Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

AΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ 10+1 ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

Picture
Εισαγωγική παρατήρηση: Είναι βασικό να μην εμπιστευόμαστε το Χαζοκούτι τηςTV  για την ενημέρωσή μας, το χαζοκούτι στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να χρησιμεύσει σαν μέσο χαλαρωτικής διασκέδασης.  Να αναζητάμε την αλήθεια (ιεραρχικά) από το Διαδίκτυο, τις Εφημερίδες και  Περιοδικά, και από το Ραδιόφωνο –εννοείται με κριτικό πνεύμα.

 

Το 1ο ψέμα : για να έχουμε ανάπτυξη θα πρέπει να μην έχουμε χρέη και ελλείμματα.

Και η αλήθειαμόνο η Ρουμανία του Τσαουσέσκου είχε μηδενισμένα χρέη και ελλείμματα, τον καιρό που έκλεινε το φως μετά τις 9 το βράδυ και έβαζε όριο στις  διατροφικές μερίδες . Όλες οι ανεπτυγμένες  χώρες έχουν τεράστια ελλείμματα και χρέη με πρώτες τις ΗΠΑ. Επιπλέον   όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν (σε απόλυτα μεγέθη ή και σε σχέση με το ΑΕΠ) χρέη υψηλότερα  από την Ελλάδα.
 Το  «κυνήγι»  των χρεών και των ελλειμμάτων επινοήθηκε τα τελευταία  χρόνια και  είναι πρόσχημαγια να επιβληθεί ο σύγχρονος Φασισμός- Νέα Τάξη (Νεοφιλελευθερισμός) σε βάρος των λαών και των εθνών – όταν σώθηκαν τα άλλα  «επιχειρήματα». Με το πρόσχημα των «χρεών» μεθοδεύουν τον αφανισμό της μικρής ιδιοκτησίας (γη, σπίτι, οικονομίες, καταθέσεις) και την «εξαγορά» ή το κλείσιμο της μικρομεσαίας επιχείρησης.
 

Το 2ο ψέμα : η Ελλάδα χρωστάει περίπου 300 δις, και Στάση Πληρωμής του «χρέους» σημαίνει ότι θα  σταματήσει η πληρωμή συντάξεων και μισθών.
Και η αλήθεια: η Ελλάδα δεν χρωστάει δραχμή, έχει εξοφλήσει δυόμισι φορές  το «χρέος»  και συνεχίζει να πληρώνει τοκογλυφικά πανωτόκια (άλλο που διεφθαρμένοι πολιτικοί χρωστάνε στην Ελλάδα τα κλεμμένα).Αντιθέτως το Γερμανικό Κράτος  χρωστάει στην Ελλάδα τις πολεμικές αποζημιώσεις και το Κατοχικό «Δάνειο». Στάση Πληρωμής «χρέους» σημαίνει  ότι θα ανασάνουμε για να κινηθεί η αγορά και να επανέλθουν όσα χάσαμε με την Σημερινή  Κατοχή. Στάση πληρωμής «χρέους» έχουν κάνει 40 (σαράντα) χώρες μεταξύ των οποίων η Ισλανδία,  αλλά και η Ρωσία που στην συνέχεια  ορθοπόδησε…

 Το 3ο ψέμα: Η προσφυγή στο ΔΝΤ(ΕΕ, ΕΚΤ)  ήταν αναπότρεπτη .

Και η αλήθεια:Η προσφυγή στο ΔΝΤ μεθοδεύτηκε (δεν ήταν καν λάθος) με την δυσφήμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, με τις δηλώσεις περι «Τιτανικού», «βουλιάζουμε», «δεν υπάρχει σάλιο...», καθώς και με την διεύρυνση του χρονικού περιθωρίου του διακανονισμού από Τ+3 σε Τ+10 (και συναφείς ρυθμίσεις), πράγμα που είχε σαν επακόλουθο να εκτιναχθούν τα περιθώρια (spread) για τα Ελληνικά ομόλογα. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο μια χώρα να δυσφημίζεται από εκείνους που την κυβερνούν!  

Το 4ο ψέμα  : το ΔΝΤ (ΕΕ, ΕΚΤ) μας δανείζουν  για να πληρώσουμε συντάξεις και μισθούς. 

Και η αλήθειαΤα «δανεικά» από το ΔΝΤ  απλώς αυξάνουν το «χρέος» της Ελλάδας  και παράλληλα η κατοχική κυβέρνηση περικόπτει  μισθούς, συντάξεις,  δικαιώματα και  αυξάνει  φόρους και τέλη - σκόπιμα για να εξαθλιωθεί ο λαός και να καταστραφεί η οικονομία. Δημιουργούν δηλαδή«αναίμακτα» τα αποτελέσματα μιας πολεμικής ήττας.   Πιθανός στόχος είναι ο τεμαχισμός της Ελλάδας και η εκχώρηση του ορυκτού της πλούτου και των ιστορικών της δικαιωμάτων. 

