Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Γιατί οι κυβερνήσεις θέλουν να καταργήσουν τα μετρητά - Η «φούσκα» του ψεύτικου ψηφιακού χρήματος και η οικονομία της αγοράς

 

Γιατί οι κυβερνήσεις θέλουν να καταργήσουν τα μετρητά  - Η «φούσκα» του ψεύτικου ψηφιακού χρήματος και η οικονομία της αγοράς
Η προσφορά χρήματος και η πραγματική οικονομία
Γιατί σύμφωνα με ορισμένους «ειδικούς», υπάρχει επείγουσα ανάγκη να καταργηθούν τα μετρητά από την οικονομία;
Θεωρείται - όπως μας λένε - ότι τα μετρητά παρέχουν στήριξη στη «σκιώδη οικονομία» και επιτρέπουν τη φοροδιαφυγή.
Μια άλλη αιτιολόγηση για την κατάργηση τους είναι ότι, σε περιόδους οικονομικών κλυδωνισμών, που ωθούν την οικονομία σε ύφεση, τη ανάγκη για μετρητά επιδεινώνει την ύφεση — γίνεται παράγοντας που συμβάλλει στην οικονομική αστάθεια.
Επιπλέον, υποστηρίζεται ότι, στον σύγχρονο κόσμο, οι περισσότερες συναλλαγές μπορούν να διευθετηθούν μέσω ηλεκτρονικής/ψηφιακής μεταφοράς κεφαλαίων.
Τα χρήματα στον σύγχρονο κόσμο είναι υποτίθεται συμβατικές αξίες...

Η εμφάνιση του χρήματος και η μετατροπή του σε εμπόρευμα

Έχουμε να κάνουμε με δαίμονες. Προστατέψτε τα παιδιά σας πριν να είναι αργά

 


Έχουμε να κάνουμε με δαίμονες. Προστατέψτε τα παιδιά σας πριν να είναι αργά

Γνωρίζετε τον πατέρα της σεξολογίας Kinsey και ποιος τον χρηματοδότησε;
Ότι πλήρωνε ανώμαλους πατεράδες να ασελγουν στις κόρες τους και τους έστελναν δεδομένα;
Ότι έβαζε φυλακοβιους να βιάζουν βρέφη από 4 μηνών για τις μελέτες του;
Τα ντοκιμαντέρ για αυτόν τα έχετε δει;
Τα δεδομένα αυτού του ανωμάλου θα διδαχτούν στα σχολεία;

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Λέλα Καραγιάννη: Η μάνα της Αντίστασης

 

Η μεγάλη ηρωίδα, πολύτεκνη μητέρα, της Εθνικής Αντίστασης κατά της Γερμανικής Κατοχής, εκτελέσθηκε από τους Ναζί την αυγή της 8ης Σεπτεμβρίου 1944, ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο και χορεύοντας τον χορό του Ζαλόγγου, εμψυχώνοντας μέχρι την τελευταία στιγμή τους υπόλοιπους μελλοθανάτους πατριώτες. 
 
Όπως διηγείται ο Βύρων Καραγιάννης (γιος της Λέλας Καραγιάννη):
 
Ήταν Άνοιξη του 1941, όταν μετά από σκληρή πάλη έξι μηνών, έπεσαν τα μαύρα πέπλα του Ναζισμού και του Φασισμού πάνω στην γαλάζια μας χώρα... Ακολούθησαν σε λίγο: πείνα, βία, τρομοκρατία, εκτελέσεις, θάνατος. O λαός μας υπέφερε, δυστυχούσε και έμοιαζε να έχει χάσει κάθε ελπίδα. 
 
Τότε άρχισε να γεννιέται, σε μερικές γενναίες και αδάμαστες ψυχές, η ανάγκη της αντίστασης, ανάγκη για την δημιουργία ομάδων από ψυχωμένους πατριώτες, που θα αναπτέρωναν το κλονισμένο φρόνημα του ελληνικού λαού και θα τον ωθούσαν σε πράξεις αντίστασης κατά των κατακτητών. 
 
Με βαθιά συγκίνηση σάς γνωρίζω ότι η πρώτη που οργάνωσε μια τέτοια ομάδα αντίστασης ήταν η αξέχαστη μάνα μας, η Λέλα Καραγιάννη. Είχε επτά παιδιά να φροντίσει, να θρέψει, να μεγαλώσει. Όμως ήταν τόση η αγάπη της για την πατρίδα που έβαλε την οικογένεια σε δεύτερη μοίρα. Υπεράνω όλων η Πατρίδα! Ακριβώς όπως δίδασκαν οι πρόγονοί μας. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: στο ΑΙΣΧΟΣ: Απόπειρα αιφνιδιαστικής προβολής της ταινίας τα «Αδέσποτα Κορμιά» στην Καβάλα.

