Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Κάτι βρωμάει στη «Φαμίλια» Ερντογάν



Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Μετά το (δήθεν) πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία επιβλήθηκε απόλυτη κυριαρχία του Ρ. Τ. Ερντογάν με καθεστώς «έκτακτης ανάγκης», η οποία επισφραγίστηκε και τυπικά με το κάλπικο συνταγματικό δημοψήφισμα της Κυριακής 16 Απριλίου 2017, όπου το «ΝΑΙ» στις υπερεξουσίες του Ρ.Τ. Ερντογάν είχε την υποχρεωτική υποστήριξη του συνόλου σχεδόν των τουρκικών ΜΜΕ και μαζική νοθεία κυρίως στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας η οποία επιβεβαιώνεται από τις καταγγελίες διεθνών παρατηρητών «για σοβαρές παρατυπίες που θα μπορούσαν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα». Επίσημα, το «ΝΑΙ» στις υπερεξουσίες Ερντογάν «εγκρίθηκε» με 2,8% διαφορά από το «ΟΧΙ».

Φυσικά για τους ισλαμιστές και τους φασίστες της Τουρκίας που μοιράζονται την τουρκική εξουσία, το αποτέλεσμα αυτό επέτρεψε την απροκάλυπτη πλέον μετατροπή ολόκληρης της γειτονικής χώρας σε μια «κωμόπολη Κορλεόνε» στην οποία η «Φαμίλια» Ερντογάν ισχυροποίησε τα πλοκάμια της, εδραιώθηκε στον έλεγχο της εξουσίας και μετέτρεψε την Τουρκία σε γωνιακό κατάστημα συμμορίας υπόκοσμου η οποία στις μέρες μας «αναβλύζει» την δυσωδία των αποκρουστικών «πεπραγμένων» της.

Δολοφονίες, εκβιασμοί, εμπόριο ναρκωτικών, παροχή «προστασίας», εμπόριο ανθρώπων και μεταναστών, κρατικά συμβόλαια δολοφονίας ανεπιθύμητων και πολλά, πολλά άλλα βρίσκονται μέσα στις καθημερινές δραστηριότητας της «Φαμίλιας».

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια των δραστηριοτήτων της «Φαμίλιας» Ερντογάν έρχονται από την ίδια την πηγή τους: τον τουρκικό υπόκοσμο.

Αποτελεί παράδοση για τους ποικιλόμορφους παντουρκιστές που βρίσκονται εναλλάξ στην τουρκική εξουσία, να διατηρούν «με το αζημίωτο» πολύ ισχυρούς δεσμούς με τον τουρκικό υπόκοσμο και τις πληθωρικές του δραστηριότητες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (και βασικός εκφραστής των παντουρκιστών) Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, σε ομιλία του (23/5/2021) στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, συνόψισε με ακρίβεια την δραστηριότητα της «Φαμίλιας» ως εξής: «Πάνε 19 χρόνια (από τότε που ανέλαβαν οι ισλαμιστές) και η Τουρκία έγινε ένα κέντρο εμπορίας ναρκωτικών και λαθραίας διακίνησης ανθρώπων».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά:

Ο Sedat Peker αποτελεί μια κορυφαία μορφή του τουρκικού υπόκοσμου με «δράσεις» που ξεκινάνε πολύ πριν αναλάβουν την εξουσία οι ισλαμιστές και οι φασίστες συνέταιροί τους.

Το 1997 ο Peker δικάστηκε, μαζί με δύο υπαλλήλους του, για την δολοφονία του διακινητή ναρκωτικών Abdullah Topçu. Ο ίδιος αθωώθηκε αλλά οι υπάλληλοι του καταδικάστηκαν σε ισόβια. Αμέσως μετά διέφυγε στην Ρουμανία όπου αναμείχτηκε σε υποθέσεις εκβιασμού, παροχής προστασίας, απειλών δολοφονίας κ.α. Στην Ρουμανία δέχτηκε την επίσκεψη ενός Tούρκου υπουργού και ενός βουλευτού του (τότε) κόμματος της «Μητέρας Πατρίδας». Εκεί συμφωνήθηκε ότι, έναντι άγνωστων ανταλλαγμάτων, θα μπορούσε να επιστρέψει στην Τουρκία και να αποδεχτεί μια σύντομη «ποινή» φυλακής.

