Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: για να περάσει ο νόμος ΕΝΦΙΑ αντικατέστησαν οκτώ βουλευτές.

Πέρασε μετά από ονομαστική ψηφοφορία η τροπολογία για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία η τροπολογία για τις αλλαγές στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)
Υπερψηφίστηκε από το Γ' Θερινό τμήμα της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις αλλαγές της κυβέρνησης στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Στην ονομαστική ψηφοφορία, που διενεργήθηκε κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ και στην οποία συμμετείχαν 95 βουλευτές, η τροπολογία ψηφίστηκε με 51 «ναι», 38 «όχι» και 6 «παρών».
Συγκεκριμένα, η τροπολογία ψηφίσθηκε από τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίσθηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ και των βουλευτών Βασίλη Οικονόμου και Γρηγόρη Ψαριανού που δήλωσαν «παρών».

Ωστόσο, για να προκύψει το αποτέλεσμα αυτό, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προχώρησαν ούτε λίγο ούτε πολύ σε αντικατάσταση οκτώ βουλευτών από το τρίτο θερινό τμήμα! Συγκεκριμένα, η ΝΔ αντικατέστησε τους: Λευτέρη Αυγενάκη (που έχει υποβάλει από την περασμένη εβδομάδα το σχετικό αίτημα με επιστολή), Γιώργο Κωνσταντόπουλο (απουσιάζει στις ΗΠΑ), Μάξιμο Σενετάκη
(ασθενής), Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (προσωπικό κώλυμα) και Ντόρα Μπακογιάννη (απουσιάζει στη Λωζάννη). Σημειώνεται ότι ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Θανάσης Μπούρας, διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ότι όλοι δήλωσαν πως αν ήταν παρόντες στην ψηφοφορία θα υπερψήφιζαν τη διάταξη. Το ΠΑΣΟΚ αντικατέστησε τον Νίκο Σηφουνάκη με τον Παναγιώτη Ρήγα και τον Απόστολο Κακλαμάνη (που δεν είχε ψηφίσει ούτε το νόμο του ΕΝΦΙΑ, καθώς απουσίαζε) και τον Θόδωρο Σολδάτο.

Πριν από την ψηφοφορία, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή βουλευτική τροπολογία σύμφωνα με την οποία τα μικρά τουριστικά καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια κλπ.) θα φορολογούνται με χαμηλό συντελεστή ΕΝΦΙΑ. Στον υψηλό συντελεστή, πάντως, παραμένουν οι βίλες που ενοικιάζονται κατά την τουριστική περίοδο. Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ διά του Ι.Κουτσούκου ζήτησε να υπάρξουν παρόμοιες βελτιώσεις και σε άλλες περιπτώσεις όπως οι στάβλοι, τα πτηνοτροφεία κλπ. διότι άλλως, όπως είπε, θα υπάρχει κατάφωρη αδικία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννης Δημαράς ζήτησε να διεξαχθεί άλλη ημέρα η ψηφοφορία, καθώς οι βουλευτές του κόμματός του βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος σήμερα έδωσε συνέντευξη Τύπου.




Σχόλιο:
Ενώ ο Σεπτέμβρης έχει φτάσει σχεδόν στη μέση, ενώ άνοιξαν τα σχολεία, η Βουλή των Ελλήνων αποφασίζει με διάφορα τρικ με το τρίτο θερινό της τμήμα.
Σαν να κρατά πολύ το θέρος για τους πολιτικούς, μας θερίζουν για τα καλά με όσα νομοθετούν… 
Κι αυτό το ονομάζουν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)