 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Νεότερη Ενημέρωση (Κυριακή 8/9/24, 4:30 μμ)




Η πρόσφατη απόφαση από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας για την άμεση έναρξη εργασιών στο χώρο, ακύρωσε τα σχέδιά τους για προβολή του ντοκιμαντέρ «ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΟΡΜΙΑ» με την βλάσφημη αφίσα αύριο 9/9/2024 στην Καβάλα, στον ανοικτό κινηματογράφο «Ζέφυρος».


Όμως, παρά το ότι κρίθηκε παράνομη η συνέχισης λειτουργίας του ιδιότυπου αυτού «κινηματογράφου»
με ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του πριν λίγες ώρες, 
ο «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ»
 αδιαφορεί για την απαγόρευση 
και καλεί τον κόσμο να ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ κανονικά για «να πλαισιώσει» τις προβολές!
Δείτε την:

ΑΑΔΕ: Μόνιμη άρση του τραπεζικού απορρήτου και παρακολούθηση των λογαριασμών μας σε πραγματικό χρόνο

 Αδιάκοπη πρόσβαση των φοροελεγκτικών υπηρεσιών στα δεδομένα των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών και των καρτών


Από την έντυπη έκδοση

Γιώργος Παλαιτσάκης  gpalaitsakis@naftemporiki.gr


© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Την απευθείας ηλεκτρονική διασύνδεση των φοροελεγκτικών υπηρεσιών με το χρηματοπιστωτικό σύστημα σχεδιάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Η ΑΑΔΕ θα συλλέγει, θα επεξεργάζεται και θα αξιοποιεί τα στοιχεία που αφορούν τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών, των λογαριασμών πληρωμών, των προπληρωμένων καρτών και των πιστωτικών καρτών των φορολογουμένων.

Στόχος του σχεδίου αυτού είναι να διενεργούνται αυτόματα οι φορολογικοί έλεγχοι για απόκρυψη εισοδημάτων και παράνομη προσαύξηση περιουσίας και να λαμβάνονται άμεσα μέτρα διασφάλισης των δημοσίων εσόδων.

Το σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπει ουσιαστικά διαρκή, αδιάκοπη πρόσβαση των φοροελεγκτικών υπηρεσιών στα δεδομένα των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών και των λογαριασμών πληρωμών των φυσικών και των νομικών προσώπων της χώρας, καθώς και στις κινήσεις των προπληρωμένων και πιστωτικών καρτών.

Παπαδάκης: «Πράσινη ενέργεια και... πράσινα άλογα τα Αιολικά Πάρκα στον Έβρο»

Την αντίθεση του αναφορικά με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων ανεμογεννητριών τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και στην Σαμοθράκη εξέφρασε ο βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης Πάρης Παπαδάκης. Μάλιστα επισημαίνει την ασύλληπτη οικολογική καταστροφή που αναμένεται να βιώσει ο Έβρος με μία τέτοια εξέλιξη.

ΑΙΣΧΟΣ: Απόπειρα αιφνιδιαστικής προβολής της ταινίας τα «Αδέσποτα Κορμιά» στην Καβάλα. Οι πρώτες 4 ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την Δευτέρα 9/9/2024 η Κινηματογραφική  Λέσχη του «Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας» ανακοίνωσε ότι τροποποιεί το πρόγραμμά της -θα έδειχνε μια παιδική ταινία- και θα προβάλει στη θέση της παιδικής ταινίας το ακατάλληλο για ανηλίκους ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά» στην Καβάλα.  




Φανταστείτε την έκπληξη των παιδιών που διαβάζοντας το αρχικό πρόγραμμα, προσερχόμενα στον κινηματογράφο, θα βρεθούν να βλέπουν μια ακατάλληλη ταινία και μια βλάσφημη αφίσα.

Νέο κύμα ακρίβειας από το φθινόπωρο

 


Εφιαλτική εξίσωση για τα νοικοκυριά οι μαζικές πληρωμές φόρων, οι αγορές σχολικών ειδών, τα φροντιστήρια και το σκληρό ροκ ανατιμήσεων στα ράφια των σούπερ μάρκετ


Μετά το μικρό «φρένο» που πάτησαν οι τιμές σε ορισμένα προϊόντα το προηγούμενο δίμηνο, η ακρίβεια επιστρέφει ξανά από το φθινόπωρο, και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση.

Πρόκειται για μια περίοδο που οι περισσότεροι καταναλωτές καλούνται να αντιμετωπίσουν μια σειρά από νέες υποχρεώσεις, όπως το άνοιγμα των σχολείων και το ξεκίνημα των φροντιστηρίων για τα παιδιά τους, ταυτόχρονα με τις μαζικές πληρωμές φόρων για το ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος, και παράλληλα θα πρέπει να συγκεντρώσουν χρήματα προκειμένου να εφοδιαστούν με πετρέλαιο θέρμανσης για τον ερχόμενο χειμώνα.

