Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Η Κίνα με την πολιτική της αφαιρεί πολλές ξένες εταιρίες από την αγορά της.

Οι Αμερικανικές και οι Ευρωπαϊκές εταιρίες που δραστηροποιούνται στην Κινεζική αγορά διαμαρτύρονται για τις διακρίσεις στις οποίες υποβάλλονται από τις τοπικές αρχές.kinagora

  Μία έκθεση από το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο αναφέρει ότι περισσότερο  από το ήμισυ των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα αντιμετώπιζαν μια μεροληπτική και υποκειμενική επιβολή των νόμων της Κίνας.


   Οι ευρωπαϊκές εταιρείες από την άλλη αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα στην Κίνα. Τον περασμένο Αύγουστο, το Ευρωπαϊκό Εμπορικό Επιμελητήριο, δήλωσε ότι υπήρξαν ισχυρές πιέσεις  στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις από τις ρυθμιστικές αρχές. Επιχειρήσεις όπως οι:”Audi AG” και η ”Daimler AG” έχουν αποτελέσει το αντικείμενο των κυρώσεων για την παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού. Η Κινεζική Εθνική Επιτροπή για την Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων ανακοίνωσε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα υπόκεινται σε πρόστιμα ύψους έως και 30 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι πασιφανές πως η Κίνα με την πολιτική που ακολουθεί θέλει να στηριχτεί αποκλειστικά στις δικές της δυνάμεις διευθύνοντας την αγορά και την οικονομία της. Οι ξένες εταιρίες εξαφανίζονται ολοένα και περισσότερο από την Κινεζική αγορά.

Πηγή:Voix De La Russie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)