 
Το 5ο ψέμα: το κράτος πουλάει την Εθνική Περιουσία  για να ξεχρεώσει.

Και η αλήθεια: Παλιότερα έλεγαν  ότι την «ιδιωτικοποιεί» επειδή είναι «τεμπέληδες» οι εργαζόμενοι κτλ. Όλα αυτά είναι προσχήματα, το κράτος σε κάθε περίπτωση δεν εισπράττει δεκάρα! Χαρίζουν την Εθνική Περιουσία, «Πουλάνε» έναντι βραχυπρόθεσμων προσδοκώμενων κερδών δηλαδή:  έχεις ένα σπίτι που αξίζει 100.000, δίνει νοίκι 500 το μήνα και το «πουλάς» 6.000 (500Χ12) - χρήματα που θα σου δώσει ο «αγοραστής»  σε ένα χρόνο ή και αργότερα! 

   
Το 6ο ψέμα  : η οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται σε αδιόρθωτα χάλια (περίπου από την δημιουργία του ελληνικού κράτους – είτε μας το  έλεγαν  είτε όχι).

Και η αλήθειαη ελληνική οικονομία μέχρι το 1990 ήταν γενικώς  καλή (με κάποια προβλήματα). Είχαμε το εθνικό μας νόμισμα, τη δραχμή, που εθεωρείτο «το Δολάριο των Βαλκανίων – κυρίως το κατοστάρικο», ένα ισχυρό παραγωγικό, δημόσιο τομέα (φτηνότερη ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ), τα φαινόμενα της υπερχρέωσης και φτώχιας ήταν ελάχιστα και  η ανεργία ήταν μικρότερη. Στο 90% είμαστε αυτάρκεις διατροφικά, εξαγάγαμε μακαρόνια στην Ιταλία, και όχι μόνο -ενώ σήμερα εισάγουμε ακόμα και τα σκόρδα! ‘Ήμασταν η πρώτη χώρα παραγωγής λογισμικού στον κόσμο! Τα προβλήματα άρχισαν το 1990 με Νέα Τάξη  (Νεοφιλελευθερισμό) και οξύνθηκαν με το Ευρώ μετά το 2002. 

 
Το 7ο ψέμα  : Η «Ευρώπη» μας δώρισε ένα «σκληρό» νόμισμα (το ευρώ) για το οποίο αξίζουν οι θυσίες

Και η αλήθεια: Το «σκληρό» Πέσο (δηλαδή το σταθερά υπερτιμημένο) κατέστρεψε την Αργεντινή και κατόπιν την αποτελείωσε το ΔΝΤ. Η Κίνα διαμαρτυρήθηκε όταν υπερτιμήθηκε το νόμισμά της.«Σκληρό» νόμισμα σημαίνει μείωση των εξαγωγών,  και του τουρισμού, με παράλληλη αύξηση των εισαγωγών μιας χώρας, δηλαδή την  καταστροφή της οικονομίας της  προς όφελος της ισχυρής χώραςπου της επιβάλλει το «σκληρό» νόμισμα. Αυτό συνέβη και στην Ελλάδα με το ευρώ. Οι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις έκλεισαν μετά το «σκληρό» ευρώ, με αντίστοιχη αύξηση της ανεργίας. Εδώ οι απολογητές του εφευρίσκουν εξωοικονομικές δικαιολογίες (πάλι γύρω από τη δήθεν  κακή φύση του Έλληνα), και γλυκερές  για την «Ενωμένη Ευρώπη»

 
Το 8ο ψέμα : Ό,τι ισχύει στην Ελλάδα για  το ευρώ, ισχύει σε όλη την Ευρώπη και στη Γερμανία.

 Και η αλήθειαΤο ευρώ είναι ακριβώς το διπλάσιο του γερμανικού μάρκου, για να μην υπάρχουν στην Γερμανία φαινόμενα κερδοσκοπίας από τις στρογγυλοποιήσεις. Επίσης,  η Γερμανία, σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης, δεν έθεσε χρονικό περιορισμό για τη μετατροπή των μάρκων σε ευρώ, μάρκα κυκλοφορούν και τώρα στη Γερμανία (κάποια δις). Επίσης στη Γερμανία κυκλοφορούν τουλάχιστον 20 (είκοσι) εναλλακτικά νομίσματα ( Μπερλίνερ, Χιμγκάουερ και άλλα)που -παράλληλα με το ευρώ και το μάρκο- δίνουν μια ακόμα ρευστότητα στην αγορά.