Η εξίσωση είναι εφιαλτική για τις ελληνικές οικογένειες και αποδεικνύει πως οι πολίτες παραμένουν τελείως απροστάτευτοι στα φαινόμενα αισχροκέρδειας και στην ακρίβεια. Το στίγμα, άλλωστε, έχει δοθεί από τον περασμένο Ιούλιο, όταν ανακοινώθηκε ξαφνικά νέα άνοδος του πληθωρισμού στη χώρα μας, με το οικονομικό επιτελείο να ακολουθεί ακριβώς την ίδια συνταγή αποτυχίας.

Αίτημα πιστών της Ι.Μ. Περιστερίου στη ΔΙΣ για αποκατάσταση του Εσταυρωμένου



Η Συντονιστική Επιτροπή Πιστών της Ι.Μ. Περιστερίου για την αποκατάσταση του Εσταυρωμένου απέστειλε σχετικό αίτημα την Παρασκευή 6/9/2024 στη ΔΙΣ για ανάληψη ενεργειών, με κοινοποίηση σε όλες τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τον Δήμαρχο Περιστερίου και τις ενορίες της Ι.Μ. Περιστερίου. 

Το αίτημα έχει ως ακολούθως:

Μακαριώτατε, 

Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς ευλογείτε.


     Η παρά ευλαβών και συνειδητών πιστών της Ι.Μ. Περιστερίου -εσχάτως και εξ’ ανάγκης συγκροτηθείσα- Επιτροπή του Αγώνα για την αποκατάσταση του Εσταυρωμένου, έχοντας την πεποίθηση ότι εκφράζει την αγωνία πάντων των πιστών αδελφών, γνωρίζοντας δε: 


  1. Ότι έχετε απόλυτη επίγνωση της δεινής καταστάσεως στην οποία έχει περιέλθει το ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, τον βαρύ σκανδαλισμό πολλών απλουστέρων και αγνών πιστών, την αναστάτωση και διχασμό του λαού με το τοπικό ιερατείο, τον συνεχή αναβρασμό και την φυγάδευση της ειρήνης ύστερα από την αμετάκλητη εντολή του Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου να αποβάλλει αντικανονικώς τον Εσταυρωμένο από την εκ παραδόσεως ιερώς παραληφθείσα θέση Του όπισθεν της αγίας Τραπέζης, παρά τις επανειλημμένες και έντονες παρακλήσεις, συζητήσεις, υποβολή σοβαρών μελετών, καταθέσεις ενυπόγραφων αιτημάτων ενοριών για επιστροφή του Εσταυρωμένου στον Μητροπολίτη με κοινοποίηση στην παρ’ υμών συγκροτουμένη Ιερά Σύνοδο∙

«Βουτηγμένα» σε φυτοφάρμακα εισαγόμενα φρούτα και λαχανικά

 Τι δείχνουν τα στοιχεία που καταγράφονται στο σύστημα RASFF


Από την έντυπη έκδοση

Δανάη Αλεξάκη  dalexaki@nafemporiki.gr

Τον κώδωνα του κινδύνου για την υπερβολική ποσότητα φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά που καταναλώνονται στην ευρωπαϊκή και κατ΄επέκταση στην εγχώρια  αγορά «χτυπούν» τα στοιχεία που καταγράφονται στο σύστημα ταχείας ειδοποίησης για τρόφιμα και ζωοτροφές RASFF.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε χθες ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής – Διακίνησης Φρούτων – Λαχανικών και Χυμών Incofruit Hellas την προηγούμενη εμπορική περίοδο 2023/24 (σ.σ. αφορά τη περίοδο 1/9/2023-31/8/2024) καταγράφηκαν πάνω από 800 περιπτώσεις προϊόντων που εισάγονται στην Κοινότητα, είτε από κράτη μέλη είτε από τρίτες χώρες, με ευρήματα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων, εκ των οποίων 580 εμφάνισαν υπερβολική ποσότητα και απορρίφθηκαν και καταστράφηκαν στα σύνορα της Ε.Ε.

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Η αληθινή γαλάζια πατρίδα. Τι ΑΛΛΑΞΕ στα Ελληνοτουρκικά κύριε Μητσοτάκη;

"Θα προστατεύσουμε τα βουνά της Μάνης" - Μέτωπο κατά των ανεμογεννητριών

Αναβρασμός στην Μάνη για την κατασκευή αιολικών σταθμών σε ορεινές περιοχές. Ξεσηκωμός στον δήμο Δυτικής Μάνης με αρχές , φορείς και πολίτες να συστρατεύονται για να αποτρέψουν την εγκατάσταση. Η δικηγόρος Μαρία Κλειδωνά μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΙΟΝΙΑΝ αναφέροντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν....

