτάρ, σύγχρονων αεροπλάνων και όπλων, ενώ στηρίζει οικονομικά την κυβέρνηση του Κοινοβουλίου των Αντιπροσώπων.
Η Αθήνα μέχρι στιγμής σιώπα.
Η Ελληνική Λύση εξέδωσε δελτίο τύπου για τις δηλώσεις Παιατ το οποίο παραθέτουμε: Για την προκλητική δήλωση του Αμερικανού πρέσβη αναφορικά με τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας ως «ανάχωμα στην ρωσική επιρροή» που προκάλεσε την αντίδραση της Ρωσικής πρεσβείας.
Η αναφορά του αμερικανού πρέσβη περί του «γεωστρατηγικού ρόλου της Ελλάδος ως ανάχωμα στην ρωσική επιρροή» συνιστά πρωτοφανή, ανεπίτρεπτη και επικίνδυνη παρέμβαση. Η οποία μάλιστα επέσυρε την έντονη αντίδραση της Ρωσικής πρεσβείας, δημιουργώντας ανεπίτρεπτη κλιμάκωση στις Ελληνορωσικές σχέσεις. Η Ελληνική Λύση απαιτεί την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για την κάθετη διάψευση των εμπρηστικών δηλώσεων του κ. Πάιατ, ειδάλλως καθίσταται συνένοχη σε ένα πρωτοφανές γεωστρατηγικό έγκλημα εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Όποιος θεωρεί εχθρό της Ελλάδος την Ρωσία, είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)