Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

«Μπράβο» του Σόιμπλε στον Τσίπρα!


Ο Σόιμπλε αποθεώνει τον Τσίπρα (που έγινε ο καλύτερος φίλος των Γερμανών)
 Τον συγχαίρει για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τον αποκαλεί... ηγέτη!
Ποιος να το περίμενε πριν από λίγα χρόνια! Κι όμως, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε (στην κυριολεξία) καλά λόγια, όχι βέβαια για την Ελλάδα αλλά για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα!

Μετά τους επαίνους για την πιστή τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων, αυτή τη φορά ο Ελληνας πρωθυπουργός άκουσε τα «μπράβο» του Βερολίνου και για την υπογραφή της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο κ. Τσίπρας, βεβαίως, κάθε άλλο παρά ευτυχής θα έπρεπε να νιώθει για το
γεγονός ότι έφτασε να δέχεται την επιβράβευση του ανθρώπου που ευθύνεται για την ισοπέδωση και την καταστροφή της χώρας μας τα τελευταία χρόνια. Κι αν για τα οικονομικά θα μπορούσε να βρει κάποιο άλλοθι, σαν αυτά που ψελλίζει ο απερχόμενος πρωθυπουργός, το να τον επαινεί ο κ. Σόιμπλε για το εθνικό του έγκλημα στο θέμα της Μακεδονίας είναι σίγουρα η ύστατη κατάπτωση για τον κ. Τσίπρα. Μόνο ως όνειδος θα έπρεπε να το αντιμετωπίζει...
«Χάδια»
Ο πολιτικός και οικονομικός μακελάρης του ευρωπαϊκού Νότου έσπευσε να «χαϊδέψει» τον κ. Τσίπρα, την ώρα που χθες κάποιοι στη χώρα μας επιχειρούσαν να πανηγυρίσουν για τα «ψίχουλα» που... παραχώρησαν στην Αθήνα για το ονοματολογικό οι Σκοπιανοί, το γεγονός δηλαδή πως ο στρατός τους, σε εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, προχώρησε σε αλλαγή της ονομασίας του και θα λέγεται πια «στρατός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».
Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και νυν πρόεδρος του γερμανικού Κοινοβουλίου επαίνεσε τη στάση του Αλέξη Τσίπρα στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, κάνοντας μάλιστα λόγο για επίτευγμα σημαντικής «πολιτικής ηγετικής ικανότητας» (statesmanship)! 
Ο Αλέξης Τσίπρας «πέτυχε ένα σημαντικό κατόρθωμα πολιτικής ηγετικής ικανότητας, διότι ξεμπλόκαρε τις σχέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία» είπε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε, μιλώντας σε δημοσιογράφο της εβδομαδιαίας γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit». Ταυτόχρονα, πίστωσε στον Ελληνα πρωθυπουργό το γεγονός πως για τη Συμφωνία των Πρεσπών υπέμεινε «πολιτική αντίσταση στο εσωτερικό», με αποτέλεσμα, όπως επεσήμανε η εφημερίδα, να απειλείται με μεγάλη ήττα στις επικείμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου.
«Eνας από τους λόγους για αυτό ενδέχεται να είναι και η συμφωνία για την ονομασία, η οποία εξόργισε πολλούς Ελληνες εναντίον του» υπογράμμισε χαρακτηριστικά η «Die Zeit», την ώρα που οι Γερμανοί αποδεικνύεται -αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις του Σόιμπλε- ότι έχουν τα δικά τους συμφέροντα από τη διευθέτηση ανάλογων ζητημάτων, όπως το Μακεδονικό.

dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)