Πράγματι, στις 17 Αυγούστου 1998 ο Peker επέστρεψε οικειοθελώς στην Τουρκία και παραδόθηκε στις τουρκικές αρχές. Τον επόμενο μήνα κατηγορήθηκε για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» κάτι που αποδέχτηκε αλλά έκανε, ενώπιον του δικαστηρίου, μια «παράξενη» δήλωση: «Ένα παλιό μέλος του κοινοβουλίου έστειλε στο κινητό μου ένα μήνυμα στο οποίο μου γράφει να μην συμπεριφέρομαι αλαζονικά. Θα ήθελα να πω τα πάντα στο δικαστήριο σας αλλά φοβάμαι μήπως με «αυτοκτονήσουν» κάτω από ύποπτες συνθήκες». Και σταμάτησε εκεί. Καταδικάστηκε σε 8 μήνες και 29 μέρες φυλάκισης – αποφυλακίσθηκε τον Μάιο του 1999.

Η δράση του Peker συνεχίστηκε απρόσκοπτα και όταν ανέλαβαν την εξουσία οι ισλαμιστές το 2002, αλλά συνελήφθη και πάλι το 2005. Δύο χρόνια αργότερα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 ετών και 5 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, πλαστογραφία κ.α.  

Στις 5 Αυγούστου 2013 καταδικάστηκε σε δέκα ακόμα χρόνια φυλακής με την κατηγορία συμμετοχής στην συνομωσία της Εργκενεκόν, η οποία αποσκοπούσε στην ανατροπή της (τότε) κυβέρνησης Ερντογάν.

Ως δια μαγείας όμως, μόλις λίγους μήνες μετά την νέα του καταδίκη, αφέθηκε ελεύθερος. Στις 13 Ιανουαρίου 2016 σε ομιλία του ενώπιον πλήθους  ανθρώπων απείλησε ακαδημαϊκούς οι οποίοι είχαν υπογράψει μια έκκληση για ειρήνη ως εξής:  «Θα αφήσουμε το αίμα σας σε ρεύματα και θα κάνουμε ένα ντους στο αίμα σας!». Η δίωξη που ασκήθηκε, κατέληξε σε αθώωση του (Ιούλιος 2018)

Την ίδια εποχή ένας άλλος διάσημος αρχηγός του τουρκικού υπόκοσμου, ο Alaattin Çakıcı, επίλεκτο μέλος των γκρίζων λύκων και πλούσια «διεθνή» δράση, βρισκόταν στις τουρκικές φυλακές καταδικασμένος σε ισόβια.

Ο φασίστας συνέταιρος της τουρκικής εξουσίας Ντεβλέτ Μπαχτσελή, αφού επισκέφτηκε πρώτα τον ισοβίτη στις φυλακές, φρόντισε ώστε ο Alaattin Çakıcı να αποφυλακιστεί με φωτογραφική διάταξη και «προεδρική αμνηστία» στις 15 Απριλίου 2020 με δικαιολογία τον… κορονοιό. Τον Νοέμβριο μάλιστα του 2020 ο αρχιμαφιόζος-γκρίζος λύκος απείλησε ανοικτά, με ιδιόχειρη επιστολή που ανάρτησε στο διαδίκτυο, τον αρχηγό της τουρκικής αντιπολίτευσης με την φράση «Πρόσεχε! Μην ασκείς κριτική στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στον Ντεβλέτ Μπαχτσελί».

Η «αφοσίωση» του Alaattin Çakıcı στον Ρ.Τ. Ερντογάν και στον Ν. Μπαχτσελή τον οδήγησαν, όπως φαίνεται, στην κορυφή του τουρκικού υπόκοσμου και στην «έξωση» του Sedat Peker ανοίγοντας τον «Ασκό του Αιόλου».

Ο Sedat Peker το 2020 διέφυγε από την Τουρκία και το 2021 άρχισε να «κελαηδάει» με επιμελώς προετοιμασμένα διαδικτυακά μηνύματα, αρχίζοντας από τις σχέσεις του με τον υπουργό εσωτερικών και πολιτικό προϊστάμενο της τουρκικής μαφίας Σουλεϊμάν Σοιλού.

Ο Σουλεϊμάν Σοιλού, σύμφωνα με κατά καιρούς δηλώσεις Tούρκων βουλευτών «Δεν μπορεί να πιεί ούτε ένα ποτήρι νερό χωρίς την άδεια του Ερντογάν». Ταυτόχρονα όμως έχει φροντίσει να μεταδώσει δημόσια στον Ερντογάν ένα πεντακάθαρο μήνυμα: «Αν καώ, καίγεσαι». Παστρικές, μαφιόζικες κουβέντες.  