Η «Σειρήνα» του Μεγάλου Αδελφού

 Αφυπνιστικό αφιέρωμα στο εφιαλτικό ηλεκτρονικό φακέλωμα με αφορμή ένα άρθρο-ρετρό, δημοσιευμένο πριν από 34 χρόνια στο περιοδικό «ΕΝΑ» / Κείμενο 1




Γράφει ο Δημήτριος Νικ. Δασκαλάκης, Δικηγόρος Αθηνών
Το υπ’ αριθμ. 17 τεύχος του περιοδικού ΕΝΑ της 25ης Απριλίου 1990, εκδότης του οποίου ήταν ο αείμνηστος Παύλος Μπακογιάννης, εντοπίσθηκε από τον διαχειριστή του παρόντος ιστολογίου στον πάτο μιας βρόμικης κούτας έξω από την βιτρίνα αθηναϊκού παλαιοπωλείου και ετέθη αμέσως υπ’ όψιν στους συνεργάτες του ιστολογίου, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα αφυπνιστικό αφιέρωμα στο εφιαλτικό ηλεκτρονικό φακέλωμα που, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου, βρίσκεται πλέον επί θύραις.

Στις 25 Απριλίου 1990 δημοσιεύθηκε στο εβδομαδιαίο περιοδικό «ΕΝΑ» (τεύχος 17, σελ. 28 επ.) το προφητικό και συνάμα αφυπνιστικό κείμενο του δημοσιογράφου Βαγγέλη Γρηγόρη με τον τίτλο «Ο Μεγάλος Αδελφός σε παρακολουθεί» και στο οποίο ο αρθρογράφος, έχοντας συνειδητοποιήσει την εξελικτική πρόοδο της πληρoφορικής, επιχείρησε να σκιαγραφήσει την μελλοντική κοινωνία, την οποία «οραματίστηκε» δέσμια της επιστήμης και της τεχνολογικής προόδου, ενώ η ζωή των πολιτών θα ρυθμίζεται, θα ελέγχεται και θα παρακολουθείται από ένα εκτεταμένο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ἀνοιχτὴ ἐπιστολὴ Ἁγιορειτῶν Κελλιωτῶν Πατέρων πρὸς τοὺς διοικοῦντας τὸ Ἅγιον Ὅρος


 Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει τῇ 15//28.8.2024.

Κοίμηση τῆς Ὑπεραγίας καὶ Ἀειπαρθένου Θεοτόκου.


Ἀνοιχτὴ ἐπιστολὴ Ἁγιορειτῶν Κελλιωτῶν Πατέρων

πρὸς τοὺς διοικοῦντας τὸ Ἅγιον Ὄρος.


Πρός :

Τούς Καθηγουμένους, Ἀντιπροσώπους τῶν Ἱερῶν Μονῶν
καὶ ὅλους τοὺς Προϊσταμένους, τοὺς διοικοῦντας τὸν Ἅγιο τοῦτο Τόπο τοῦ Ἄθωνος.

Γνωρίζουμε ὅτι ἡ συνολικὴ ἔμψυχος δύναμη τοῦ Ἁγίου Ὅρους εἶναι 2.100 μοναχοὶ καὶ Ἱερομόναχοι, ἀπὸ τοὺς ὁποίους τὰ δύο τρίτα -2/3- δηλαδὴ οἱ 1.400 περίπου ἐγκαταβιοῦν σὲ Ἱερὰ Κελλιὰ καὶ Σκῆτες, οἱ δὲ ὑπόλοιποι ἑφτακόσιοι -700- στὰ Ἱερὰ εἴκοσι -20- γνωστὰ Κοινόβια.

Ἐν πρώτοις ἀποσαφηνίζεται ὅτι ἡ Φωνή τῶν Κελλιωτῶν ΔΕΝ ἐκπροσωπεῖται στὰ θεσμικὰ ὄργανα  διοικήσεως τοῦ Ἁγίου Ὄρους μετὰ τὴν ἐπιβολὴ τοῦ Καταστατικοῦ Χάρτου (Κ.Χ.Α.Ο.1924) καὶ

ἐπικυρώσεως μὲ τὸ Νομοθετικὸ Διάταγμα (Ν.Δ.) 1926, Ἄρθρο Συντάγματος Ἑλλάδος 105.

Βλέποντας καὶ πολὺ περισσότερο βιώνοντας τοὺς σύγχρονους Διωγμοὺς Ἁγιορειτῶν Πατέρων ἐν ἔτει 2024, ἐπίσημα μὲ τὴν ἐπιστολή μας πρὸς τοὺς Διοικοῦντας τὸ Ἅγιον Ὅρος καὶ πρὸς ἐπίγνωση τοῦ ὅλου Χριστεπωνύμου Πληρώματος τῆς Ἀπανταχοῦ Οἰκουμενικῆς (ὄχι οἰκουμενιστικῆς … ) Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας τοῦ Θεανθρώπου Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, Ἑλλήνων, Ρώσων, Σέρβων, Βουλγάρων, Ρουμάνων, Γεωργιανῶν καὶ ὅλων τῶν Ἐθνῶν τῆς Οἰκουμένης .

