Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

ΙΔΟΥ ΒΗΜΑ Μετανοίας και ΕΦΟΔΙΟ Πνευματικών Αγώνων. Κατεβάστε, Βιβλιοδετήστε, Διαβάστε, Διαδώστε. Χριστιανικά Ωφέλιμα Κείμενα [ΣΥΛΛΟΓΗ]

Χριστιανικά Ωφέλιμα Κείμενα
(Ανατρέξτε στο τέλος του άρθρου για αναλυτικές οδηγίες κατεβάσματος της Συλλογής)
Μην προσπεράσετε αυτό το Θέμα. Κατεβάστε, Βιβλιοδετήστε, Διαβάστε, Διαδώστε Αυτή τη Συλλογή 5 Τόμων και θα με θυμηθείτε, γιατί:
– Ο Άγιος Πορφύριος Τονίζει ότι «Όταν Διαβάζετε Τους Αγίους Πατέρες, Η Ψυχή σας Αγιάζεται, θεούται, είναι έτοιμη ν’ ακούσει τα μηνύματα του Θεού»
– Όλοι οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι Γνωρίζουμε ότι Χριστιανική Ζωή είναι Η Διαρκής Προσπάθεια Για Καλλιέργεια των Χριστιανικών Αρετών και η Ομολογία της Ορθοδόξου Πίστεως στον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό (Σύμφωνα με τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο).
– Όλοι οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι Γνωρίζουμε ότι Τρία είναι Τα Βασικά και Απαραίτητα Εφόδια Στη Ζωή Του Πιστού. 1) Το Άγιο Ευαγγέλιο , 2) Ο Λόγος Των Αγίων Αποστόλων (Τα οποία μαζί συνθέτουν την Αγία Γραφή) και 3) Ο Λόγος και Το Παράδειγμα των Αγίων Πατέρων.
– Με Αυτή τη Συλλογή Των Πέντε Τόμων ο Αναγνώστης, είτε είναι αρχάριος, είτε μέσος, είτε προχωρημένος στην Χριστιανική Ζωή και Έρευνα, θα έχει την ευκαιρία να Βρεί και να Διαβάσει Πολύτιμα Άνθη Πατερικών Λόγων Σχετικά Με Ποικίλα Θέματα της Ζωής και να βρεί Μεγάλο Όφελος και Ευλογία
Εκπληρώνοντας και Χρησιμοποιώντας το ένα από τα τρία παραπάνω απαραίτητα εφόδια στη Συνειδητή του Χριστιανική Ζωή, Το Λόγο Των Αγίων Πατέρων.
– Στη Συλλογή / Ανθολόγιο Επιτυγχάνεται ένας τριπλός Ωφέλιμος Συνδυασμός των Λόγων των Παλαιών Αγίων Πατέρων με τους Πιο Σύγχρονους και με  το Λόγο των Ανθρώπων Της Εκκλησίας. Περιέχονται 1) Λόγοι / Πνευματικές Συμβουλές των Παλαιών Αγίων Πατέρων όπως Ιωάννης ο Χρυσόστομος, Γρηγόριος ο Θεολόγος, Βασίλειος ο Μέγας , Ιωάννης της Κλίμακος, Θεοφάνης ο Έγκλειστος, Εφραίμ ο Σύρος, Μάξιμος ο Ομολογητής και άλλοι Σπουδαίοι και Πνευματοφόροι Πατέρες. 2. Λόγοι / Πνευματικές Συμβουλές πιο Νέων Αγίων Πατέρων όπως Παίσιος, Πορφύριος, Νεκτάριος και άλλοι. 3) Κείμενα από ανθρώπους της Εκκλησίας, φωτισμένους Γεροντάδες, Κληρικούς και Λαϊκούς.
– Το «ρητό» αυτής της Συλλογής είναι «Ένα Χριστιανικό Ωφέλιμο Κείμενο Την Ημέρα τον κακό τον κάνει πέρα, Χριστού Φώς Φέρνει και Καθάρσεως Αέρα». Το οποίο Σημαίνει ότι αν Κάνετε αυτή την Ελάχιστη αλλά Ωφέλιμη θυσία να διαβάζετε ένα Χριστιανικό Ωφέλιμο Κείμενο ην Ημέρα θα Έχετε αυτόματα Δύο Ευεργετικά Αποτελέσματα για Εσάς και τους Δικούς σας: α) Μόνο που θα μπείτε στον μικρό αλλά σημαντικό αυτό κόπο και αποφασιστικά θα τον εκληρώνεται Κάθε Μέρα, Αυτόματα Θα Έχετε Ευλογία Χριστού, Φώς Χριστού. Ακόμα και αν διαβάσετε ένα κείμενο που είναι για πιο προχωρημένους και δεν καταλάβετε και πολλά , Μόνο και μόνο η Ταπεινή , Αποφασιστική και Αγαθή προαίρεσή σας θα σας Δώσει Ευλογία Χριστού! Σίγουρα είναι Πολύ Καλή η Ευλογία που Αυτόματα αποκτούμε από μια μικρή , πολύ μικρή Θυσία όπως αυτή, όμως Επειδή ο Θεός κατά τον Άγιο Ισαάκ το Σύρο και τον γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας «δεν μας θέλει “βόδια” , άμυαλους και άσοφους, αλλά σοφούς επάνω στους πνευματικούς αγώνες»  η δεύτερη Ευεργετική Επίδραση που θα έχετε είναι ότι β) Ασυναίσθητα όσο θα τηρείτε το «Ένα Κείμενο την Ημέρα» και ο Θεός θα σας Ευλογεί, Θα σας Φωτίζει κιόλας να θέλετε να Διαβάζετε ξανά και ξανά αυτά που δυσκολεύεστε να κατανοήσετε και σιγά σιγά όχι μόνο θα τα κατανοήτε αλλά θα Χαίρεστε τόσο που προοδέυετε σε Πνευματική Γνώση και Σοφία που θα θέλετε να διαβάζετε περισσότερο όχι μόνο τα Πατερικά Λόγια αυτής της Συλλογής ή άλλων Πηγών, αλλά και Το Άγιο Ευαγγέλιο , Τους Αγίους Αποστόλους και Γενικά Ορθόδοξα Χριστιανικά Πνευματικά Κείμενα. Είναι Αυτό που λέει η λαϊκή σοφή παροιμία «Τρώγοντας Ανοίγει η Όρεξη».