Μέσα από τα διάφορα βίντεο που κυκλοφόρησε ο Sedat Peker μπροστά σε μια κάμερα με ανοικτό πουκάμισο, μεγάλη χρυσή αλυσίδα στο λαιμό και ένα τεράστιο δακτυλίδι στο δεξί του χέρι αποκαλύπτονται, μέχρι στιγμής, «λεπτομέρειες» που προκαλούν σεισμό μέσα στην Τουρκία:  

  • Για τον «καθαρό Σουλεϊμάν» αναφέρει ότι του «παρείχε αστυνομική προστασία παρόμοια με εκείνη των υψηλών κρατικών αξιωματούχων, όταν πήγαινε μάλιστα στο εξωτερικό συνοδευόταν από αστυνομική προστασία μαζί με μια ειδική συσκευή (τζάμερ) ώστε να μην καταγράφονται οι τηλεφωνικές του συζητήσεις», ότι «τον βοήθησε πολλές φορές», ότι ο Σοιλού έκανε στενές φιλίες με δημοσιογράφους που είχαν δεσμούς με οργανώσεις μαφίας δίνοντας υποσχέσεις στους διάφορους αρχηγούς του υπόκοσμου και ότι ο ίδιος πλήρωνε στον Σουλεϊμάν Σοιλού «αποζημίωση προστασίας» 10.000 δολαρίων κάθε μήνα.
  • Αποκαλύπτει στενούς δεσμούς ανάμεσα στην τουρκική κυβέρνηση και το οργανωμένο έγκλημα κάνοντας λόγο για εισαγωγές ναρκωτικών από τη Νότια Αμερική που «αγνοεί» συστηματικά η τουρκική δικαιοσύνη. Μιλάει για εγκληματικές του πράξεις ως μαφιόζος-έμπιστος της τουρκικής κυβέρνησης. Εκμυστηρεύεται ότι κάποτε ξυλοκόπησε αγρίως (κατόπιν εντολής του «προστάτη» του) μέσα σε αστυνομικό τμήμα έναν πρώην βουλευτή, επειδή πρόσβαλε τον Ερντογάν και την προεδρική οικογένεια.
  • Δηλώνει ότι ο ίδιος οργάνωσε μέσω διαδικτύου κίνημα αλληλεγγύης προς τον Σοϊλού εξασφαλίζοντάς την πολιτική του επιβίωση, επειδή μετά από κακά οργανωμένη προσπάθεια απαγόρευσης ενός «κορονοπάρτι», υποχρεώθηκε (προσωρινά βέβαια) να παραιτηθεί.
  • Μιλάει για ύποπτους θανάτους, βιασμούς, ναρκωτικά και «σύνδεση» με αξιωματούχους κοντά στον Ρ. Τ. Ερντογάν. Προσωπικά για τον Ερντογάν μέχρι στιγμής δεν έχει πει ούτε λέξη, αλλά υποσκάπτει μεθοδικά το περιβάλλον του. Ειρωνεύεται συνεχώς το δεξί του χέρι, τον «καθαρό Σουλεϊμάν» ο οποίος τον αποκάλεσε σε ένα tweet «βρώμικη μαφία».
  • Καταγγέλλει τον βουλευτή του ΑΚΡ Τόλγκα Αγάρ ότι το 2019 βίασε και σκότωσε την νεαρή Γελντάνα Καχαρμάν από το Καζακιστάν και ότι με την βοήθεια του «συστήματος» και της αστυνομίας παρουσίασε το έγκλημα σαν αυτοκτονία.
  • Ισχυρίζεται ότι είχε άριστες σχέσεις με τον γαμπρό του Ερντογάν Μπεράτ Αλμπαιράκ τις οποίες προσπαθούσε να καταστρέψει ο «καθαρός Σουλεϊμάν».
  • Υποδεικνύει τα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας σαν μεγάλο κέντρο ναρκωτικών, κάνοντας λόγο για ναρκοπλοία από την Κολομβία (και την Βενεζουέλα) που δεν ελέγχονται ποτέ στην Τουρκία.
  • Κατονομάζει τον Erkam Yıldırım, γιό του πρώην πρωθυπουργού και έμπιστου του Ερντογάν Μπιναλί Γιλντιρίμ, σαν μεγαλέμπορο ναρκωτικών (μαζί με τον αδελφό του Ahmet, έγιναν μέσα σε λίγα χρόνια μεγάλοι εφοπλιστές, ίσως για να μεταφέρουν με ασφάλεια κοκαΐνη και άλλα ναρκωτικά, υπό την υψηλή προστασία της αστυνομίας σε τουρκικά λιμάνια). Στις κατηγορίες του αρχιμαφιόζου αντέδρασε ο πατέρας των «εφοπλιστών» Μπιναλί Γιλντιρίμ με μια ξεχωριστή δήλωση «Αρνούμαστε όλες τις κατηγορίες. Ο γιός μου πήγε στην Βενεζουέλα για να κάνει τζαμί και να μεταφέρει μάσκες για την πανδημία» προκαλώντας μεγάλο γλέντι στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α Τ Α: Μπροστά στην μπόχα που βγάζουν οι ποικίλες δραστηριότητες της «Φαμίλιας» και τον τεράστιο αντίκτυπο που καταγράφεται στην τουρκική κοινωνία, οι πρώτες αντιδράσεις δείχνουν μεγάλη αμηχανία.