Γνωστοποιοῦμε τὴν πόλυτη ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ γιὰ τοὺς διωγμοὺς ποὺ μαίνονται ἐδῶ καὶ χρόνια στὸ Ἅγιον Ὄρος μὲ συνεχῆ αὔξηση τῆς ἐντάσεως καὶ ἐπισημοποιήσεως ἐκ μέρους τοῦ «Καίσαρος» (βλπ. ἔγγραφο μὲ ὑπ’ ἀριθμὸ Πρωτ. 6540/23/19-α΄/ 16.7.2024 Ὑπουργείου Προστασίας τοῦ Πολίτη, μὲ τὸ ὁποῖο αἰτεῖται ἡ παροχὴ συνδρομῆς τῆς Ἱ. Ἐπιστασίας, Ἱ. Κοινότητας καὶ Ἱ. Μονῶν γιὰ τὴν ἐκτέλεση ἐξώσεων σὲ χώρους τῆς Ἁγιορείτικης πολιτείας), κατά παραβίαση τοῦ Κ.Χ.Α.Ο. διότι ἁρμοδιότητα ἔχει μόνο τὸ Ὑπουργεῖο Ἐξωτερικῶν Ἑλλάδος καὶ ὄχι τὸ Ὑπουργεῖο Προστασίας Πολίτη.

Νομίζοντας οἱ Κυβερνῶντες (πολλοὶ ἀπὸ αὐτοὺς ἐν δυνάμει ἀφορισμένοι …!!! ) ὅτι ἀδρανοῦμε ἢ λανθασμένα συμπεραίνοντας ὅτι τοὺς φοβόμαστε, ἕνα θὰ τοὺς ποῦμε :
«ἐμοὶ ἐκδίκησις, ἐγὼ ἀνταποδώσω, λέγει Κύριος» (Ρωμ.Κεφ.ΙΒ΄, στιχ.19).

Ἡ ἐπιστολή μας ὅμως ΔΕΝ συντάσσεται γι' αὐτούς τοὺς ἀντίχριστους καὶ ἀφορισμένους…, ἀλλὰ ἀπευθύνεται (ὅπως γράψαμε ἐξ ἀρχῆς ) στοὺς εἴκοσι Καθηγουμένους καὶ εἴκοσι Ἀντιπροσώπους καὶ ὅλους τοὺς Προϊσταμένους διοικοῦντας τὸ Ἅγιον Ὄρος, Ἐὰν συνεχίσετε μὲ τὴν ἀπραξία σας καὶ τὴν ἀφωνία σας νὰ δίνουν δικαιώματα «ἐν οὐ παικτοῖς» (Ἅγιος Ἰωάννης Χρυσόστομος, Εἰς τὰς Πράξεις, PG, 60, 351 ) γιὰ τὴν κατάλυση τοῦ Αὐτοδιοικήτου τοῦ Ἁγίου Ὄρους ποὺ τὸ σεβάστηκαν ὅλοι οἱ βάρβαροι καί προσωρινοὶ κατακτητὲς τοῦ Τόπου μας, τότε θὰ
βροντοφωνήσουμε τό

ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ Σ’ ΕΣΑΣ.

Ἡ προδοσία τῆς καταλύσεως τοῦ αὐτοδιοικήτου καὶ κατὰ συνέπεια τοῦ ΑΒΑΤΟΥ μὲ στόχο τὴν ἐκκοσμίκευση ὡς τουριστικὸ θέρετρο καὶ ἐπιχειρηματικὸ κέντρο κερδοσκοπίας, θὰ συγκεντρώσει ἐπάνω σ' ἐσᾶς τὶς κατάρες ὅλων τῶν Ἁγίων Πατέρων μας, τῶν ἀπὸ ἱδρύσεως τοῦ Ἁγίου Ὄρους ἕως καὶ σήμερα, μαζὶ μὲ τὶς ἐν ζωῇ δικές μας, διότι μᾶς ἀδικεῖτε κατάφορα μὲ τὴν ἀφωνία καὶ τὴν ἀπραξία σας.


Φτάνει ἡ προδοτική σύμπλευση μὲ τὸν ἀντίχριστο Καίσαρα.
Φτάνει ἡ συμπόρευση μὲ τὴν ἀνομία.
Φτάνει ἡ συγκατάθεση μὲ τὴν ἀδικία.

«Οὐκ οἴδατε ὅτι ἄδικοι βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι ;» (Α΄Κορ. ΣΤ΄,στίχ.9).

Ἐπιτέλους

«Δικαιοσύνην μάθετε, οἱ ἐνοικοῦντες ἐπὶ τῆς γῆς» (Ἠσαΐας ,ΚΣΤ΄, στίχ.9).


Ἐμεῖς ὡς Ἁγιορεῖτες Κελλιῶτες Πατέρες,

Μνημονεύοντες καὶ μὴ μνημονεύοντες ( τὸν Πατριάρχη), ἀποτειχισμένοι καὶ μὴ ἀποτειχισμένοι, σᾶς προσκαλοῦμε καὶ παρακαλοῦμε νὰ γίνετε συνοδοιπόροι στὴν Ὁμολογία Πίστεως στὴν ἐποχή μας ἐνάντια στὶς ὀφθαλμοφανεῖς πλέον ἀντίχριστες δυνάμεις.