– Τα Κείμενα Χωρίζονται Σε Πολύ Μικρά, Μικρά, Μεσαία, Μεγάλα και Λίγα Πολύ Μεγάλα. Έτσι θα ξοδεύεται από πολύ λίγο έως λίγο και Μέτριο χρονικό διάστημα για την ανάγνωσή τους (Κάποια κείμενα διαβάζονται σε μισό λεπτό, κάποια σε δύο λεπτά, κάποια σε πέντε λεπτά, κάποια σε δέκα ενώ είναι λίγα που θέλουν 20-30 λεπτά. Ακόμη και αν πέσετε σε κείμενο 3-4 σελίδων, ή μεγαλύτερο, μην το προσπεράσετε. Θυμηθείτε ότι σίγουρα θα έχετε Όφελος, έτσι ή αλλιώς.)
– Τα Κείμενα της Συλλογής Συγκεντρώθηκαν σε Βάθος Χρόνων κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από Χριστιανικές Ορθόδοξες Ιστοσελίδες οι οποίες με τη σειρά τους τα πήραν από βιβλία όπου υπάρχουν οι Λόγοι των Πατέρων. Σε πολλά από αυτά επισημαίνεται και το βιβλίο απ’ όπου προέρχονται.
-Προτείνεται η Βιβλιοδεσία των 5 Τόμων ουτως ώστε να μπορείτε να τα διαβάζετε με την ησυχία σας. Μπορείτε να καθιερώσετε με την Οικογένεια ή την Παρέα σας την καθημερινή ανάγνωση ενός ή περισσότερων κειμένων , έτσι θα έχετε ευλογία όχι μόνο εσείς αλλά και οι δικοί σας.
– Αν σας Αρέσει η Συλλογή Ευχηθείτε ο Θεός να Ευλογεί αυτόν που έκανε αυτό το μικρό κόπο να την δημιουργήσει. Αν δεν σας αρέσει Ευχηθείτε το ίδιο γιατί η προσπάθεια ήταν Ειλικρινής, με Αγάπη στο Θεό, στο Συνάνθρωπο και  προς Δόξα Θεού.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΡΟΠΟΥΣ:
1ος ΤΡΟΠΟΣ (Από MegaUpload – Δεν Χρειάζεται Εγγραφή):
Για να κατεβάσετε τους δύο φακέλους με τα αρχεία (5 Εξώφυλλα, 5 Περιεχόμενα και 5 Κείμενα) κάνετε Κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο / link . Θα μεταφερθείτε εκει που βρίσκονται οι δυο φάκελοι με τίτλο 1) ΑΝΑ ΤΟΜΟ – ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΩΦΕΛΙΜΑ ΚΕΙΜΕΝΑ και 2) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ – ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΩΦΕΛΙΜΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Κάνετε αρχικά δεξί κλικ στον καθένα ξεχωριστά (π.χ στον Φάκελο «ΑΝΑ ΤΟΜΟ») και εμφανίζεται επιλογή «download» όπου επιλέγετε «standard download». Δεν Χρειάζεται να κατεβάσετε και τους Δύο Φακέλους επειδή τα αρχεία που περιέχονται είναι τα ίδια με τη διαφορά ότι είναι χωρισμένα με διαφορετικό τρόπο. Εναλλακτικά μπορείτε να κατεβάσετε με μιάς όλο το φάκελο σε μορφή “zip” κάνοντας κλικ απ’ευθείας στο «Download as Zip» πάνω δεξία στην οθόνη. Στο αρχείο zip που θα κατέβει στον υπολογιστή σας κάνετε δεξί κλικ και επιλέγετε «Extract Here».
Η Διεύθυνση Κατεβάσματος / Download:
2ος ΤΡΟΠΟΣ (Από FileHosting- Δεν Χρειάζεται Εγγραφή):
Πατήστε στην παρακάτω διεύνθυνση. Θα ζητηθεί να δώσετε  ένα email , τσεκάρετε αποδοχή στους όρους και σας στέλνουν Διεύθυνση Κατεβάσματος (Download Link) στο Email σας.
Μετά Από το Email σας Επιλέγετε τη Διεύθυνση Κατεβάσματος (Download Link) που σας έστειλαν και την κάνετε αντιγραφή επικόλληση στον Browser και σας βγάζει επιλογή για «Download» (= κατέβασμα) όπου το πατάτε και αρχίζει η αποθήκευση. Στο αρχείο zip που αποθηκεύτηκε στον υπολογιστή σας πατάτε δεξί κλικ και Extract Here .
Η Διεύθυνση Κατεβάσματος / Download:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)