Ο «καθαρός Σουλεϊμάν» έκανε μήνυση στον εξαφανισμένο Sedat Peker για «συκοφαντική δυσφήμιση» δηλώνοντας πως «Η Τουρκία αποτελεί αντικείμενο μιας μεγάλης γενικής επίθεσης από το εξωτερικό». Ο αρχηγός της «Φαμίλιας» σχολίασε το θέμα, στις 17ης Μαΐου 2021, ως εξής: «Κατά τη διάρκεια της 19ετούς κυριαρχίας του κόμματος μας η κυβέρνηση έχει φέρει ειρήνη στη χώρα, αντιμετωπίζοντας τέτοιες εγκληματικές συμμορίες» και ότι «θα χαλάσει και αυτό το βρώμικο σενάριο».   

Η γενική αίσθηση πάντως μέσα στην Τουρκία είναι ότι την χώρα εκμεταλλεύονται από κοινού ισλαμιστέςφασίστες και οργανωμένο έγκλημα σε μια πρωτοφανή, αρμονική συνεργασία.

Τα πολιτικά «πυροτεχνήματα» που εκτοξεύει συνεχώς ο Ρ. Τ. Ερντογάν για να συγκρατήσει την πτώση του (μετατροπή Αγίας Σοφίας σε τέμενος, ανακοίνωση τουρκικής αποστολής στο φεγγάρι, «ανακάλυψη» μεγάλων ενεργειακών κοιτασμάτων στην Μαύρη Θάλασσα, νέο Κανάλι Κωνσταντινούπολης, υποκίνηση εξέγερσης Παλαιστινίων, νέες «έρευνες» σε Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ κ.α.π.) πέφτουν στο κενό.

Σε νέα δημοσκόπηση (21 Μαΐου 2021) της εταιρίας ερευνών MetroPOLL ο Ε. Ιμάμογλου προηγείται του Ρ. Τ. Ερντογάν κατά 18,9%, ο Μ. Γιαβάς κατά 11,9% και η Μ. Ακσενέρ κατά 2,8%. Ο Ρ. Τ. Ερντογάν προηγείται με  2,8% μόνο από τον Κ. Κιλιτσντάρογλου – μέχρι στιγμής.

Ο πολιτικός σεισμός που συμβαίνει τώρα στην Τουρκία προκαλεί ακραίες αντιδράσεις όπως π.χ. την άμεση απόλυση από το πρακτορείο Anadolu του μέλους των ισλαμιστών, δημοσιογράφου Μουσάμπ Τουράν επειδή είχε την αφέλεια να ζητήσει σχόλιο για τα βίντεο του Sedat Peker, κάτι που θεωρήθηκε «συκοφαντία προς το τουρκικό κράτος»!

Ας ευχηθούμε ο πολιτικός σεισμός να περιοριστεί μέσα στα σύνορα της Τουρκίας, χωρίς να επιχειρηθεί η «εξαγωγή» του σε δύση ή νότο…


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΙΗΑ εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς – μέλη του ΙΗΑ. Η ιστοσελίδα του ΙΗΑ δεν λογοκρίνει, ούτε επεμβαίνει σε άρθρα – κείμενα των μελών του ΙΗΑ.


Πηγή

International Hellenic Association

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)