Εἰδάλλως ἡ προδοσία τῶν σημερινῶν διοικούντων θὰ εἶναι ἀσυγχώρητη καὶ στὸ νῦν καὶ στὸ μέλλοντα αἰῶνα, διότι σιώπησαν συνειδητὰ στὴν προδοσία...

Εὐχόμεθα


Καλὴ φώτιση! Καλὴ μετάνοια!

διὰ πρεσβειῶν τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καὶ Ἀειπαρθένου Μαρίας.

ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΚΕΛΛΙΩΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Μας μετατρέπουν από πρόσωπα σε αριθμούς.

 

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Θα σταθούμε σε δύο σημεία : 

1ον ο Προσωπικό Αριθμός θα λειτουργεί όπως το Serial Number των προϊόντων και θα μπορεί να εισέλθει μέσα στο διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of things), με την βοήθεια της ψηφιακής ηλεκτρονικής κάρτας πολίτη. 

2ον εκτός από το φακέλωμα και την παρακολούθηση που θα πραγματοποιείται με τον Προσωπικό Αριθμό, πλέον με την χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ένα βήμα περισσότερο, θα κάνουν προβλέψεις για εμάς, θα γνωρίζουν τις μελλοντικές μας ενέργειες, γεγονός που δεν θα γνωρίζουμε εμείς οι ίδιοι. 
Το τελευταίο είναι ότι χειρότερο, που μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας έχουμε δει, αλλά και σε μια χώρα έχουν εφαρμοστεί, στην Κίνα…
 
Ας ενωθούμε ως λαός και ας πιέσουμε για την μη υποχρεωτικότητα. 
Η ελευθερία μας δεν χαρίζεται σε κανέναν ..

Επίσημη παραδοχή: Τα κινητά μας κατασκοπεύουν

 

ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΑΘΡΟΑ “ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ”

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
 
Δειλή Εξουσία! Ομοφοβική Εξουσία! Εξουσία του στρουθοκαμηλισμού! 
 
Τους ενοχλούσε η ελληνική λέξη “λαθρομετανάστης” και “λαθρομετανάστευση” και την έκαναν “παράτυπος ή παράνομος μετανάστης” και “παράτυπη ή παράνομη μετανάστευση”!
 
Δεν την ενόχλησαν όμως την Εξουσία, άλλες παρεμφερείς ελληνικές λέξεις, όπως: λαθραναγνώστης, λαθρεπιβάτης, λαθρέμπορος, λαθροκυνηγός, λαθρόγαμος, λαθροδιακινητής, λαθροθήρας, λαθροϋλοτόμος, λαθρόχειρας, λαθρόβιος, κ.ο.κ.! 
 
Ουαί γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί Εξουσιαστές!
 
Έτσι αυτοί οι Εξουσιαστές (Αλέξης Τσίπρας) φρόντισαν να γεμίσουν τα Αιγαιοπελαγίτικα νησιά μας με χιλιάδες παράτυπους μετανάστες, χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά της ύπαρξής τους, δημιουργώντας τα Κέντρα Φιλοξενίας (Hot Spot) και στα οποία οι “φιλοξενούμενοι” θα είχαν προσωρινή διαμονή! Όμως κατ΄ εντολή της πρώην Καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελας Μέρκελ, αυτά μετατράπηκαν σε υπερπολυτελή καταλύματα μόνιμης διαβίωσης!

Ανεμογεννήτριες στην καμένη Δαδιά!

 

Ελεος! Εδωσαν άδειες για θέσεις εγκατάστασης των Αιολικών Σταθμών εντός της περιοχής NATURA 2000

Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από την καταστροφική πυρκαγιά του Εβρου, που είχε ως αποτέλεσμα τη σχεδόν ολοκληρωτική απώλεια του σημαντικότερου βιότοπου του μαυρόγυπα, στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου. Και έναν χρόνο μετά την καταστροφή του δάσους η απειλή των ανεμογεννητριών για το ιδιαίτερα απειλούμενο είδος εντείνεται αντί να περιορίζεται.

Τελευταίο «επεισόδιο» ήταν η έκδοση αδειών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης (ΑΔΜΘ), κατόπιν σχετικής θετικής (!) εισήγησης από το υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΝ), των Αιολικών Σταθμών «ΜΕΓΑΛΗ ΡΑΧΗ» της εταιρίας GREENFIELD WIND, «ΡΑΓΑΔΑ, ΜΗΛΙΑ, ΞΕΝΟΣ» της εταιρίας ES ENERGY ΕΠΕ και «ΚΟΝΤΟΚΟΡΦΙ» της εταιρίας ΑΙΟΛΙΚΑ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΙΚΕ στη Ροδόπη.

Ο Γιάννης Λαβράνος απαίτησε από τον «κρατημένο» (;) Βελόπουλο να διώξει τον Άρη Σπίνο από το Alert!

