Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ : ΔΕΝ δίνουν το νεογέννητο μωρό του Εμμανουήλ Καλαϊτζιδάκη στην μητέρα του

 Πριν λίγο μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον Μανώλη Καλαϊτζιδάκη (τον αποκαλούμενο «παλαιοχριστιανό» που ζούσε με την οικογένειά του στο βουνό όπου κ είχε φτιάξει ένα εκκλησάκι -φοβερό παράπτωμα ...) 

αφού προηγουμένως λάβαμε το παρακάτω μήνυμα :

«🆘🆘🆘ΜΗΝΥΜΑ του ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΑΚΗ.. 

Αδέρφια ξέρετε ήδη ότι με αστείες δικαιολογίες το νεογέννητο παιδί μου κρατείται στο νοσοκομείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ και δεν αφήνουν την μητέρα του να το πάρει στην αγγαλια της και να το θηλάσει. Την Παρασκευή γνωρίζουμε ότι θέλουν να το μεταφέρουν σε δομή βρεφών που ειδικεύεται στις υιοθεσίες εγκαταλελειμμενων παιδιών από ανθρώπους στο εξωτερικό.

Σκοπεύω να ξεκινήσω αγώνα για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Κάθε ιδέα για δράση και διαδηλώσεις κλπ όπως και κάθε βοήθεια στο θέμα είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Είναι αναγκαία.

Να θυμάστε ότι μετά το δικό μου παιδί ίσως ακολουθήσει το δικό σας. Ευχαριστώ. Μανώλης ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΑΚΗΣ 6982399634»


Στις 20 Αυγούστου, η σύζυγός του Μανώλη, Κανάκη Σεβαστή γέννησε ένα ακόμη παιδί τους.

Όπως πληροφορηθήκαμε από τον σύζυγό της, αρχικά δεν της επιτρεπόταν να θηλάζει το παιδί της! Της επέτρεπαν να στέλνει το μητρικό της γάλα για να του το δίνουν οι ίδιοι!! 

Μετά από πολλές διαμαρτυρίες τις τελευταίες 2 ημέρες της επιτρέπουν να βλέπει το παιδί της και μόνον στο επισκεπτήριο (μόλις 1 ώρα την ημέρα, μηδαμινός χρόνος για ένα νεογέννητο που θηλάζει) αφού προηγουμένως υποβληθεί η ίδια σε RAPID TEST για τον κορονοϊό!!! (έλεος! ακόμη το «φιάσκο» συνεχίζει!) και μια 2η φορά το θηλάζει στο θάλαμο νεογνών.  


Ένα νεογέννητο μωρό δεν χρειάζεται μόνον το μητρικό γάλα (ας ελπίσουμε ότι όντως το δίνουν όλο στο νεογέννητο μωρό). 
Έχει ΑΝΑΓΚΗ να ακουμπήσει στο σώμα της μητέρας του, να ακούσει τους χτύπους της καρδιάς της, να αισθανθεί ασφάλεια και ηρεμία δίπλα της. 
Κάθε ΒΙΑΙΗ απομάκρυνση ενός νεογέννητου από την μητέρα του μπορεί να του προκαλέσει ανεπανόρθωτες συνέπειες -όχι μόνον ιατρικές αλλά και ψυχικές- σε όλη του τη ζωή.


Σήμερα το παιδί του Μανώλη, αύριο το ΔΙΚΟ ΣΟΥ. 
Στην Β.Ευρώπη με την παραμικρή αφορμή απομακρύνουν τα παιδιά από τους γονείς τους (Δείτε σχετικά εδώ και εδώ). 
Ήρθε η ώρα να κάνουμε ακόμη μία φορά το χρέος μας. 
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ στις εκβιαστικές πρακτικές τους.


Επικοινωνούμε με το Νοσοκομείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 

είτε τηλεφωνικά :213-2162000, 210-3381100

είτε μέσω της «Φόρμας Παραπόνων» εδώ: https://hosp-alexandra.gr/forma-paraponon/

είτε μέσω email στο hospital@hosp-alexandra.gr 


και ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ στερούν ένα νεογέννητο μωρό από την φυσική του μητέρα.
Πρόκειται για το μωρό του Εμμανουήλ Καλαϊτζιδάκη και της συζύγου του Κανάκη Σεβαστής. 
Όπως μας είπε ο πατέρας, το νοσοκομείο προφορικά ισχυρίζεται ότι έχει εισαγγελική εντολή αλλά ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να τους την επιδείξουν. 
Η νοσηλεία της μητέρας και του παιδιού όπως μας είπε ο Μανώλης έχει ολοκληρωθεί. 
ΓΙΑ ΠΟΙΟ λόγο υποβάλλονται σε αυτό το απάνθρωπο «καψόνι»;




Ενδεικτικό κείμενο διαμαρτυρίας: 

Όπως πληροφορήθηκα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, δεν δίνεται το νεογέννητο μωρό της Σεβαστής Κανάκη στην μητέρα του για να το θηλάσει, παρά μόνον στο επισκεπτήριο και 1 φορά στον θάλαμο νεογνών και μόνον μετά από υποβολή της μητέρας σε RAPID TEST.

Θεωρώντας ότι η διασφάλιση της σωματικής και ψυχικής υγείας κάθε νεογέννητου παιδιού έχει άμεση σχέση με την αίσθηση της μητέρας του δίπλα του, παρακαλώ για την άμεση παράδοση του νεογέννητου στην μητέρα του.

 

Πληροφοριακά επικοινωνήσαμε ήδη με το τηλ κέντρο του νοσοκομείου. Η Κοινωνική υπηρεσία όπου αρχικά μας συνέδεσε δεν απαντούσε (ίσως επειδή ήταν απόγευμα). Μετά από διαδοχικές αναμονές μας απάντησαν ότι «το πρόβλημα έχει επιλυθεί» και ότι έχει βγει κ σχετική ανακοίνωση από το νοσοκομείο.

Όπως βλέπετε (επισυνάπτουμε τα σχετικά print screen) μπαίνοντας στην ενότητα «Ενημέρωση» της ιστοσελίδας του νοσοκομείου Αλεξάνδρα και διαδοχικά στο Alexandra's blog, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ και ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, δεν υπάρχει καμμία ανακοίνωση για τον μήνα Σεπτέμβριο, πόσο μάλλον για το θέμα αυτό. Οι όποιες ανακοινώσεις αφορούν κυρίως προσλήψεις.






Τετάρτη 5/9/2024, 9 μμ
Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»



ΥΓ. Για οποιαδήποτε νεότερη ενημέρωση αλλά και τυχόν κάλεσμα ειρηνικής αντίδρασης, παρακαλούμε παραμείνετε συντονισμένοι
Για κάθε εξέλιξη θα προσθέτουμε στην παρούσα ανάρτηση «Νεότερη Ενημέρωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)