 
Το 9ο ψέμα : Όλες  οι  ευρωπαϊκές  χώρες έχουν μπει στη ζώνη του ευρώ ή βρίσκονται στην αναμονή.

Και η αλήθεια: τα έθνη της  Αγγλίας, Σουηδίας, Δανίας έμειναν συνειδητά έκτος ευρώ παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν – ιδιαίτερα στη Σουηδία – και ούτε αναμένεται  να ενταχθούν.  

 
Το 10ο ψέμα:  Η «Ευρώπη» μας δώρισε τις «επιδοτήσεις». 

Και η αλήθεια: Καταρχήν «Ευρώπη» σήμερα σημαίνει τον Γερμανικό Ιμπεριαλισμό (οικονομικό και κοινωνικό) και τους συμμάχους του με την ανοχή -μέχρι τώρα- του Γαλλικού Κράτους. Οι επιδοτήσεις είναι μικρό τμήμα  αυτών που χάσαμε (περίπου το 25%),  επειδή αφήσαμε ανοχύρωτη την Οικονομία μας (κατάργηση της Δραχμής, των δασμών κτλ). Μας έδωσαν (από την εποχή της ΕΟΚ) αυτά τα βρώμικα λεφτά   για να θάψουμε τα φρούτα μας,  για να ξεριζώσουμε τις ελιές μας, να βουλιάξουμε τα καΐκια μας,   να «πουλήσουμε» τις επιχειρήσεις μας, για να καταστρέψουμε την οικονομία μας. Το κύριο μέρος αυτών των χρημάτων πηγαίνει σε μη παραγωγικούς τομείς, ένα άλλο τμήμα σε «Μ»ΚΟ(«Μη» Κυβερνητικές Οργανώσεις) και ένα μικρό τμήμα σε παραγωγικές επενδύσεις, όσες δεν ανταγωνίζονται τη  Γερμανική  Οικονομία.  

 
Το 11ο ψέμα: ο Ελληνικός Λαός  είναι  διεφθαρμένος και  ρατσιστής.  

Και η αλήθεια:Πρόκειται για μέθοδο ψυχολογικού πολέμου για να χάνουν οι λαοί και τα  έθνη  τηναυτοεκτίμησή τους και να μην αντιδρούν. Έτσι συκοφαντούσαν  τους λαούς της Αργεντινής και της Ρωσίας  πριν την εισβολή του ΔΝΤ. Τσουβαλιάζουν  μια μειοψηφία διεφθαρμένων πολιτικών, (με τους οποίους συναλλάσσονται) με την πλειοψηφία των λαών. Κάνουν πώς ξεχνούν τις μίζες της Ζήμενς(τακτική που ακολουθούν από το 1917 τουλάχιστον)

Επίσης ο Γερμανικός Ιμπεριαλισμός έχει  κατασκευάσει  την «θεωρία» των PIGS (Portugal , Italy ,Greece, Spain). Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και τα  εξώφυλλα  γνωστού γερμανικού περιοδικού. Κοντολογίς  θεωρεί  διεφθαρμένους και γουρούνια (pigsόλους τους νότιους λαούς(Πορτογάλους, Ιταλούς, Έλληνες και Ισπανούς). Όλα αυτά θυμίζουν έντονα   τη ρατσιστική  «θεωρία» της «Άριας Φυλής».  

Το να  εγκαλεί ο Γερμανικός Ιμπεριαλισμός  για Ρατσισμό και Διαφθορά τους Έλληνες  θυμίζει την λαϊκή έκφραση «Είπε ο γάιδαρος  τον πετεινό κεφάλα».

Όμως, κατηγορούν τους Έλληνες για ρατσισμό και για ένα άλλο λόγο: Η  χώρα μας (με τις ενδοτικές κυβερνήσεις (και τη σημερινή κατοχική) έχει αναλάβει το ρόλο του κυματοθραύστη για τους μετανάστες και πρόσφυγες που θέλουν να μετακινηθούν βόρεια (τι έχουν να ελπίζουν σήμερα στην Ελλάδα;). Αυτοί οι δυστυχισμένοι συνάνθρωποί μας υποφέρουν μαζί μας σε μια χώρα που δεν έχει τη δυνατότητα να τους φιλοξενήσει. Η λύση που μια Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να  εφαρμόσει είναι:να τους δίνει ταξιδιωτικό έγγραφο και λίγα χρήματα για να μετακινηθούν όπου θέλουν.        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)