 Ο Γιάννης Λαβράνος απαίτησε από τον «κρατημένο» (;) Βελόπουλο να διώξει τον Άρη Σπίνο από το Alert! Η αναφορά του δημοσιογράφου στο δελτίο την Τρίτη το βράδυ, η απόλυση του 7 μέρες μετά και ο διωγμός του Στέφανου Χίου, που είχε αναλάβει διευθυντής στον σταθμό 20 μέρες πριν, για τους ίδιους λόγους.




Του Άρη Σπίνου

Να ξεκαθαρίσω ότι η αυτοαναφορά δεν εμπεριέχει διάθεση ανάδειξης ενός «προσωπικού θέματος» αλλά το ξεκαθάρισμα μιας αλήθειας πριν σε αυτήν χυδαιολογήσουν ασύστολα κάποιοι ανόητοι για να διατηρήσουν το μεροκάματο τους αφού πρέπει να ζήσουν τα παιδιά τους.


Είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια εμφανιζόμουν στον τηλεοπτικό σταθμό Alert κατά την βραδυνή εκπομπή «Ανατρεπτικό».

Είναι επίσης γνωστό ότι το Alert είναι συμφερόντων Κυριάκου Βελόπουλου παρά το γεγονός ότι ο ίδιος από το τεράστιο γραφείο που διαθέτει έντος του σταθμού, όταν τον ρωτήσει κάποιος δείχνει έναν κύριο που του καθαρίζει πορτοκάλια ότι είναι... το «κουμάντο».

Οι αγώνες των υγειονομικών σε αναστολή δικαιώνονται.

 

Ασπασία Κουρουπάκη



Οι αγώνες των υγειονομικών σε αναστολή δικαιώνονται με την πάροδο του χρόνου, καθώς έρευνες όπως αυτή που μετέφρασε ο κ. Αρβανίτης από το επιστημονικό περιοδικό ‘International Journal of Vaccine Theory Practice and Research’ έρχεται να επιβεβαιώσει τις επιστημονικές επιφυλάξεις όλων μας για τα πειραματικά σκευάσματα γονιδιακής θεραπείας.


Η μελέτη με ημερομηνία 18 Ιουλίου 2024 έχει τίτλο “Real-Time Self-Assembly of Stereomicroscopically Visible Artificial Constructions in Incubated Specimens of mRNA Products Mainly from Pfizer and Moderna: A Comprehensive Longitudinal Study” και δημοσιεύτηκε στο International Journal of Vaccine Theory Practice and Research 3(2):1180-1244.
(Μπορεί κανείς να βρει ολόκληρη τη μελέτη εδώ: https://www.researchgate.net/.../382358701_Real-Time_Self...).

"Θερμή" υποδοχή του Μητσοτάκη στη Θεσσαλία... Όλα όσα έκρυψαν τα κανάλια

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ : ΔΕΝ δίνουν το νεογέννητο μωρό του Εμμανουήλ Καλαϊτζιδάκη στην μητέρα του

 Πριν λίγο μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον Μανώλη Καλαϊτζιδάκη (τον αποκαλούμενο «παλαιοχριστιανό» που ζούσε με την οικογένειά του στο βουνό όπου κ είχε φτιάξει ένα εκκλησάκι -φοβερό παράπτωμα ...) 

αφού προηγουμένως λάβαμε το παρακάτω μήνυμα :

«🆘🆘🆘ΜΗΝΥΜΑ του ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΑΚΗ.. 

Αδέρφια ξέρετε ήδη ότι με αστείες δικαιολογίες το νεογέννητο παιδί μου κρατείται στο νοσοκομείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ και δεν αφήνουν την μητέρα του να το πάρει στην αγγαλια της και να το θηλάσει. Την Παρασκευή γνωρίζουμε ότι θέλουν να το μεταφέρουν σε δομή βρεφών που ειδικεύεται στις υιοθεσίες εγκαταλελειμμενων παιδιών από ανθρώπους στο εξωτερικό.

Σκοπεύω να ξεκινήσω αγώνα για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Κάθε ιδέα για δράση και διαδηλώσεις κλπ όπως και κάθε βοήθεια στο θέμα είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Είναι αναγκαία.

Να θυμάστε ότι μετά το δικό μου παιδί ίσως ακολουθήσει το δικό σας. Ευχαριστώ. Μανώλης ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΑΚΗΣ 6982399634»


Στις 20 Αυγούστου, η σύζυγός του Μανώλη, Κανάκη Σεβαστή γέννησε ένα ακόμη παιδί τους.

