Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

Νέα δελτία ταυτότητας για το αστυνομικό προσωπικό
Τις νέες ταυτότητες του αστυνομικού προσωπικού παρουσίασε την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος, Ελευθέριος Οικονόμου και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαβατηρίων Ταξίαρχος, Γεώργιος Καμπέρης, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο του Σώματος.
 Η νέα ταυτότητα των αστυνομικών είναι μεγέθους πιστωτικής κάρτας και περιλαμβάνει υψηλά πρότυπα ασφάλειας, όπως το σχέδιο ασφάλειας του φόντου, εκτύπωση με ιριδισμό, εκτύπωση με πολύχρωμες μεμβράνες ασφάλειας και περιέχει μικροσκοπική γραφή. Παράλληλα χρησιμοποιείται ειδική μεμβράνη ασφαλείας, η οποία κατασκευάζεται αποκλειστικά για το έντυπο της ταυτότητας, η οποία περιλαμβάνει ολογραφήματα, ειδικά ολογραφήματα μεταβλητής εικόνας και μικροεκτυπώσεις αόρατες δια γυμνού οφθαλμού.

Με τα νέα δελτία ταυτότητος θα εφοδιασθεί σταδιακά έως τον Ιούνιο του 2010 όλο το αστυνομικό προσωπικό (Αστυνομικοί – Ειδικοί Φρουροί – Συνοριακοί Φύλακες).

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου ο Ταξίαρχος Γεώργιος Καμπέρης παρέδωσε στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας τη νέα ταυτότητα του, η οποία είναι η πρώτη που εκτυπώθηκε από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν στοιχεία που σχετίζονται με την διαδικασία έκδοσης των διαβατηρίων και των νέων αδειών ικανότητας οδήγησης. Συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από τις 01-01-2006 έως την 31-12-2009 η Διεύθυνση Διαβατηρίων έχει εκδώσει (2.281.327) διαβατήρια, ενώ κατά το έτος 2009 έχει εκδώσει (587.047) νέες άδειες ικανότητας οδήγησης.

 Στο τέλος της παρουσίασης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«
H Ελληνική Αστυνομία είναι υπερήφανη για τη Διεύθυνση Διαβατηρίων. Η Διεύθυνση Διαβατηρίων, με το επίπεδο τεχνολογίας και τη μοναδική τεχνογνωσία που διαθέτει έχει καθιερώσει υψηλά χαρακτηριστικά ασφαλείας στα έγγραφα που εκτυπώνει.

Σήμερα κατατάσσεται μεταξύ των πιο αξιόπιστων Υπηρεσιών παγκοσμίως, σε ό,τι έχει σχέση με την παραγωγή εγγράφων με υψηλούς δείκτες ασφάλειας.

Τα Ελληνικά διαβατήρια
 θεωρούνται από τα πλέον ασφαλή και αξιόπιστα διεθνώς.

Στον κατάλογο των εγγράφων που εκτυπώνει η Διεύθυνση έχουν προστεθεί τον τελευταίο χρόνο οι άδειες οδήγησης και από σήμερα οι
 νέες ταυτότητες του αστυνομικού προσωπικού.

Στόχος μας είναι η Διεύθυνση Διαβατηρίων να
 μετεξελιχθεί σε μία Κεντρική Υπηρεσία εκτύπωσης εγγράφων με υψηλές προδιαγραφές και χαρακτηριστικά ασφαλείας».

ΠΗΓΗ: 
Διεύθυνση Διαβατηρίων





Σχόλιο ID-ont.blogspot.com:
Η ανακοίνωση της Ιαπωνικής Εταιρείας TOPPAN αναφέρει σαφώς ότι παρέχει στην Ελληνική Αστυνομία το σύστημα για την έκδοση των "dual contact/contactless e-ID cards for the Hellenic Police". 
Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι τα εξής: Ποιά είναι αυτή η τεχνολογία contact και ποιά η τεχνολογία contactless;
Ειδικότερα για την τεχνολογία contactless (χωρίς επαφή), εάν έχει χρησιμοποιηθεί στις νέες ταυτότητες των αστυνομικών: 
-Πρόκειται για RFID chip ή για κάτι άλλο; 
-Είναι ίδιας ή παρόμοιας τεχνολογίας με το chip που περιέχει η Γερμανική Κάρτα του Πολίτη;
Εάν είναι ίδιας τεχνολογίας σε ποιό σημείο της ταυτότητας έχει τοποθετηθεί; Υπάρχει πιθανότητα να είναι εσωτερικά κρυμμένο όπως γίνεται με τη Γερμανική Κάρτα του Πολίτη; (βλ. http://id-ont.blogspot.com/2010/10/deutsche-welle-chip.html). 
-Αφού είναι contactless (χωρίς επαφή) τι πληροφορίες εκπέμπει και τι πληροφορίες λαμβάνει;

Επαναλαμβάνουμε, όλα αυτά τα ερωτήματα ισχύουν εάν έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία contactless στις νέες αστυνομικές ταυτότητες.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΙΤΕ:
ΠΗΓΗ: ID-on't.blogspot.com

http://id-ont.blogspot.com/2010/10/contactless-chip.html




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)