Φ.Μεταξόπουλος για ομοφυλόφιλους: «Καλύτερα ένα παιδί να μεγαλώσει σε ίδρυμα παρά μαζί τους – Είναι έγκλημα»

 Φ.Μεταξόπουλος για ομοφυλόφιλους: «Καλύτερα ένα παιδί να μεγαλώσει σε ίδρυμα παρά μαζί τους – Είναι έγκλημα»

«Αν με είχαν δώσει σε ένα ομόφυλο ζευγάρι, όταν έφτανα στην ηλικία που καταλάβαινα, θα προσπαθούσα να βρω ένα πιστόλι και να τους σκοτώσω»

Ο Φώτης Μεταξόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, μιλώντας για την τεκνοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια ανέφερε πως καλύτερα είναι ένα παιδί να μεγαλώσει σε ίδρυμα παρά μαζί τους, και πώς «είναι έγκλημα» να μεγαλώνουν ανάμεσα σε δυο μπαμπάδες ή δυο μαμάδες.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Στουρνάρας – ΤτΕ: Οι πολίτες φταίνε για την ακρίβεια – Η αισχροκέρδεια δεν είναι εισαγόμενη

 Στουρνάρας – ΤτΕ: Οι πολίτες φταίνε για την ακρίβεια – Η αισχροκέρδεια δεν είναι εισαγόμενη

Μια σειρά από κενά και κραυγαλέες αντιφάσεις περιλαμβάνει η μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) που δημοσιεύτηκε πρόσφατα για τις τιμές των προϊόντων σουπερμάρκετ και την ακρίβεια στην ευρωζώνη. Παρόλο που τα στοιχεία τα οποία παρουσιάζει η μελέτη κατακρημνίζουν ανοιχτά το success story της κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας, καθώς μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως οι Ελληνες καταναλωτές πληρώνουν ακριβότερα κατά 10% από τους άλλους Ευρωπαίους τουλάχιστον 40 κατηγορίες προϊόντων, εντούτοις η ΤτΕ δεν επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τις συνθήκες ακραίας ακρίβειας και αισχροκέρδειας που η ίδια έχει δημιουργήσει.

Αντίθετα, πετά το μπαλάκι στους πολίτες εκτιμώντας πως δεν ξέρουν να αποταμιεύουν ορθά! Παράλληλα, επισημαίνει την ανάγκη στήριξης των μικρών επιχειρήσεων, των ίδιων δηλαδή επιχειρήσεων που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καταδίκασε σε αφανισμό με τον φορολογικό νόμο 5073/2023. Το Documento αντικρούει τις διάτρητες προτάσεις της μελέτης…

Μέσα από την έκθεσή της η ΤτΕ προτάσσει την ανάγκη ενίσχυσης τοπικών και μικρών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας των πολυεθνικών παραγωγών.

Ο φορολογικός νόμος

Ωστόσο φαίνεται πως λησμονεί τον φορολογικό νόμο 5073/2023 που πέρασε η ΝΔ τον Δεκέμβριο του 2023, ο οποίος ουσιαστικά έριξε ταφόπλακα στις μικρές επιχειρήσεις αφήνοντας στο απυρόβλητο τους μεγάλους ομίλους.

Απολογία Βιτάλη 💥 12 Μήνες φυλακή... Άμεση συνέντευξη από τον ένοχο...

 

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Απολύτως σύννομη και εφικτή η επιδίωξη αποζημίωσης όσων αποδεικνύουν παρενέργειες στην υγεία τους από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

 

Απολύτως σύννομη και εφικτή η επιδίωξη αποζημίωσης όσων αποδεικνύουν παρενέργειες στην υγεία τους από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Γράφει ο Ντερμανάκης Νίκος*

Η έκδοση στις 17 Ιουλίου 2024 της καταδικαστικής για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τ-689/21 απόφασης του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ αναφορικά με την έλλειψη εγκυρότητας των συμβολαίων που υπέγραψε η Κομισιόν για λογαριασμό των κρατών μελών της ΕΕ για τα κορονοεμβόλια, επιβεβαίωσε τις επιφυλάξεις που εμείς οι νομικοί και τα στελέχη του καταναλωτικού κινήματος είχαμε εκφράσει κατά τα τελευταία έτη για τις διαδικασίες επιβολής των κορωνοεμβολίων και για τις νομοθετικές απόπειρες καθιέρωσης του ακαταδίωκτου των εταιριών παραγωγής του κορωνοεμβολίου.

Η εν λόγω απόφαση αποφάνθηκε κατά της περίφημης νομικής ασυλίας των εταιριών παραγωγής κορωνοεμβολίου.

Το Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας απέρριψε την λειτουργία του Σωματείου "Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας"


Με απόφαση του το Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας κάνει δεκτή την έφεση της Εισαγγελέως Φλώρινας καθώς κι άλλων φορέων και Ενώσεων όπως (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών,

Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλώρινας ο "Αριστοτέλης",  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού) και της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος – Αυστραλίας κατά της αρχικής απόφασης  του Ειρηνοδίκη Φλώρινας για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα όσο και στην συνέχεια της 41/2023 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Φλώρινας  που δικαίωνε την λειτουργία του  «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας». Το Εφετείο κάνει δεκτά τα επιχειρήματα της Εισαγγελέως όσο και των φορέων κι απορρίπτει τους λόγους λειτουργίας του συγκεκριμένου κέντρου στην Ελλάδα.